- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата и всичко за нея
Виждам, че с водата от коприва се изсветлява. Някой знае ли как мога да я потъмня?
Искам да попитам за шапмоан за боядисана коса.. Ако ви интересува - на кичури съм, косата ми е светло кестенява, кичурите са руси. Косата ми не е суха, лесно се омазнява. Казвайте бързо, че след 2 часа трябва да си взимам.![]()
Искам да попитам, ако някой може да ми каже: в последно време много често засичам в интернет обяви, че се продава коса за удължение, която може да се третира като естествена, но не е такава, някой ползвал ли е? Може ли да ми дадете съвет дали, ако си взема такава коса, всъщност ще е добре, ще изглежда ли като естествена, ще мога ли наистина да я третирам и така нататък, всичко, което знаете, благодаря предварително!
Няма да се върна. Имам лоши спомени. Обичам те , винаги ще те обичам ,но никога повече няма да те доближа....
За да не правя нова тема може ли да попитам дали е лошо,когато са ми цъфнали крайщата(а това е през 2,3 седмици) да си ги махам сама с ножичка?
И на мен орзен ми помогна г/д,но фруктис с мента,за пърхут и мазна коса е страшен направо.Първоначално написано от billytalent
![]()
Здравейте! Моля за съвет! Значи..косата ми е къдрава (за жалост) !!! Сега съм 8 калс... в 6 направих ОГРОМНАТА грешка да се подстрижа до над раменете-демек много късо обаче като се изкъпах и като се видях в огледалото си казах че така не мога да ида на училище и пробвах с пресата.(ОГРОМНА ГРЕШКА) От тогава (това са 2 години) косата ми не е мръднала на дължина..а не знаете колко много искам да порасне и да мога да си я намачквам с пяна.Омръзнало ми е от тая преса..косата ми е като слама връхчетата ми отдолу са като разклонения на 100 годишно дърво и много рядко ходя да ги обирам тъй като тя не расте и колкото по често я подстригвам толкова по къса става.МОЛЯ ВИ кажете ми какво да направя за да порасне по бързо или ми кажете как да я правя за да е хубава и къдрава.Използвах хининовата вода-разлика не видях.Сега използвам тривитаминола от него малко ми блясна косата може би и в растежа има мааалка разлика но расте прекалено бавно и аз като я изправям няма ефект от тези неща които ползвам.Много ми е мъчно защото всички мои приятелки бяха с къси коси като мен а сега им пораснаха въпреки че се изправят като мен всеки ден .Много иксма дълга коса за да си правя разни прически а с късата съм една и съща вече 2 години(искам да е и по-дъла защото от най-малката влага навън косата ми се къдри и ставам като овца,да не говорим и за мъгла...чак запичвам да плача като вися че е мъгливо навън) МОЛЯ ВИ ПОМОООООООООЩ !!!!!!!!!!!
М не мисля , че е лошо , аз така на месец - два самичка си махам цъфтежите :PПървоначално написано от CupcakeMonster
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Теди, предприела си правилните стъпки! Като цяло няма кой знае какво повече да направиш. Косата при хората расте г/д с еднаква скорост, но все пак можеш да 'побутнеш' малко.Първоначално написано от TeddyGeorgieva
Освен хининова вода има и хининов шампоан. На Milva такъв, струва около 1.50лв. и върши страхотна работа.
Освен това трябва да ходиш супер сериозно на фризьор - на всеки месец-два, за да се махат цъфтящите връхчета по най-бързия начин.
Много важен за косата е бета керотина (провитамин А). Има го в зелето, спанака, морковите, пъпеша, марулите, броколите...
А иначе за къдренето няма 100% оправия, но аз съм доволна от оранжевата терапия на Avon - тя ми държи косата права.
Бъди търпелива, няма да стане светкавично.
Някой ползвал ли е шампоан на Dove и доволен ли е? Попринцип единствения, който харесвам най-много е Елсев 5, но напоследък го ползвам често и трябва да го сменя вече.Нивеата също ми харесваше в началото, но взе да ми омазнява косата после.Насочила съм се към Dove, защото другите им продукти са наистина хубави и предполагам, че и със шампоана ще е същото, но все пак някой, ако го е ползвал, да каже![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Много ти благодаря Bonbonenata. Ще потърся този шампоан и се надявам да ми помогне !
