@Esaiam, за разлика от теб, аз те разбирам и никъде не съм ти казал, че си заблуден. Знам, че ако загубиш онова, което си обичал, обикновено си свършен и затова уважавам упоритостта, с която вярващите като теб боравят. Без вяра те са свършени, но това не се отнася за тези от нас, които не са вложили толкова много време в една идея, която накрая да обикнем до такава степен, че да не може да се откажем от нея. В случая ти се струва, че е немислимо да отговаряш на някои въпроси, но аз не искам и да те карам насила. Щом не желаеш, все едно. Но от тази тема не се интересуваме само аз и ти, а тук четат много хора. Нима трябва да оставиш погрешното впечатление у хора, които няма да те разберат така както аз те разбирам и да допуснеш те да си кажат, че всъщност ти си поредният заблуден, а от там да не искат да са като теб и да отхвърлят вярата си като по този начин неволно се простят с възможността перлените порти на Рая да им се отворят? Не държа толкова на отговорите ти, колкото на това да видя просто как действа начинът ти на разсъждения. Какво ти пречи така както аз се постарах да ти поставя логични въпроси и ти да се опиташ да ми отвърнеш с някакви разсъждения? Знам, че с Християни е немислимо да водиш философска дискусия, но все пак разделът е както за религия, така и за философия. За момент си представи, че ти е позволено да пофилософтваш, отпусни се и просто отговори на зададените ми въпроси в предишния пост така както пожелаеш. На мен лично ми е интересно, следователно не съм толкова заблуден колкото се опитваш да вмениш на останалите с това нападение срещу мен. Никъде не бях толкова груб колкото теб, за да се защитя. А и нали в крайна сметка ако спорът не разжда истината, то поне ни пречиства от недостатъците ни стига някой да ни покаже къде грешим. Кажи ми къде греша например.