Цитирай Първоначално написано от amk933
Изгледайте го: http://edition.cnn.com/video/#/video...ef=videosearch

ПС: НЕ твърдя, че е истина, просто другата версия на конфликта. mech0, мисля, че видеото ще ти отговори на въпросите по начин, по който аз бих, за това няма да го повтарям.

Вижте, аз не твърдя, че Израел е невинен. Твърдя, че е бил провокиран. Дали е действал правилно, ще стане ясно. Но при всички случаи Вашингтон ще удари рамо както е станало днес в съвета за сигурност и няма да има кой знае какви санкции. За мен честно казано едно влошаване на отношенията Турция-Израел е добре дошло, защото единственото нещо, което спираше Тел Авив да признае Арменския Геноцид, беше огромната зависимост от Турция...Плюс това Израел не е случайно е наложил ембарго на Палестина, защото доста от тези "хуманитарни" кораби не превозват само бинт и марля, ами и боеприпаси за Хамас. Съответно Тел Авив е предложила на конвоя да разтовари хуманитарната помощ в Израел и след това Израел на свои разноски да транспортира проверените материали към Палестина. Ако е нямало нищо подозрителни, защо е тая безумна съпротива... Чак да нападнат израелските командоси и да открият огън.
Как едно влошаване на отношенията Турция - Израел ще е добре дош;о ? Нима за теб най - важното е признаването на арменския геноцид от Израел ? Като, че ли Турция ще плати някакви компенсации за това. В момента САЩ са в голямо затруднение, защото и Турция, и Израел са важни техни съюзници, а точно Турция беше най - силният съюзник на Израел в региона. И само един въпрос да задам - кой е Израел, та да се разпорежда с доставките на каквото и да било за друга държава в открито море?