Изпуснахте няколко много важни факта:
1. Израелските кораби са предупредили хуманитарния конвой да не се опитва да преминава през израелската блокада на Газа. Резултат - никакъв.
2. Според израелските служби на кораба са намерени оръжия и е имало екстремисти. Ако това е истина, ще ми обясните ли какво правят оръжия на хуманитарен кораб?
3. Според версията на Израел, корабът е заплашил сигурността и е източникът на агресията. Не казвам, че е истина, но я си представете, че е? Израел да седи и да чака ли?
Естествено, че, ако имам свестни политици, няма да искаме наказание на Израел. Нещо не виждам някой да е пострадал, та да имаме някакви претенции. Твоите изводи за застрашен и незастрашен не определят БГ политиката и слава Богу.
Никога не съм твърдял, че Америка е велика и фактът, че обръщаш всяка тема на лошата Америка само потвърждава твърдението ми, че руснаците се комплексирате от нея, в което няма лошо (за Америка). Америка превъзхожда всяка една държава икономически и военно. Освен това е с най-старата конституция в света и може би най-старата модернадемокрация в света. Геополитически Америка винаги ще е фактор. Освен това е в най-комфортното стратегическо положение - с два океана и две слаби военно държави за граница. Доволен ли си от отговора. Историята е за миналото, аз живея днеска, не вчера, не оня ден, не преди 2000 години. Ти си плямпай за Великата Русия. Времената се менят, обаче. Ако искаш си живей в 1435, ама аз живея в 2010.