Отпуска ме. Включително и градското в София. Късно вечер е по-приятно, но пък тогава опасностите са други. Обичам да шофирам, трафика не ме е отказал дотук. Особено се дразня на някакви мацки (и пичОве), които не си знаят габаритите на возилата и поради това понякога се налага да ги чакам, чаакам, чааакам..

Не ме радва да карам бързо с дизел съм(турбо, но пък стар) и няма смисъл да я мъча. Обичам високите скорости, но при тия пътища няма къде. Уонабитата с 10+ годишните беемвенца с малки изключения са ми доста смешни. Също и с Astra GSI или Golf. Даже си крият дюзите на газовите повечето, смех. Бангии, които предимно вдигат шум. Нещо като стар рокерски мотор. Ако имах пари за прилична спортна кола бих си я взел като втора и бих я карал по определени маршрути. Всичко останало за мен е компромис.

Книжка взима всеки, не е голямата работа. Изискват ти го, само ако ще шофираш нещо-си, което пък не е за препоръчване, ако си с малък стаж. Хубаво е да се научиш докато си по-млад, разбира се. В момента май цените са безумни. Отделно, че задължителните годишни такси по един автомобил не са никак малки и не е рентабилно да поддържаш такъв, ако не ти е необходим.

Ето нещо възбуждащо и по темата:

http://www.youtube.com/watch?v=GMc2RdFuOxI .

p.s.: За другите градове не знам как стоят нещата, но в София рядко е необходимост шофирането. Ако учиш или работиш на по-централно място, даже е малоумно да се придвижваш с колата всеки ден. Правят го предимно провинциалисти и тъпанари, утежняващи излишно трафика. Такива са ми наблюденията.

Цитирай Първоначално написано от Unabomber
Абе я да карате некоя жигула на 300 000 киломера ще видите едно удоволствие
Ако е изправна, все тая. Трябва ми единствено добро радио (ще си го пренеса) и климатик. Последното не е задължително, ако няма да се кара ежедневно лятото. Може би и автоматични прозорци за удобство. Сигурно мога да си ги монтирам и сам. Ако не е изправна, даже и S600 да е (бая такива се навъдиха по улиците гледам, както и по-предната седмица), все ще е зле. Да не мислиш, че писалите дотук се возят все в нови и хубави коли?! Погледни малко автопарка ни какъв е.;] Едно време баба ти все по Шевролети са я возили.p