- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярващите ще ми обяснят ли нещо?
добре, съгласен съм. това наистина е обидно за циганите. аз не знам за някой циганин да е избил 42 хлапета щото са го нарекли плешивко, нито за такъв който си е жертвопринесъл децата, нито за такъв който е избил половин египет и своите собствени хора щото не са му отговаряли на изискванията, нито за такъв който е смятал че ако покаже на овце шарени пръчки те ще родят шарени агнета, нито такъв който иска десетки кожички от пишки в замяна на дъщеря си.
това наистина е обидно. аз пък бих желал да не ми се и припомня че един от най-великите учени е бил алхимик, че друг е вярвал в 5-те елемента, че друг е смятал че душата се съдържа в пинеалната жлеза, че първооткривателите на технологията са били полуголи диваци играещи си с огън, ръбести колела и остри камъни.
виж в историята на всички има лоши хора и не ти прави чест да игнорираш този факт. ако аз кажа че прабългарите не са били войнствени и диви номади ще лъжа и ще съм жалък като македонец който твърди че кирил и методий са македонци.
много християни сами си казват че тогавашните времена са били диви и а хората неграмотни и дори без съвест (по някаква причина) ако нарека митовете на тази сган сбор от културни и алтруистични истини ЩЕ ти хареса но ще е толкова вярно колкото и твърдението че луната е по-голяма от слънцето.
аз съм откровен със себе си и хората които уважавам и приемам недостатъците им,защо ти не можеш да направиш същото а държиш те да се ползват с уважение което не биха получили ако бяха живяли в днешно време??
ПП ВСИЧКО което изброих за учените и хората от стария завет е истина
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes