.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 64 от общо 64
    Мега фен Аватара на ZipFail
    Това, че на някои хора им се струва лошо, не го прави такова

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ъммм... това е шега нали?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Абсолютно не
    Ако имаше някъв висш замисъл, едва ли нашите доста малки мозъци биха били достатъчно развити, че да бъде разбран напълно и правилно
    Това, че на теб ти се струва грешно, не значи че то е такова всъщност, както кучето ти не разбира защо гледаш телевизия и ходиш на работа перимерно

Не взимам страна в спора, просто разсъждавам логично..

щом разсъждаваш логично значи правиш всичко добре

и има някои неща които смятам че разбирам-ненапразно сложих и примери за животни горе. толкова много ужасяващи неща им се случват и няма смисъл. напиши "паразити" в гугъл и гледай к'во става (ако не си ял), нещата които се случват на хората наистина могат да се интерпретират като някакви изпитания или нещо такова но при животните въпросът е друг. те нямат философия утеха, само агония и страдание-къде МОЖЕ да е смисълът за малкото агне в чието око има червей който го изяжда, къде може да е смисълът при насекомото парализирано от паяк за да бъде изядено живо или за това парализирано от оса и оставено като развъдник за ларвите ѝ, или за рибите от чиито очи се подават яйцата на паразитите които живеят вътре? мога да продължавам още дълго.

за мен би могло да се каже че има смисъл ако беше като комиксите/компютърни игри/филми/книги и тн-там персонажите които преживяват нещо гадно се мотивират от него. при животните и МНОГО хора това не е така. знаеш ли че хората на ернан кортес са хващали местните, размазвали са мъжът от бой и са се изреждали на жена му пред очите му? знаеш ли че много деца умират по унизителни начини, често без грам човешка намеса

http://www.environmentalgraffiti.com...ic-worms/10497

това няма смисъл в РЕАЛНИЯ живот, лесно е да кажеш така ако граше на компа или четеш религиозна книжка защото не си го ипитвал на собствен гръб, но когато се родиш с невероятно деформирани гениталии какво правиш?

а че може и все пак да има някакъв смисъл може наистина но не е божествен тогава, точно това епикур го е оправил доста отдавна и не разбирам защо религиозните фанатици не могат да си го набият в тъпите чутури когато ясно, просто и завършено приключва с въпросът има ли бог или не

Или Бог иска да премахне Злото и не може:
    то тогава Бог е слаб, което не е вярно,
    или може и не иска:
    то тогава Бог е злонравен, което му е непознато,
    или не го иска и не е в състояние:
    то тогава той е слаб и злонравен едновременно, тоест не е Бог,
    или той го иска и е в състояние, което единствено приляга на Бога:
    Тогава откъде идват злините и защо не ги премахва?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Точно това казвам.
    За нас може и да няма смисъл, може дори за никой човек да няма смисъл, но това не го прави общовалидно, може дори за Вселената да няма смисъл, а просто да се е получило така в следствие на свободната воля и еволюцията, примерно ( за самите паразити това си е доста смислено занимание, бдв :> )

Доста далече сме от нивото да бъдем истински интелигентни създания, така че да ни бъде предоставена истината и да бъде разбрана от 1-2 килограмовите ни мозъци, които използваме по има-няма 20 мин на ден(при това не всички).
    Ако има някаква свръхсила, която да е във всичко, навсякъде, по всяко време, то това е наистина разум и разбиране с огромни размери, и е почти невъзможно да бъде осмислено от доста еволюционно низши същества като нас
    То е като да хванеш една котка от улицата и да се опитваш да и обясниш законите на квантовата мехника - трудна задача

А пък хората винаги ще правят свинщини, защото просто имаме свободна воля, колкото са гениите, толкова са изродите, баланса си е наред според мен..

За Бог в християнския смисъл на думата няма да коментирам, щото дори и християните не са наясно какво искат той да представлява. А и всичко може да е "метафорично и всъщност изобщо не са имали това впредвид", така че всеки си го възприма както му е угодно и според ситуацията. То е като да се биеш с водопад, ти си хабиш силите, той си тече..

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4

Това няма смисъл...

