Как се става министър на нещо си?![]()
просветлете ме в тънкостите на занаята, че хич ме няма![]()
Предполагам първо трябва дълги години да работиш в министерството![]()
И на мен ще ми е интересно да прочета повече по въпроса.
Виж тука
Просто четеш за живота му и мисля,че се схваща д/г какъв е процеса да станеш министър![]()
![]()
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
сакам аз да стана министър на образованието !!!!
ще видите колко по - умни от днешните младежи ще са ви децата като дойде моето време!!!
![]()
![]()
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
И какво мислиш да промениш в образователната система
П.П. xWandereRx ти Кристина ли си?
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
За да станеш министър трябва да си опитен, с добри познания в областта в която ще те изберат, например ако ще ставаш на финансите, трябва да си добър финансист, на здравеопазването - да си запознат със системата, на бедствията и авариите - да можеш да реагираш на кризисни ситуации и т.н. Да работиш в министерството дълги години, не е важно - пример Дянков. Освен това трябва да си член на някоя политическа партия и да си популярен сред други, а не да си последна дупка на кавала. (Всъщност "последна дупка на кавала" не е най-правилния израз, защото без тази дупка кавала не може да свири) Друг вариант е да те изберат за министър от партията, защото си симпатичен на премиера, или пък сте любовници (няма значение дали хетеро или хомосексуални![]()
) Надявам се, че ви е станало горе-долу ясно.
аах няма да има почти нищо общо със сегашната, но ще е много по - добра !Първоначално написано от December
и да, Кристина съм![]()
[ мразим хора! ]
('Дяволско' - А. Далчев)
BERCUT, мерси за инфото
а примерно за образованието трябва ли да си първо учител, директор... и после вече политика или....![]()
[ мразим хора! ]
('Дяволско' - А. Далчев)
За в България не знам точно как стоят нещата, но по мои наблюдения в Русия всичките министри са членове на РАН или са работели в някой научно-изследователски институт. За България питай другите.Първоначално написано от xWandereRx
Един съвет:
Махни висшата математика - по мнението на много специалисти - и западни и източни - тя убива творческата мисъл у децата и ги затормозява.
а как ставаш член на партия?![]()
[ мразим хора! ]
('Дяволско' - А. Далчев)