.

Виж резултатите на анкетата: За или против расизма сте?

Гласували
87. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • да

33 37,93%
  • не

54 62,07%
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 124

Против или за расистите сте?

В тази тема искам да разбера дали има много хора, които да са расисти, защото аз срещам все по често.Плз пишете какво смятате, за или против сте?
    Аз лично смятам, че е супер тъпо да съдиш хората по цветът на кожата и много се дразня на някой като каже примерно, че ромите трябва да измрът или турците....абе въобще, защото сред тези хора ще има поне 1 който ще струва.
    Иии...сори за анкетата малки грешки
    ако сте "за" гласувайте "да"
    "против" = "не"

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    твърдо против. такива убеждения са необосновани и деструктивни
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Разбира се, че е глупаво да мразиш някого само защото е с различен цвят на кожата и пр. Всички хора имат еднакви права и еднакви отговорности... поне така трябва да е. Добре, че ти не си такъв. Това е хубаво. Аз уважавам истински хората, които не робуват на предрасъдъци.

както и е глупаво да мислиш че някой заслужава да гори завинаги защото е с различна сексуалност... нали?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Радвам се, че мислите така...тва показва 4е още има останали осъзнати хора
    You've gotta die, gotta die, gotta die for your government?
    Die for your country? That's shit!

ще ти се. имаше такава тема за педалите в "секс" раздела. 90% са нек'ви гадни хомофоби

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe
    Не дискриминирам хората заради тяхната раса, сексуална ориентация и пр. Просто азиатците не ми се виждат привлекателни.

щото си жена че мъжете им са грозни, грозни са... момичетата от друга страна

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    щото си жена че мъжете им са грозни, грозни са... момичетата от друга страна
    Ооо, някои мацки са много секси, признавам. Ама мъжете не ги долюбвам.

както и е глупаво да мислиш че някой заслужава да гори завинаги защото е с различна сексуалност... нали?
    Какво искаш да кажеш?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Расизмът е защитен механизъм. Само хора с нисък умствен капацитет мразят други просто заради цвета на кожата им, причините са съвсем други

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Обществото никога няма да превъзмогне това явление. Причините за расизма не се вменяват от ранна детска възраст, така че категорично да се каже, че родителите расисти са виновни за това поколенията да не променят начина си на мислене. Човек просто е устроен така, че да защитава онези, с които си прилича. Както @ZipFile каза, това е нещо като инстинкт за самосъхранение на вида. Не става въпрос за омраза, а просто за междувидова конкуренция. Няма хора, които да не са расисти. Няма човек, който да не усеща, че някак му е заложено просто да гледа с друго око на различните от себе си. Толерантността е просто мъдър избор, но да си толерантен не означава, че не виждаш разликите.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Обществото никога няма да превъзмогне това явление. Причините за расизма не се вменяват от ранна детска възраст, така че категорично да се каже, че родителите расисти са виновни за това поколенията да не променят начина си на мислене. Човек просто е устроен така, че да защитава онези, с които си прилича. Както @ZipFile каза, това е нещо като инстинкт за самосъхранение на вида. Не става въпрос за омраза, а просто за междувидова конкуренция. Няма хора, които да не са расисти. Няма човек, който да не усеща, че някак му е заложено просто да гледа с друго око на различните от себе си. Толерантността е просто мъдър избор, но да си толерантен не означава, че не виждаш разликите.

сори филми но не си 100% прав. всъщност ставаш расист или ако родителите ти преднамерено те правят точно такъв (и тогава ставаш много гнусен, виждал съм го) или ако просто нямаш досег с такива хора от ранна възраст и не си особено толерантен

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на ZipFail
    Или пък когато си имал прекалено близък досег...

