.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 976

Hybrid View

Град
    Пловдив
    благодарим на MakeMeLaugh , че качи темата

надявам се като ви е написано всичко накуп в тази тема,да спрете да задавате едни и същи въпроси по 835621 пъти !!
    MarkKnight - мъжленцето

awesomesheepy - лелинка
    DaNGeRousLy - братче
    RageAgainstTheMachine - тате
    cherrygloss - мама
    Sunshinebabybyy - сестриче
    xNymphetamineGirlx - сестриче
    Discard - братче
    polssa - сестриче

Искам да ви попитам как мога да си изправя косата и да се получи така http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B8...1t:429,r:1,s:0 . Много ми харесва, но незнам с какви средства .. Пробвах с преса, но не стана тъй като косата ми е много гъста ..

Заповядайте!

Здравейте скъпи приятелки. Остават няколко дни до коледа и нова година, търсите си нова преса/сешоар за коса. Заповядайте в нашия магазин - Солинген. Тук може да намерите подробна информация за него : https://www.facebook.com/SolingenPlovdiv . Ще получите професионална консултация и демонстрация върху самите вас със най подходящия уред избран специално за вашата коса - ние не разчитаме на фалшива телевизионна реклама. Всичко е правено в Германия и има 2 години пълна гаранция. Въпросите си може да задавате тук на тази страница или на страницата в фейсбук, ще ви бъде подробно обяснено.

http://prikachi.com/images.php?images/747/4153747H.jpg

а може ли някой да ми обясни...тва за мазната коса..как да втрия лимона в/у суха коса...смисъл трябва ли да се разрежда с вода..има ли някокво съотношенie????
    става въпрос за това>>>След измиване с неутрален шампоан както обикновенно правите, косата се изплаква обилно и корените й се намазват с лимонов сок, най-лесно това става когато разрежете един лимон на две и и с половинките му втривате директно в корените. Престоявате така 10 минути, след което изплаквате с вода като редувате топла и хладка, а на финала е хубаво да завършите със студена вода, защото студената вода свива порите, които са виновни за бързото омазняване.

Ако приложите това без да изплаквате косата, то лимона действа и като фиксатор и така прическата ви ще запази формата и обема си за по-дълго. Въпрос на избор.

Полезно за косата е също в съд с хладка вода да изцедите сока на два лимона и, когато приключите с миенето й да я изплакнете с тази смес, така тя ще стане по-пухкава, а и това също ще забави омазняването й.

Искам да попитам нещо ;д Значи косата ми е до раменете и примерно искам някой път да си я вържа в училище , после отгоре става на едни къщички ... никога не може да стане гладка .. много ми е гъста косата .. Как да се вързвам , че да не става така ?
    Любовта е частна собственост на жените, която отдават под наем на мъже

хеййй намесвам се тук с въпрос " някой може ли да ми каже с каква приеска да отида на рд косата ми е средно дълга чуплива е и ми е малко под раменете " мерси

Повече от фен Аватара на akibaki
    Как да направя така,че като се сплета на около 10 плитки да не ми е бухнала,а обемът да си ми е нормален?

pinklover149
    Guest
    Здравейте момичета. Искам да Ви питам какво бихте ме посъветвали за бърз разтеж и заздравяване на косата.Аз имам натурално къдрава/чуплива коса.Изправям си я от горе-долу една година постоянно без лятото иначе през останалото бреме съм постоянно права и така след тези третирания на косата ми тя доста се изтощи и загуби блясъка и започна да се къса и пада лесно,не е толкова мека,съха е в краищата доста.Сега съм решила да се опитам да спра поне за малко да използвам пресата си и така,ако можете да ми препоръчате нещо за растеж и за изтощена коса ще Ви бъда много благодарна.:3