Аз преди имах много хубава и гъста коса,но започнах да си я изправям и тотално ми се прецака.Толкова зле стана,че отидох на лекар,за да ми изпише нещо за да се спре косопада,който е из цялата глава,а не на определени места.Нещата струваха към 100 лв и имаше ефект,но трябваше да се подстрижа късо(над раменете).После ми порасна,но загуби форма и трябваше пак да я подстрижа,този път не толкова късо,но пак си е над раменете.Проблема е ,че сякаш косата ми вече не се влияе от медицинския шампоан и пак започна да пада.Аз започнах да си слагам кристали за коса и отначало беше супер,но сега след като се изкъпя косата ми става ужасно суха докато е още мокра...няква сухота усещам и много пада.
Дали да си потърся някой друг шампоан като Глис Кюр?Страх ме е да не опада още повече.
Искам нещо,което да я заздрави,за да не пада и да ускори растежа й.Имате ли идеи?
След като медицинския шампоан не върши работа, не мисля, че Гарие, Шварцкоп и т.н. ще ти помогнатАз ти предлагам да пробваш продукти с кератин - основна съставка на косата. Например EKS cosmetis имат някаква кератинова терапия или нещо от L`Oreal Professional (или др професионална марка). Ето тук има техни продукти.
Може ли да ми кажете какво мислите за мойта коса. Благодаря предварително)) :P :P http://www.album.bg/priatelkite/images/26190363/ http://www.album.bg/priatelkite/images/27404409/
Mirelaa Предполагам че си я накъдрила с нещо (преса,ролки,маша) и МНОГО МИ ХАРЕСВА ! Точно такава коса искам с такава дължина.За да може като я накъдря да не старчи и да стои както аз искам.Много ми харесва на мен лично но много бих искала да ти видя естествената коса смисъл без преси и такива неща.Интересно ми е просто![]()
Това ми е естествената коса,тя си ми е къдрава по рождение,а преси избягвам да използвам даже въобще не я изправям, 1-2 в годината най-много, смисъл съвсем рядко. Гледам да я поддържам със спрей и маски по 1 път в седмицата. Иначе много ти благодаря!Първоначално написано от TeddyGeorgieva
![]()
![]()
Страшна е МирелаЗавиждам тиии за косата,поне има форма,не като моята..и съм принудена ако не да я изправям,то вафли да правя,щото обема ми е нулев.
![]()
[quote="CupcakeMonster"]Страшна е МирелаЗавиждам тиии за косата,поне има форма,не като моята..и съм принудена ако не да я изправям,то вафли да правя,щото обема ми е нулев.
[/quot
Благодаря !![]()
![]()
Страхотна коса, Мирела!![]()
Бих искала да попитам нещо .. Преди да се изправя или накъдря , какво да си слагам , за да може да ми държи повечеко време ? Но , не бих искала да е лак ! Ако някой е ползвам приемам и снимки![]()
![]()
Любовта е частна собственост на жените, която отдават под наем на мъже
Нищо друго не слагам, освен нещо, което да ми я защитава / ползвам спрея на SYOOS и едно на L'orealПървоначално написано от Veroniika
/. На тях пише, че косата стои по-дълго права, но аз не намирам разлика
. Ако пресата ти е с приставки, не очаквай с тези продукти да ти държи перфектно изправена косата повече от 2 часа
!
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
За изправяне си слагам терапията за права коса на Avon /оранжевата/.Първоначално написано от Veroniika
![]()
Благодаря ви много за мненията![]()
![]()
Любовта е частна собственост на жените, която отдават под наем на мъже
може ли да споделите с тривитаминола колко г/д. ви расте косата за 1 месецмерси предварително
![]()
Не исках да правя нова тема и гледам тази се отнася за коси и искам да питам къде може са ки намеря бои за коса с марката manic panic . Ако има да се поръчва по интернет още по-добре , но може просто да ми посочете град и място къдего ги има . Много е важно за мен . Благодаря предварително![]()