Аз съм против

Никой не трябва да умира, но не знам в какво вярваш, че да не мислиш че очевидно кръвосмесените, цветнокожи изроди, живеещи в кални къщички като от онзи епизод на междузвездни войни, не са подчовешка измет.
    Никоя раса, народ или общество не е постигнало нещо велико, по начин при който всеки е допринесъл все с нещо, напротив - винаги има някоя омега-отрепка, която всява хаос или някой си там-никой, който просто се чуди как да оцелява. Малко са хората, които допринасят нещо съществено за развитието на човечеството, минимум в технологията, но историята ни учи, че това се е вършело само от бели хора, тук-там някой асимилиран азиатец или чернокож.
    Днес обаче не ни интригуват толкова цвета на кожата или акцента, а проблема с имигрантите.
    Кратко и ясно: Идва турчина в Германия, за да живее по-добре, работи - печели, кеф му е, благодарен е на държавата за всичко. Ражда се турчето и израства с идеята, че щом е от турски произход не дължи нищо на новата си родина и се получава - "на него да му е добре, на немеца да му е зле", където второто е задължително.

Така става с всички имигранти, но аз лично не се оставям да се водя от първичния инстинкт на страх и просто отбягвам общуване с тях - особено ако говорят на разбираем език.

^ ТОВА не го очаквах от тебе

The Bird of Hermes

^ ТОВА не го очаквах от тебе
    Съжалявам, че не постигам очакванията ти.
    Ако е утешение за теб, най-добрия ми приятел е мургав бисексуален.

Код:
    "Няма хора, които да не са расисти. Няма човек, който да не усеща, че някак му е заложено просто да гледа с друго око на различните от себе си."
    Виж не съм съгласна с това...ако човека е добър и отворен към живота ще го гледам с добро око независимо какъв е на цвят.(а и се кефа на негрите...мн ме радват)

А до колкото твойто мнение за имигрантите ,GalaxyEater, си личи, че не си много в час с тея неща....смсл нищо лично ама аз познавам страшно много имигранти, които са 100 пъти по свестни от повечето хора в родината си...!
    Например ние сме българи и много от нас не оценяват държавата си, доколкото един имигрант може да види много в нея и да му пука много повече отколкото на един българин!

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Твърдо съм против расизма. Под всякаква форма и всякакво проявление.

Цитирай Първоначално написано от ExtremeLife
    А до колкото твойто мнение за имигрантите ,GalaxyEater, си личи, че не си много в час с тея неща....смсл нищо лично ама аз познавам страшно много имигранти, които са 100 пъти по свестни от повечето хора в родината си...!
    Например ние сме българи и много от нас не оценяват държавата си, доколкото един имигрант може да види много в нея и да му пука много повече отколкото на един българин!
    Личният опит и частните случаи не са особено адекватни при обсъждане на тема от глобално естество.
    Идеята ми е, че едно поколение може да е благодарно на новата си държава, но освен ако не е уседнало отдавна или не е пожънало голям успех в дадената държава, или няма дълга история на предишни поколения, то следващото покеление е по-вероятно да не зачита същата държава и да претендира, че мястото му не е тук, въпреки че не би се върнало в истинската си родина.
    Цитирай Първоначално написано от ExtremeLife
    Както казах,
    идват англичаните в България, кеф им е, ражда се англичанчето, научава за безброй многото проблеми на България и изпитва носталгия по перфектната Великобритания, откъдето следва да се мъчи да се върне обратно, но понеже България ще го смачка от простотия, завинаги ще си остане в някоя забутана вила из балканите, дотогава вече англичанчето няма да има какво друго да прави, освен да псува.
    Поуката е, че няма утопична страна и всеки, който си търси късмета в чужбина ще остане разочарован.

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Мразя расисти.Всеки заслужава шанс и респект.Не можеш да кажеш, че цял народ е глупав съдейки по 1 човек ,който е сгрешил например Или просто, защото не ти допада цвета на кожата им, начина им на обличане, религията и тн.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Твърдо "ПРОТИВ" съм...
    Някакси доста ми е тъпо - някой да мрази другия,било то заради цвета на кожата,било то за религията/расата..Всички сме хора и живеем в един свят..Всички сме равноправни..
    Спирам с моите разсъждения,защото ще повторя предишните мнения

Цитирай Първоначално написано от winterfresh4o
    Да , да , да и пак да за расизма.Хах България е за тези , които спазват законите =)
    Значи по твоята логика България не е на нито един..Не знам дали го осъзнаваш или не..Но в България никой не спазва законите..Всеки прави това - каквото на него му харесва..Е,не отричам,че има хора,които спазват правилата - но това е "рядък случай."
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си