Цитирай Първоначално написано от pinklover149 Виж мнението
    Здравейте момичета. Искам да Ви питам какво бихте ме посъветвали за бърз разтеж и заздравяване на косата.Аз имам натурално къдрава/чуплива коса.Изправям си я от горе-долу една година постоянно без лятото иначе през останалото бреме съм постоянно права и така след тези третирания на косата ми тя доста се изтощи и загуби блясъка и започна да се къса и пада лесно,не е толкова мека,съха е в краищата доста.Сега съм решила да се опитам да спра поне за малко да използвам пресата си и така,ако можете да ми препоръчате нещо за растеж и за изтощена коса ще Ви бъда много благодарна.:3
    Започни с домашни маски, включващи зехтин, кисело мляко, жълтък, мед, бадемово маслко, което е едно от най-подходящите масла за коса, поради ниското си, съвсем минимално съдържание на киселини; заложи и на отвари за изплакване на косата- коприва, корени от репей, чай, отвара от ябълки и орехови черупки..

Ако не ти се цапа с домашни мазила, има голямо разнообразие от химии- стимуланти за коса (не само козметични, а и "лечебни", които се намират в специализираните клиники, където присаждат коси), кристали, води за ускорен растеж..и всичко, което ти дойде наум

Косата расте и от витамините...сама избираш дали да изплзваш тривитаминола или да идеш в апреката и да си купиш деавит, който е доста по-скъп в съотношение цена - милилитри, но все пак е предназначен за хора...

Ако желаш пиши на лична, за да ти дам някои маски, от които аз съм много довлна, но съм ги писала във форума няколко пъти и не искам да се потретвам

Супер фен Аватара на magity
    Град
    Света на усмивките :)
    Някой използвал ли е сух шампоан? Мнения?

Фен Аватара на Franzellka
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от magity Виж мнението
    Някой използвал ли е сух шампоан? Мнения?
    Използвала съм - не съм доволна.

Страхотна тема! Браво на автора! Ето и нещо от мен една маска подходяща много за този сезон: http://bgstylezone.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

Прекрасна тема.Много полезна!
    Аз бих искала да попитам как бих могла да си направя подобна прическа като предпоследната от тази страница: http://prittywomanstyle.blogspot.com...-za-parti.html ? Търсих из интернет,но не знам на английски как се води,за да видя как се прави във ютуб

Цитирай Първоначално написано от need.a.change Виж мнението
    Прекрасна тема.Много полезна!
    Аз бих искала да попитам как бих могла да си направя подобна прическа като предпоследната от тази страница: http://prittywomanstyle.blogspot.com...-za-parti.html ? Търсих из интернет,но не знам на английски как се води,за да видя как се прави във ютуб
    Braided updo.

Козметика за коса

Освен всички съвети и рецепти за красива и бляскава коса, вижте и козметичните продукти, които ще я направят такава: http://www.parfimo.bg/grizha-za-kosata

NIcolleeeee
    Guest
    Някой ползвал ли е шампоана на Здраве Форте ппотив косопад за по бърз растеж и действа ли

Чести проблеми на косата и скалпа

Една интересна статия по темата... мен ми беше полезна доста ..