Еклесиаст 1 глава
    Думите на проповедника, Давидовия син, цар в Ерусалим:
    Суета на суетите, казва проповедникът; Суета на суетите, всичко е суета.
    Каква полза за човека от всичкия му труд В който се труди под слънцето?
    Едно поколение преминава, и друго поколение дохожда; А земята вечно стои.
    Също и слънцето изгрява, и слънцето захожда, И бърза да отива към мястото гдето трябва да изгрява.
    Вятърът отива към юг, И се връща към север; Вятърът постоянно обикаля в отиването си, И пак се връща в своите кръгообращения.
    Всичките реки се вливат в морето, И пак морето не се напълня; На мястото гдето отиват реките, Там те непрестанно отиват.
    Всичките неща са досадни, - Човек не може да изкаже до колко; Окото не се насища с гледане, Нито се напълня ухото със слушане.
    Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето.
    Има ли нещо, за което може да се каже: Виж! това е ново? То е вече станало във вековете, които са били преди нас.
    Не се помнят предишните поколения; Нито ще се помнят послешните, грядущите, поколения, Между ония, които ще идат подир.
    Аз проповедникът бях цар Над Израиля в Ерусалим;
    И предадох сърцето си да издиря И да изпитам чрез мъдростта Относно всичко що става под небето. Тежък е тоя труд, който Бог е дал на човешките чада За да се трудят в него.
    Видях всичките дела, що се вършат под слънцето; И, ето, всичко е суета и гонене на вятър.
    Кривото не може да се изправи; И това, което е недоизпълнено, не може да се брои.
    Аз се съвещавах със сърцето си и рекох: Ето, станах велик, и съм умножавал мъдростта си Повече от всички, които са били преди мене в Ерусалим; Да! сърцето ми е имало голяма опитност в мъдрост и знание.
    И предадох сърцето си, за да позная мъдростта, И да позная лудостта и безумието. Познах, че и това е гонене на вятър.
    Защото в многото мъдрост има много досада; И който увеличава знание увеличава и печал.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Доста далече сме от нивото да бъдем истински интелигентни създания...

Йоан 16:12
    Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Точно това казвам.
    За нас може и да няма смисъл, може дори за никой човек да няма смисъл, но това не го прави общовалидно, може дори за Вселената да няма смисъл, а просто да се е получило така в следствие на свободната воля и еволюцията, примерно ( за самите паразити това си е доста смислено занимание, бдв :> )

Доста далече сме от нивото да бъдем истински интелигентни създания, така че да ни бъде предоставена истината и да бъде разбрана от 1-2 килограмовите ни мозъци, които използваме по има-няма 20 мин на ден(при това не всички).
    Ако има някаква свръхсила, която да е във всичко, навсякъде, по всяко време, то това е наистина разум и разбиране с огромни размери, и е почти невъзможно да бъде осмислено от доста еволюционно низши същества като нас
    То е като да хванеш една котка от улицата и да се опитваш да и обясниш законите на квантовата мехника - трудна задача

А пък хората винаги ще правят свинщини, защото просто имаме свободна воля, колкото са гениите, толкова са изродите, баланса си е наред според мен..

За Бог в християнския смисъл на думата няма да коментирам, щото дори и християните не са наясно какво искат той да представлява. А и всичко може да е "метафорично и всъщност изобщо не са имали това впредвид", така че всеки си го възприма както му е угодно и според ситуацията. То е като да се биеш с водопад, ти си хабиш силите, той си тече..
    напълно споделям мнението ти по всички въпроси

The Bird of Hermes

a ти есиаме защо не ми цитираш например:

И Бог каза на Мойсей-"Не таи в сърцето си гняв, всички хора сте братя и сте равни. Обичайте се и се разбирайте, вашата връзка е най-важна."

Борете се срещу злото и неправдата, те са за да ви изпитат!

Цикълът на жената и спермата на мъжа не са кой знае какво, не се коркайте като се случи ами се поизмийте малко.

Бъдете добри към животните и ги убивайте хуманно само за храна.

Педерастията е биологична ОК?

Не е добра идея да убиваш някого защото се е подстригал, носил различни дрехи, садил зеле при компирите или изпраскал жената на съседа.

Не се поробвайте, всички хора са братя.

Има един голям остров на който има животно което прилича на птица и на бозайник-то е там за ташак, много му се радвам.

та защо не пуснеш нещо такова? дали защото няма? и какво си мислиш че правиш като ми пуснеш

Имам още много неща да ви кажа; но не можете да ги понесете сега.
    аз малоумен ли съм че да не мога да понеса и простото загатване ако не цялата истина?

ми ето ти малко от пълните глупости в библията, които РАЗБИРА СЕ са само и единствено метафора за нещо друго, приликите с по-стари митове не са важни, нито астрологическите значения, нито фактът че другите религии като казват глупости грешът а твоята като казва глупости няма точно това предвид

http://www.skepticsannotatedbible.com/science/long.html

The Bird of Hermes

Добре, така е както ти казваш. Прав си... за себе си.
    Повече няма да пиша в темата.

твоя воля. въпреки че не ми отговори на въпросите благодаря че се включи в темата все пак, заради тебе разбрах че в библията има:

614 абсурдности

401 несправедловости

197 зверства

586 нетолерантности

455 противоречия

356 научни грешки

202 бъгави закони свързани със секс

и още други не-толкова интересни неща

(и все пак много ми е забавно-и една десета само от тези неща да са верни "перфектното" божие слово бъка от явни и прости грешки)

The Bird of Hermes

а да-и 202 ПРОВАЛЕНИ предсказания

http://www.skepticsannotatedbible.com/proph/long.html

The Bird of Hermes

не са провалени, а все още неизпълнени.

Библията 'бъка от грешки' за тези които мислят по грешен от страна на християнството начин.. или за тези които просто така им изнася.
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

ох, стига с тоя фейл когато никой не те пита. дори знаеш ли за какви неща става въпрос а?

"зловредния пудел" засяга най-явните

http://www.youtube.com/user/malignan.../5/d186Tn4He2I

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Имам собствени вярвания и виждания за света.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си