Sys:

Задачка закачка - усилвател HBA100

Подариха ми го, понеже си нямам хоби с което да си заемам свободното време. Пристигна в две големи найлонови торби, в насипно състояние. След четири часа занимавка успях да го включа и тръгна. Донякъде...

След още два часа замерване, съм изнервен, тъй като конкретен проблем липсва. Не че не мога да си го замервам още седмица, но ми се иска да знам дали съм толкова тъп, че да съм вързал/пропуснал нещо. А ми се струва крайно вероятно да липсват части, въпреки че нищо за момента не подсказва да е така.

Ако някой притежава подобен усилвател, ще го помоля да прати снимки. По възможност детайлни, на "input" платката, на "ouput" платката, и като цяло на всичко, освен захранващите елементи(трафа+трите платки около копчето за включване, самият пусков блок). Или ако на някой му се намират някакви схеми за това чудо - пак няма да е зле(понеже интернет не е чувал за това чудо на техниката).

Усилвателя е "Hodans&B Stereo Amplifier", Model: HBA100, с впечатляващ надпис "Made in Bulgaria" и "Maximum output: 2х250Watt". Други надписи липсват. Логично всички елементи в усилвателя са с надписи на руски. Произведен през 1987-ма(но не се уточнява държава/град/завод). Върви в комплект със стандартни 2х100Watt руски тонколонки "Амфитон 100 AC-022"(Амфитоните се познават лесно - по червената лампичка с надпис "опасная перегрузка"). Тоест, ако имате усилвателя, вероятно имате и колоните.

Та... ако някой има такова нещо - да пусне няколко снимки, да си сверя дали всички части на HBA-то са при мен и са на правилното място (: