Юлий Цезар нали така?

Именно. И аз за това говоря. При официалната глобализация пак може в един момент да се стигне до момента, в който един или няколко човека управляват и контролират целият свят, но като няма различия принципа "Разделяй и владей е изключително труден, защото в един момент всички или по-голямата част от хората може да се обединят срещу тази власт и да променят нещата. Така че ZipFail тази толерантност, с която медиите и не знам кои ни промивали мозъците е много нужна и почти задължителна, защото нали знаеш поговорката: "Двама се карат, а трети печели". Някои хора може и да ни гледат сеира отгоре и да се радват, а ние може дори и да не ги забелязваме и съответно да вървим не на там на където трябва и ни отрежда еволюцията, а на там на където ни водят шепа от хора, за които сме от значение само до там да им вършим мръсната работа. Мисля че е време вече държавите да зпочнат да прерастват в по-големи обединения. Ако щеш и международният проект на LHC в CERN показва как с по-голямо обединение може да се правят доста по мащабни проекти от тези на една самостоятелна държава камо ли пък на племе.