- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата и всичко за нея
Трябва да знам, че с тебе, любов ще изтрием грима...и ще сложим нов.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Винаги има две мнения - грешното и моето.
Хей искам да попитам за шампоаните.Аз имам на нивеа и съм доволна, но се чудя и за тези на лореал елсев, ако сте ползвали на лореал може да ми препоръчате някой, обикновено ползвам възтановяващ. А и каква пяна ползвате?
Някой правил ли си е това чудо:
Рецептата за маската е изключително лесна и е основана на принципа, че горчицата загрява кожата на главата и предизвиква приток на кръв в космените фоликули:
2с.л. суха горчица на прах( разрежда се с гореща вода)
2с.л. гореща, минерална вода
1 яйчен жълтък
2с.л. зехтин (или масло от репей, праскова...)
2ч.л. кафява захар
Смесете всички съставки в глинен или стъклен съд с подходяща дървена лъжица и нанесете, втривайки в кожата на главата, като не разнасяйте по цялата коса, а само в корените. Увийте косата си в найлон, а връху него сложете предварително затоплена вълнена шапка.
Изчаква се от 15 минути до 1 час, в зависимост от това колко ви пари. Ако е търпимо, най-добре постойте 1 час.
Внимание! Първия път задължително трябва да стоите 15 минути, дори и да Ви се струва, че главата ви е пламнала. За това време по никакъв начин не може да се увреди, нито кожата на главата ви, нито косата ви, а след като свикнете ще можете да постоите повече време следващия път.
Маската трябва да се прави 1 път в седмицата, максимум 2 пъти при много мазна коса (маската премахва излишния себум).
След изтичане на времето, изплакнете с топла вода и нанесете шампоана си. За най-добър ефект сложете балсам или маска, ускоряваща растежа на косата. Компонентите ще се усвоят много добре от затоплената кожа на главата.
Ако искате косата ви да порастне много бързо, то трябва да правите маската най-малко 1 месец. В допълнение, маската с горчица укрепва косъма, придава значително по-голям обем и гъстота на косата и решава проблема с мазната коса. В краищата на косъма, обезателно втривайте бадемово или прасковено масло.
Hold on to me. Never let me go. (h)
Много ползена информация съдържа темата,благодаря еи на всички,таз маска ми хареса може да я пробвам,че с моята чуплива коса и с дебел косъм съм ужас,всяка сутрин с нова прическанито го изправям нито нищо за момента,че във влажно време става още по зле,ако го мина с преса веднага след един час ще стане ужас,ако е топло няма проблем,обаче трябва да измисля нещо за да не избухва,някакъв спрей,нещо от типа на гел...незнам.
Темата е чудна ^^ Благодарение на нея разбрах какъв тип ми е косата и какъв й е проблема.Благодарско на тези,дето са я написали![]()
а може ли някой да ми обясни...тва за мазната коса..как да втрия лимона в/у суха коса...смисъл трябва ли да се разрежда с вода..има ли някокво съотношенie????
става въпрос за това>>>След измиване с неутрален шампоан както обикновенно правите, косата се изплаква обилно и корените й се намазват с лимонов сок, най-лесно това става когато разрежете един лимон на две и и с половинките му втривате директно в корените. Престоявате така 10 минути, след което изплаквате с вода като редувате топла и хладка, а на финала е хубаво да завършите със студена вода, защото студената вода свива порите, които са виновни за бързото омазняване.
Ако приложите това без да изплаквате косата, то лимона действа и като фиксатор и така прическата ви ще запази формата и обема си за по-дълго. Въпрос на избор.
Полезно за косата е също в съд с хладка вода да изцедите сока на два лимона и, когато приключите с миенето й да я изплакнете с тази смес, така тя ще стане по-пухкава, а и това също ще забави омазняването й.
Момичета, да ви попитам това масло от пшеничен зародиш (против цъфтежи) как да си го нанасям точно по крайщата ?
м искам да си обезцветя един кичур вкъщи /той е обезцветен ,но израстна и стой грозничко /та какво да използвам ?
Hostis Honori Invidia
Имам следния проблем, че явно не мога да намеря правилния шампоан,защото от някои косата ми става много суха и без никакъв цвят, а пък от други пада ужасно много... ако някой може да ми препоръча шампоан или маска ще съм му много благодарна!
