.

Виж резултатите на анкетата: Трябва ли да я наказваме и да я бием?

Гласували
40. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

20 50,00%
  • Не

20 50,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Братовчетка ми... ужас

Става дума за братовчетка ми. Тя е на 3, август става на 4. Токова е ината, че направо не можете да си представите. Ще дам няколко примера: "В магазина сме. И сме до щанда за торти. Купихме една шоколадова, но лапето иска сметанова с цветя (а пък тази сметановата е гадна взимали сме и преди, никой не я яде). И нали сега по- добре да вземем за братовчетка ми само едно парче от тази торта. Обаче жената дето ги дава отиде някъде и не се връща. Казахме на братовчетка ми, че ще обиколим магазина и пак ще се върнем (магазина е много голям). Ама като почна да ревее..., да тропа с крак, да ни бие.... Леля се ядоса и я наби в магазина. Обаче тя е толкова ината и не й минава- реве,реве и не спира. И по едно време дойде една жена и носи едно парче торта и вика " Заповядай сладурано, това е подарък от магазина." Направо почервеняхме с леля и мама. Да се стигне до там да ни подарят торта.. Има още много примери като да премести масата (да я бутне), да даде очилата на леля, да ме среши.. ама ние не й даваме и пак започва да реве, леля я набие каже и да млъкне, млъква ама продължава да мрънка. Това е. Искам само да дадете някои съвети как да я научим и как да й го втълпим в главата, че като кажем НЕМОЖЕ да не мрънка и да не реве за глупости.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Мисля, че сте изпуснали момента. Племенничката ми стана на две този месец и вече се опитва да придава инати, но родителите й ги тушират още от сега. Аз лично не мисля, че боят е решение. Трябва да сте твърди и когато се каже"Не" това да е твърдо и безкомпромисно, а не когато ви писне от мрънкането й да й позволявате това, което вече сте забранили. Така тя разбира, че като се инати достатъчно дълго време накрая пак ще стане на нейното. Като този случай в магазина - трябвало е просто да откажете тортата независимо колко реве и се тръшка, за да разбере, че не тя командва и не всичко става така както на нея и се иска.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Много често срещам такива деца на улицата и направо ме побъркват. Чесно казано и аз мисля, че вече е минало-заминало. Още от малки трябва да се държат по-изкъсо. Като ти се тръшне да реве, казваш и, че ще я оставите в магазина или нещо от този род. Или като иска нещо такова и казвате НЕ, като се тръшне да реве - казваш и, че ще я накажеш ако не спре и ако не спре янаказваш - това е начина. И колкото и да се тръшка не и го давата, за да разбере, че няма да стане на нейното.

Нека леля ти да попрочете нещо по темата. С бой ще я направи още по-голям инат! Да пише в google : Бебешки пубертет и да чете, има купища теми за това!

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Като аз съм била малка съм пробвала тия номера с реването и мрънкането, но като съм го правела, или са ме пращали в друга стая с думите, че като се нарева, мога да дойда пак при тях, или не са ми обръщали внимание. И явно съм схванала, че нищо не постигам, и съм престанала. Тя явно разбира, че като ревунчи, ще ви привлече вниманието по някакъв начин, затова го прави.

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Ии моята племенничка проявява инат (тя е на 2) но майка и още от сега я държи изкъсо.Трябвало е още когато е била малка да вземете мерки.

Оф ей такива изпълнения най-много ги мразя.. Един път с нашите и с малката братовчедка сме в Пловдив.. харесах си аз едни пантофки колко да бяха..? Най-много 10 лв.. а тоз малък изрод си хареса някаква плюшка за 100 и косур лева.. и майка вика че ще й я вземе.. ОК! Взехме я и за викам на майка да ми купи пантофките а тя вика: "Нямам пари".. Много се издразних и й се развиках.. и нали все трябва да стане на моето, тя върна на малката играчката и ми взе пантофките и някакви блузи, чанти, дънки и очила.. малкия изрод рева ама никой не я отрази..
    Извод: Ивелинна винаги печели

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от SheIsAggressive
    Оф ей такива изпълнения най-много ги мразя.. Един път с нашите и с малката братовчедка сме в Пловдив.. харесах си аз едни пантофки колко да бяха..? Най-много 10 лв.. а тоз малък изрод си хареса някаква плюшка за 100 и косур лева.. и майка вика че ще й я вземе.. ОК! Взехме я и за викам на майка да ми купи пантофките а тя вика: "Нямам пари".. Много се издразних и й се развиках.. и нали все трябва да стане на моето, тя върна на малката играчката и ми взе пантофките и някакви блузи, чанти, дънки и очила.. малкия изрод рева ама никой не я отрази..
    Е това е била пълна гавра по всички показатели
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от SheIsAggressive
    Е това е била пълна гавра по всички показатели
    Е как така гавра.. аз си харесах нещо супер евтиното.. па ония малък изрод иска на него да му се купува.. абе я чит..

Супер фен Аватара на someonerandom
    ^^Е това е гаврата
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    ^^Е това е гаврата
    Аааа Еми да ама не й се получи..

