Не, ти си заблуден. И не само ти, а всички, които отричат Бога, Който най- пълно е разкрил на света Себе Си чрез Библията. И не си мисли, че се правя на интересен като се опитвам да пиша тук. И аз съм заблуждаван от Сатана и много пъти падам и допускам грешки, но откакто съм вярващ винаги съм желал да бъда с Бог, колкото и грехове да съм натрупал. С голамо желание бих споделил това, което знам, дори и това, което не знам за Бог, просто си мисля, че когато питаш нещо не би трябвало да е с цел отричане на неща, които не разбираш. И аз съм бил невярващ, но сега не мога и не искам да си представя живота без Бог и се опитвам да устоявам на изкушенията, които животът ми поднася.
Колкото повече напредва науката, толкова повече ще се убеждаваме в съществуването на Бога, но ще има и такива, които ще злоупотребяват с нея.
Аз не вярвам в Господ защото ме е страх от Ада, а защото преди време с Божията помощ видях света по различен начин. Колкото и да искам не мога да се страхувам истински от Ада и си мисля, че няма да се уплаша толкова от Сатана. Ще се уплаша, ако Бог се отрече от мен, ще се уплаша, ако Го разочаровам непоправимо.
Ти казваш, че не всичко записано в Библията е актуално и днес, но това е защото не си опознал достатъчно Божията личност, а Духа не е в теб. Аз не парадирам, че съм такъв и винаги съм казвал на моите приятели вярващи, че аз не съм като тях, че имам много грехове. Но се опитвам да се поправя и ще направя всичко, за да бъда с Господа.
Накара ме ревностно да защитавам Бог, за което ти благодаря. Аз съм просто човек и не съм въобще по- различен от теб, просто защитавах разбиранията си.
Исус наистина идва, но никой не е казал точно кога. Казвам, че идва скоро, защото вече настъпиха последните времена:
Юда 1:18-23
В последно време ще има присмивачи, които ще ходят по своите нечестиви страсти.
Тия са, които правят разцепления, плътски, които нямат Духа.
А вие възлюбени, като назидавате себе си във вашата пресвета вяра и се молите на Светия Дух,
пазете себе си в Божията любов, ожидайки милостта на нашия Господ Исус Христос за вечен живот.
И към едни, които са в съмнение, бивайте милостиви;
други спасявайте, като ги изтръгвате из огъня; а към други показвайте милост, със страх, като се гнусите даже и от осквернената от плътта дреха.
Ти от кои си, искаш ли да вярваш в Бога и какво ти пречи това да се случи?
Даниил 12 глава
1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.
2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.
3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.
4 А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват, и знанието за нея ще се умножава.
5 Тогава, като погледнах аз Даниил, ето, стояха двама други, един на брега отсам реката, и един на брега оттам реката.
6 И единият рече на облечения в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката: До кога ще се чака за края на тия чудеса?
7 И чух облеченият в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката, когато издигна десницата си и левицата си към небето и се закле в Оня, Който живееше до века, че това ще бъде след време, времена и половина време и, че всичко това ще се изпълни, когато ще са свършили да смажат силата на светите люде.
8 И аз чух, но не разбрах. Тогава рекох: Господарю мой, каква ще бъде сетнината на това?
9 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето.
10 Мнозина ще се чистят и избелят и ще бъдат опитани; а нечестивите ще вършат нечестие, и никой от нечестивите не ще разбере; но разумните ще разберат.
11 И от времето, когато се премахне всегдашната жертва, и се постави мерзостта, която докарва запустение; ще има хиляда и двеста и деветдесет дни.
12 Блажен, който изтърпи и стигне до хиляда и триста и тридесет и петте дни.
13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.
Наистина ще дойдат и вече са дошли такива, които ще вървят против Бога. Църквата би трябвало да помага на хората да достигнат да Божията благодат, но днес ставаме и свидетели на друго, защото са настъпили последните времена. Но ние трябва да победим:
Откровение 3:11-13
Ето ида скоро; дръж здраво това, което имаш, за да ти не отнеме никой венеца.
Който победи, ще го направя стълб в храма на Моя Бог; отгдето няма вече да излезе вън; и ще напиша на него името на Моя Бог, и името на града на Моя Бог, новия Ерусалим, който слиза от небето от Моя Бог; ще напиша и Моето ново име.
Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите.
Да, нищо не ти пречи да живееш вършейки добрини, но ако знаеш за Бог и страниш от Него съдбата ти ще бъде като на всички, които са вършили беззаконие.
За да повярваш в Бог трябва да бъдеш смирен и ако нещо не разбираш трябва да попиташ и да помолиш Бога да ти даде отговор. Не бъди прибързан, доверявай се на истините записани в Библията и знай, че Бог е достатъчно могъщ, за да опази Своето Слово и да дари на нас хората.
Ако има нещо да питаш, моля заповядай. Понягога се доста разпалвам, но всъщност търся хора, които могат да ме разберат. Прости ми, ако не съм те разбрал правилно. Не искам да обидя никого.