.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35

Hybrid View

Мега фен Аватара на Spider4eto
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    После какво отношение очаквате от лекарите и учителите, при положение, че за всяка грешка ги горите на клада?
    Признай, че от лекарска грешка до лекарска грешка може да има огромна разлика. А в този случай, дори не се говори за лекарска грешка,объркано лекарство или диагноза, а за пълна незеинтересованост относно детето.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Spider4eto
    Признай, че от лекарска грешка до лекарска грешка може да има огромна разлика. А в този случай, дори не се говори за лекарска грешка,объркано лекарство или диагноза, а за пълна незеинтересованост относно детето.
    Тогава спрете да прехвърляте личностните качества на цялото съсловие. От отношението към лекарите в момента единствените губещи са пациентите. На младите можещи и кадърни специалисти им писва да ги малтретират от здравната каса, а пациентите да ги гледат все едно са последни отрепки и заминават в чужбина.
    Остават тези, които не са достатъчно добри за да заминат, твърд стари са (колко лекари ще спрат да практикуват в близките 10 години няма да си се вярва), или са обвързани тук със семейство. АКо от последните намерите някой кадърен - късмет, ако не - лошо, лошо.
    Grumpy old madman

^Смешен си, пичееееееее.

Със същото сърце и трепет, което предизвиква новината, че еди-къде-си са умрели не-знам-си колко хора за обикновения човек. Със същия трепет, когато виждаш как на някой пред теб му става лошо и го подминаваш, а не спираш да му помогнеш. Същия трепет, който виждаш как четирима човека смилат от бой един, за да го оберат и извръщащ поглед настрани.
    От себе си ли съдиш и за другите?

Защото на човек, на който му стана лошо цяла спирка му се притече.
    Fuck you на негативистите. Има добро и то съществува. Има и добри хора. Това, че вие го подминавате или го криете в душите си, си е ваш проблем. И теб ако не те докосва когато дават по Новините за поредния разчленен, убит, брутално изнасилен и пр. човек, то значи проблемът е в твоя телевизор, tough guy.

Guttersnipe, наистина всичко си написал е много вярно и много тъжно.Но ще продължа да се надявам, че все още има лекари,обичащи работата си и даващи мило и драго, за да спасят човешкия живот.

Успя да ме трогнеш, НО
    това че на докторите им плащат малко какво касае мен? Имам предвид, аз ли съм виновна!

Да взема аз да изколя всички хора, защото срещам яростен отпор от невежи, гадни, посредствени и всякакви други хора, които нямат нищо общо с моята душа на поет ли? (примерно,лол.) Замисли се, въпросът вече става принципен.

И аз съм разочарована, че малко хора приличат на мен. Ей тъй, дразня се дори да си казвам мнението. "Не ми се пее" и нямам стимул да правя нещо градивно, като си гледам наборите, но до отмъщение ли трябва да опре въпроса, или до надежда за нов, по-добър ден и борба за налагане ?

Като са недоволни от работата си (лекарите), нека се борят за повишение, или нека я сменят.
    Евала на моята лична, че си разбира от работата и не търгува със здравето ми, като ме подлага на риск за да спечели тя повече. (или знам ли я)
    Евала и на учителката по БЕЛ, която дава всичко от себе си.
    Евала на учителя по БЕЛна сестра ми, който им провеждаше безплатни пробни матури почивните дни. Отдадени хора.

В крайна сметка тия професии са призвание. Ние можем само да подкрепяме лекарите/учителите в стачките им за повишение на заплатата и т.н.

Учителите винаги съм ги подкрепяла.
    Докторите, признавам си, не. Имам си свои причини.

Но за да имат черно име (последните, не даскалите) значи са си го заслужили. Дали да не изпадна в подробности колко хора искат да стават лекари заради парите (), или за отношението, което срещам от доста лекари? Небрежността, фактът, че се оплаквам от някоя болест и казвам симтоми, които може да са "уличаващи" за да открият болестта, а те ги пренебрегват или направо не слушат какво говоря? (както и в клипа..) Фактът, че само личната ме преглежда изцяло, а някои други само чуват за кво иде реч и с досада ми предписват нещо, за което после се чудя дали да го пия, щото човекът не ми е погледнал болното място, а с досада ме е "изслушал".
    Говореше се затова във форума, неоспорим факт е. Дори Рей спомена за даването на пари под масата за по-малко небрежно отношение. Ама няма да го намесвам пряко,за да не излезе че му пъхам думи в устата.

При такова отношение народът няма да скочи да подкрепя медицинските лица.

И също, аз ли определям заплатите на лекарите или 'тия отгоре'?
    Прословутата българска приказка, аз ако бях във властта, щях... но наистина нямаше шофьорите да взимат повече от докторите, ако от мен зависеше.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    На пишещите тук, които обясняват, как лекарите работели за славата и призванието, ще препоръчам да се запознаят с пирамидата на Маслоу.

Ще им препоръчам да работят и те известно време за признание и да ядат благодарности.
    И защо точно лекарите и учителите да са професии по призвание? А архитектите? не могат ли така да ни направят по една къща от любов към рисуването. А автомонтьора да ми оправи колата, понеже много обича коли? А месаря да ми даде така 2 кила месо за по левче килото понеже си обича професията?
    Grumpy old madman

Съгласна съм, че лекарите трябва да получават много по-висока заплата от сегашната, но на тези, които убиха Дани какво да им кажа? "Евалата, убихте едно дете, което можеше да бъде спасено, но нищо, ние вярваме във вас, подкрепяме ви, следващият път повече..."

Добрем, кажи ми как АЗ ще мога да реша проблема?

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Ако разлгеждаш себе си като АЗ - нищо не можеш да направиш, ако обаче АЗ-а е част от будно и активно Гражданско общество - тогава нещата ще придобият смисъл. Ти можеш да говориш и споделяш идеи с околните на теб, които да правят същото - когато придобием начин на мислене, който съответва на някаква нормална позиция, то ГО ще може да подкрепи тези лекари/учители и т.н. в техните протести, а не просто да гледа отстрани и да цъка с език.

Активна позиция е това, което ТИ трябва да имаш, за да си част от някаква промяна.
    !!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си