- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата и всичко за нея
моята коса е ужасно бухнала и много къдрава .когато я реша хвърлям по 2-3 големи топки с косми ,много ме боли и постоянно се сплита .мислех да я поотрежаа, но стана много по-зле ,е не е много късa, но преди ми беше до лактите ,сега е до ...малко след рамената ,три пръста .Та някой има ли съвет какво да правя .ааа също не може да се изправя т.e. пресата не я слепва може да е идеално права ,но е бухнала и след 20 минути пак се накъдря.Ако знаете продукт който да ми помага да я рзресвам или да я послепва малко ще съм безкрайно благодарна. изглеждам долу горе така http://www.buzzle.com/img/articleIma...7-40313-11.jpg но доста по -къдраво.ползвам и маска и балсам и спрей балсам без отмиване Помощ!![]()
И аз имах същия проблем с косата си-гъста, къдрава и като я решех ми идваше от яд и болка да я подстрижа нула номер, а да не говорим, че и пръстите на ръката ми над врата не влизаха (косата ми се заплита най-много там и на цялата задна час на тила).По едно време имах чувството, че от толкова скубане не само продължава да ми се накъсва , а и ще окапе, защото така не може до безкрай. По онова време живеехме в чужбина и дерматологът при който бях ми препоръча да оставя всички ситни гребени, четки и т.н, и да си намеря гребен от рог (истински, а не имитация), с едри зъбци и когато се реша да го намазвам леко с някакво масло, за да може той да го разнзся равномерно в косата ми. Ако искаш вярвай, но се родих и вече доста години го ползвам както него, така и други 2, който си купих от Сф след като една приятелка си беше взела и много ми го похвали и ми даде имейла.
А за това, че ти е гъста и къдрава, не се трвожи-такава коса е голяма грижа, но и .....истинска благодат![]()
Използвам мнението на специалисти за да ти кажа, че къдравата коса не се разресва когато е суха. Аз също съм с такава коса и я реша само след измиване т.е. през ден. През останалото време само леко намокрям и оформям къдриците с малко пяна. Това е достатъчно за да се получи добра форма. Ако изправяш косата е хубаво първо да го направиш с четка и сешоар и след това да използваш пресата. Винаги нанасяй и термозащитен продукт.