- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- шофирането удоволствие или необходимост в ежедневието
Ако преди 10 години да си шофьор е било удоволствие, то в днешното ежедневие си е чиста необходимост. Работим или учим на отдалечени места от вкъщи, трудно е да се придвижваш с градския транспор, даже и неприятно на моменти, а да даваш пари за такси си е направо грехотаОсвен ако някой не е усвоил до съвършенство автостопа, няма друг избор освен личния автомобил
Да не говорим, че с едно дете (особено в зимните месеци, когато не можеш да обикаляш с количката), е адски струдно да идеш на една консултация в поликлиниката дори. Вземането от ясла, детска градина или училище е много по-лесно ако не зависиш от автобусите или таксиметровите шофьори.
Ти най-великия!Първоначално написано от nickgr7
![]()
Бе като цяло 90% от тия зад волана не знаят 'що са там...при жените 99%Първоначално написано от nickgr7
И туй то....Иначе карам предимно за кеф - взел съм си едно 320и с шпер да си се пързалям из планината и по пистите(и по булевардите нощем
) , пък работата си я върша със служебката.
![]()
ми може да се каже, че е от необходимост. ама повечето е безцелно каране с приятели, насам-натам..
обичам високите скорости, но само когато съм сигорен, че не е опасност за другите участници в движението (понякога доста бясно карам без да мисля, но все пак на 4 очи)![]()
И при мен е така!Първоначално написано от BiGBaDWolF
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Колата не е необходимост. За да отидеш от точка А до точка Б си има градски транспорт, маршрутки и таксита.
Това, че не ти харесва да се буташ по автобусите, вече е друг въпрос.
Ако нямаше автобуси, метро и таксита, тогава щеше да е необходимост, тъй като друг начин няма (освен ходенето пеша, което в определени ситуации е невъзможно). И все пак ако работното ти място е на 2-3 километра от вас, и те мързи или нямаш време да отидеш пеша, може да отидеш с колело или мотор. Не казвам, че ходя с колело на работа, но просто доказвам, че колата не е необходимост.
И необходимост и удоволствие е за мен![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
По-скоро необходимост.
Работата ми е на центъра и не ми трябва задължително да съм с колата. Единствено, ако ми се налага да ходя до другия край на града или някакво по-далечно разстояние, тогава се възползвам от услугите.
Но не съм се разглезила дотам, че за да отида до магазина на съседната улица, да запаля колата, защото ме мързи.
Иначе от време на време като ми изпуши главата съм се качвала да бръмча из улиците или да отида до съседния град. Задължително обаче карам бавно просто защото ми доставя удоволствие - не бързам за никъде и никак не ме влекат високите скорости.
Ако ще карам за отмора, не ми трябва да се напрягам допълнително и да внимавам на пътя още повече, защото летя с 200км/ч. Не ми е тръпка.
Според мен е безпочвена гъзария.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Всичко зависи от колата..
има коли, направени да се карат състезателно и провокативно.. с големи кубатури, с двуточкови колани, със специфично изчислени скоростни кутии и т.н... серийно производство - но направени да се карат по определен начин.
има и други коли, които са малки, икономични и практични градски коли - карането на такъв екземпляр по начина, който би карал колата от първия пример е най-голямата селяния и за жалост - българската действителност.
ИМа кеф в карането за релакс и отмора, има кеф и в агресивното каране на подходящ автомобил.. всичко зависи от това какво точно търсиш.
Колите не ме влечаха, докато не ми дадоха за пръв път да карам... демек на 17год някъде... след това само чаках да дойдат шофьорските да изкарам книжка и ест. кола да си намеряЕми обожавам да шофирам.. блазнят ме високите скорости какво да се прави.. обичам силните усещания. Иначе удоволствието си е удоволствие. А и ся 1.7 109 коня мисля, че са си добре.. ама тези дни се качвах на 160-180 коня ии можеби следващата кола,която ше си зема ще е с 5-так мотор
![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Тва няма храненеиначе ше се източиш от возенето 100 на 100
нещо, което да ми дава макс 15-18/100 ще е доволно..
![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
ее то треа сме гъзари ама за гъзарията трябват и кинти ... всеки иска ако може си купи кола 500 коня ама да харчи 2/100 ще е перфектно е да ама не става тея коне сакат бензинПървоначално написано от s40t4
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Притежавам 3 коли, обичам да ги ремонтирам и карам))
Колата е много повече от средство за придвижване от т.А до т.Б
шофирам от 14 годишен ... първата ми кола си я направих от нищото, с парите на баща ми, но не и с одобрението му. Намерих я в една морга изгнила и очукана. Но не беше катастрофирала за щастие
Втората си я купих с много труд, тъй като беше и още си е криза
И третата ми я подари баща ми, понеже я удариНо ще се орпави, не е много
![]()
Съчетавах ги и двете. Сега не използвам кола.
хЪх...
Не бих карала просто за удоволствие, за да ида някъде трябва да си има причина - даскало, да забера някой, да ида в друг град и тн. Не възприемам колата като забавление а като средство![]()
и двете :Р
Би трябвало да е удоволствие, ма е пълно с полиция, камери и идиоти! Е като преди 1 час... Аз карам с 150 в лявата лента, и некъв идиот от дясна лента(само аз и той сме на пътя) решава от дясна лента да ме засече и да дойде в лява лента като се движи с ~70km...Идиоти...
![]()
Същото като да караш с 40км/ч в лявата лента на Цариградско. Разбирам напред да е задръстено ама не е. Огромна дистанция напред, но каката с толкова може да кара, а и не поглежда в огледалото назад за да види, че има и такива които бързат.
Необходимост и удоволствие.
Обичам да карам на 5-та скорост,със-200км.
И като се качим с моят приятел,аз на мойта таратайка,той на неговата,правим лудо шоу по магистралите.
Състезаваме се бясно ,и който бие,той плаща сметката в ресторнта вечер.![]()
Иначе,това е само по магистралите,из градът си карам внимателно.
^Това го правим рядко...но е вълнуващо...и не е от ГЪЗарияПървоначално написано от manliftingbanner
,а защото и двамата обичаме високите скорости и адреналина в кръвта.
ПП.НАЙ-обичам на големи места,където няма хора да вдигам мръсна газ.
Но преди да се кача в коладори капка бира не близвам.Винаги карам трезвена.3ащото знам добре,че (Алкохол+ярост+висока скорост=смърт).
Внимавайте с тази игра за да не се наложи следващата сметка да я плащат родителите ви и тя да е за погача и жито.