Мега фен Аватара на iiordanova
    Е , тя е малка! Още е бебе.
    Майка й не трябва да я бие , защото тя продължава да го прави на пук.
    Покажете й , че не може за всичко да й се угажда , но без бой.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    И аз имам такава братовчедка,ама вче стана на 6-7 и си е същата С бой не се оправя това....Оставяте я да плаче,каквото иска да прави,като види,че не става винаги на нейното ще спре

SheIsAggressive за мен си постъпила правилно

Мии късно е вече.. приемете че ще остане глезено същество. Изтървали сте момента за възпитание и навици.
    Обещанието е учтива форма на отказване.

BBOY OR DIE !!

С бой не става. Оставете я да си мрънка и да си плаче без да и обръщате грам внимание. Все ще се умори и ще млъкне. Може да е дразнещо да ви реве на главите, но я игнорирайте и толкова.Като види че номерата и не минават и никой не и обръща внимание все ще млъкне.

Супер фен Аватара на radeberger
    Цитирай Първоначално написано от anonimchetou
    С бой не става. Оставете я да си мрънка и да си плаче без да и обръщате грам внимание. Все ще се умори и ще млъкне. Може да е дразнещо да ви реве на главите, но я игнорирайте и толкова.Като види че номерата и не минават и никой не и обръща внимание все ще млъкне.

Точно !

И да добавя - по този начин свиква да се налага , за това спрете да и огаждате .

Фен
    Град
    Sofia
    Има късо гемче.
    Яжте вафла "Мура", за да ви порасне носа !

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Ох,вие първо седнете и му обяснете на детето спокойно,без нерви и скандали!На мен пък най-лошото впечатление ми правят родители,които бият 2-3-4 годишните си деца,само защото те искали нещо.То детето не знае на кой свят се намира още,ти да тръгнеш да го биеш Адски грозно е,не допринася за възпитанието.После се чудим защо има насилие в училище.Ми то как да няма,като тези деца от малки само бой са виждали.
    Както казах,поговорете с нея,щом почти е на 4,би трябвало да разбере.Кажете и как се чувствате,когато тя се държи така,кажете и,че сте разочаровани и т.н.Ако все пак не помага,следващия път като направи подобен номер,без много обяснения я грабвате и си тръгвате.Така ще се научи,че като не уважава близките си,няма да получава това,което иска.Респективно,ако започне да се държи по друг начин,например без тръшкания да моли за нещо,купете и го,ако можете.
    SheIsAggressive и сега какво?Гордееш се,че всички пари са изхарчени за теб,а нищо за братовчедка ти,която сигурно и 6 години няма Разбирам,че 100 лева за играчка са много,но пак можехте да и купите нещо.Баси и неуважението към собствените си близки,особено с това "изрод".Ако не беше споменала,че е братовчедка ти,въобще нямаше да разберем,за кого става въпрос.
    Elegance is the art of refusal - Coco Chanel

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Моята братовчедка септември става на 6.И като беше по-малка беше горе долу същата .Обаче си я държаха изкъсо техните и вече си се е научила ,че не всичко става както тя поиска.Обаче начина не е бой.Просто да и се говори спокойно и тя ще се научи
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на spopi
    Това е работа на леля ти сега да не си оплаква ще трае

Град
    Lyon
    определено с бой не става.. може един тва пъти да стане , ама после боят дори няма да е заплаха има и други методи .. сега.. не съм опитен човек с деца .. ама ако я оставите да реве там да са тръшка докато и писне ?? пък може после като и кажете НЕ .. да разбере че колкото и да са тръшка няма да стане нейната .. нз нз.. но определено боят не е решение :P
    “You know, a long time ago being crazy meant something. Nowadays everybody's crazy.”

Голям фен Аватара на Callisto
    Хах вземи от някой познат да гледаш питбул дори и за един ден. Ще разбереш, че боят не е решение и всичко ще се върне рано или късно. Ти удари детето, а то ще се превърне в магаре и ще се заинати още повече. Аз съм адски инатлива. Винаги трябва да е моето. Даже и да не е моето пак ще е станало, понеже съм го поискала. Баба ми ми е посягала и сега и чупя главата в дивана. Тате никога не ми е посягал и за мен и за всичките ми приятели няма по-добър и як човек от него.

Мен тате ме е възпитавал според точковата система. Всеки път като направя нещо като хората получавам точка. Примерно да кажа 1 моля, благодаря, да си оправя стаята...за всичко това получавам точки. Да кажем дадената торта ще ми струва 20 червени(полужителни) точки. Като ги събера това ще е моята награда. За всяка лоша дума или лошо поведение ми се отнемат по 5 черни (отрицателни) точки. Всичко е много просто. Ако иска нещо ще трябва да си го заслужи.

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Офф като сте се заговорили..боят не бил решение..е добре де,ако детето е на 2,3 г.още незапочнало да разбира и да седнеш да му говориш,ефект никакъв не е казано,че детето трябва да се ПРЕБИВА.Но няма нищо лошо в това,примерно да го подтупнеш лекичко за да знае,че така не трябва да прави.Аз съм на това мнение.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Цитирай Първоначално написано от danibebi
    Офф като сте се заговорили..боят не бил решение..е добре де,ако детето е на 2,3 г.още незапочнало да разбира и да седнеш да му говориш,ефект никакъв не е казано,че детето трябва да се ПРЕБИВА.Но няма нищо лошо в това,примерно да го подтупнеш лекичко за да знае,че така не трябва да прави.Аз съм на това мнение.
    Прави разлика между шамар през ръцете, за да не бара където не трябва, и бой.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си