Привет на всички. Много рядко пиша тук. Основно чета, нищо, че отдавна не съм тийнейджърка.
Да ви споделя за моята коса какво съм забелязала. Освен всички външни домашни и купени маски, си трябват и витамини вътрешно. Пила съм преди години Мерц и Ревалид - без ефект. Единствено бях доволна от ампулите на Ревалид, но чисто като подхранване на косата. Исках да расте по-бързичко. Ползвах какви ли не хининови шампоани и спрейове - без резултат. Купувах си от аотеката вит. А и Е за по няколко лева- без резултат. Последните 2 години редувам тези минерали и тези витамини - натурални и определено ефекта е видим, щом и фризьорката ми го забеляза. Това е нещо дългосрочно и не се вижда бързо. Отделно ежедневно си полагам големи грижи за косата, защото е ламя и е много жадна. На всяко миене ползвам маска за коса и преди да я изсуша я пръскам със спрей, който я предпазва и така цъфти една идея по-малко. В общи линии хубавата коса изисква грижи.
Пила съм различни добавки и съм чела и съм се консултирала с дерматолог. Това, което съм научила е, че те не трябва да са синтетични, защото организмът не ги усвоява и се натрупват и тогава може да стане беля. Разновидността на вит. А, трябва да е бета каротин - тази форма се усвоява от нашето тяло и то я преработва вече във вит. А и не се натрупва в черния дроб.
В крайна сметка добавките не трябва да заместват разнообразното ни хранене и не трябва да разчитаме само на тях. Те помагат, но не трябва да заместват хубавата храна.