такаа започвам с въпроситееизползвам шампоан и балсам на SHAUMA (оная оранжевата) и почти винаги преди да се изкъпя слагам слимуланти на икаров и държа с тях поне 2 часа, относно изправянето по 5-6 пъти в месеца
, но косата ми е без блясък, много бавно расте и цъфти много омазнява се на 2 ден и страшно много се изнервям!!! ще ми препоръчате ли някакъв по-хубав шампоан и балсам, ако може и някакви маски и спрейове от сорта на тия http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glis...nditioner.html или пък http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glis...treatment.html
и хубави кристали за коса и там други термозащитни продукти че аз не ползвам
съжалявам ако повтарям някой от въпросите си, не съм чела цялата темаблагодаря предварително
!! :*
^ ще ти кажа тук какво мисля, за да не ме изядат в другата тема. Махни го тоя стимулант, сама виждаш, че не ти помага. Шампоана и балсама - също. Вземи си някакви по-хубави. Не на Шварцкопф, защото техните продукти са много агресивни и не особено полезни. Предполагам, че не ти се дават много пари, така че можеш примерно да си вземеш шампоан на Garnier, за суха коса аз съм много доволна от тях и някаква маска за след него, която да слагаш само по дължините и краищата. Маската на Miosotis и тази на Орзен са хубави, тези на Garnier също. Като използваш такава нужда от балсам няма особено.
Спрейовете, въпреки че бях доволна от един на Глис не ти ги препоръчвам, надали ще оправят работата с цъфтенето. Редовно фризьор и с времето може да се оправи. Преди години не съм си изправяла косата и цъфтеше, а сега през ден я минавам с пресата и го нямам този проблем.
Термозащитно розовото на Лореал е хубаво, ако го намериш, то е едно като кремче в шишенце. Аз имам гел за изправяне на Lakme и също съм много доволна.
Прави сметка, че колкото повече си клепаш косата, толкова по-бързо ще се омазнява. Според мен на втория ден както си написала е нормално.
Освен това, защо не вземеш да пиеш някакви витамини? Може да помогне, в крайна сметка с каквото и да мажеш косата, която е мъртви клетки само я зализваш отгоре. Истински биха и помогнали някакви неща които идват от корените, където расте.
мерси за съвета ще направя някой от нещата, но слимулантите ми помогнаха защото преди растеше още по-бавно и цъфтеше още повечее(и не те "изяждам" или се гавря, да не си помислиш нещо
)а
досега се рових и питам ако използвам това http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glis...k-shampoo.html
и това http://www.gliss.schwarzkopf.bg/glis...nditioner.html
и също http://shopix.bg/Seri-Cristal-Kristali-za-kosa-50ml
я да попитам на SERI шампоаните или този по горе на GLISS са по-хубави ??
По-добре Сери според мен. Кристалите са хубави, но по-добре някои с ленено семе потърси. Специално тези съм ги имала, които си показала, но не са най-добрите. Аз търся на Alfaparf с ленено семе, казват, че са много добри. Отделно има маски на Сери, които са хубави. Преди бях писала за една от 1-2 ползвания, че съм недоволна от нея, но просто явно не съм я държала достатъчно време или косата ми нещо си е била наумила, защото сега пак се върнах към нея и мога да кажа, че е много хубава. Сега се сещам и на Лореал за розовия шампоан и балсам, които се водят за блясък, ползвала съм ги отдавна, но бях много доволна.
обичам теее Glam0rous потърсих в сайта на лореал за хубави шампоани и тн. и открих идеалната серия за моята коса http://www.lorealparisbulgaria.com/h...oss-light.aspx за склонна към омазняване за повече блясък и мекота, само ме притеснява че олекотява косата, не искам да се ветрей така да се каже![]()
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BB...0&tx=107&ty=91 това ли е на лореал, ако е то може и да си го купя
а не може ли да ползвам кристалите на seri и тва на лореал ???![]()
^веднъж да ми кажат такова нещо!
Ми значи ако го намериш розовото, взимай го, че го бяха спрели от производство, после пак го пуснаха с нова опаковка и мн рядко се намира. Ако не го намериш ти препоръчвам пак някакво кремче, защото спрейовете за термозащита масово правят косата твърда и слепена, оплетена. Можеш да ги ползваш и кристалите и него, примерно първо него изправяш/сушиш и после по краищата кристали. А може и само тях, въпреки че не съм сигурна колко пазят от топлото.
купих си на ELSEVE шампоана и спрея и в момента ми е супер яка косата ... йеййй :дд !!!![]()
забелязвам,че доста се чудят какви кристали д а си вземат с две ръце ви препоръчвам на JAM -12лв. са обожавам ги
http://shop.mjczlin.cz/popup_image.php?pID=569
Hostis Honori Invidia
^От къде са? Онзи ден в магазина ми препоръчваха една камара кристали в шишета със странни форми и някакви неизвестни имена. Пък не бяха евтини...а аз искам на Alfaparf.
от фризьорката ми ..дават ги за професионална употреба .Вече 4 месец карам с тях сигурно не са мръднали .
Hostis Honori Invidia
а някой ползвал ли е сенките на wet n wild, и продават ли се в българия или трябва да се поръчват online ? http://wnwbeauty.com/product.php?cid...d=912&subid=25
^Това какво общо има с косата?
Ами едно момиче от форума беше казала,че се продават в такива магазини левче ;Д и стрували стотинки..провери.![]()
^^А сега видях,че в една тема,едно момиче казва,че ги имало в Кенвело.![]()