Проблеми на косата то http://medmall.eu
    Суха коса: Ако скалпът страда от дехидратация и сухота, обикновено се засяга и косата. Честото миене, със силен и дехидратиращ шампоан, стилизиращи продукти, перхидрол, къдрин, често и горещо сушене, слънцето и сухият въздух – могат да дехидратират косата. Поради порьозната си повърхност увредената коса е по уязвима. Показателите за увредена коса са липсата на блясък, косми като слама, повишено наелектризиране, по-трудно разресване и груба повърхност на косата. Измиването с мек шампоан, като Шампоанът за суха кожа, и чрез избягване на гореизброените причини проблемът може да се реши.
    Мазна коса: Силната мастна секреция на скалпа, която може да е генетично обусловена, повлияна от хормонални промени, лекартсва или стрес, води до мазен филм на повърхността на косата. Това прави косата тежка и сплъстена и прическата изглежда изтощена и без обем. Мазната коса има по-голяма склонност да образува пърхот. Иползването на мек шампоан (Шампоан за всекидневна употреба) комбиниран с избягването на тежки балсами за коса, без прически, които опъват косата от скалпа и шапки е начин, чрез който може да започне да се овладява проблема. За съжаление никакви външни средства не могат да повлияят на продукцията на себум. Шампоаните със силен обезмазняващ ефект трябва да се избягват за да не се дразни допълнително скалпа.
    Тънка коса: Гъстотата на косата е генетично предопределена. Тънката коса показва малък обем и виси директно от скалпа. Все пак, с козметични и стилизиращи продукти може да се постигне повече обем. Но, тези продукти не трябва да правят косата тежка или да увреждат структурата и. Тънката коса е чувствителна и по-склонна към дехидратация и увреждане и затова трябва винаги да се мие с мек шампоан. Промени в корена на косата, които могат да доведат до нарушения в растежа на косата могат да се получат при недохранване, заболяване, лекарства, напреднала възраст, хормони и др.
    Гъста, неподатлива на обработка коса: Гъстата коса изглежда чудесно, когато е сресана добре, но много лесно може да изглежда рошава. Този вид коса може да бъде приведена във форма с правилна стилизация и грижа. Балсам в шампоана прави косата гладка и изглажда повърхността и за по-лено разресване. Дехидратацията и грубата повърхност увеличават неподатливостта към обработка на този тип коса, но могат да бъдат избегнати чрез използване на мек шампоан.
    Космени извивки: Дори и напълно правата коса може да има локални извивки, поради отклонения в генетично детерминираната и форма. С подходящо подстригване и прическа тези извивки могат да бъдат добре вградени и дори скрити.
    медицинска козметика за косаЦъфтяща и начупена коса: Ако външния слой на косъма (кутикула) се увреди от механични въздействия косъма се нацепва и се засяга и подлежащия кортекс. Върховете на косата и структурата на косата са изложени най-вече на механични и влияния от околната среда. След като веднъж е започнало разцепване, проблемът може да засегне цялата коса. Тежък стрес върху структурата на косата може да доведе до пълно начупване на космите. Цъфтящите краища са особено уязвими. Дехидратация, слънце, стилизиращи продукти оставени цяла нощ върху косата, боядисване, къдрене, агресивни шампоани, горещи сешоари и маши, остри гребени или ластици и шапки – всички те могат да причинят нацепване на косата. Меки шампоани с рН 5.5 и активни защитни средства могат да ограничат загрубавянето и така да изгладят увредената коса. Ако обаче уврежданията са тежки само ново подстригване може да помогне.
    Сплъстена коса: Прекалено много продукция на себум и/или стилизиращи продукти могат да направят косата тежка, да я слепят и да и придадат сплъстен вид. При мазната коса само честото миене с особено мек шампоан може да помогне. Шампоаните с много агресивен обезмазняващ ефект могат да атакуват космената структура и да възбудят скалпа. Въпреки всички обещания правени от рекламите, активните съставки на шампоаните не могат ефективно да намалят мастната секреция на скалпа. Водите за коса имат ограничен ефект и възбуждат скалпа със спиртното си съдържание. Коса, която има склонност към сплъстяване има нужда от мек шампоан с малко балсам.
    Изтощена коса без блясък: Дехидратацията и потенето увреждат космената структура и загрубавят космената повърхност. В такъв случай космените клетки не са плоски и свързани; те се разполагат върху кутикулата под форма на шишарка. Светлината се отразява неравномерно и придава на косата крехък вид с липса на блясък. При ресане разположените така космени клетки могат да увеличат риска за увреждане на космената структура. Тогава външните замърсители могат да проникнат вътре и водата да бъде изгубена по-лесно, водещо до дехидратация на косата. Внимателното миене може да предпази косата. Използвайки мек и овлажняващ шампоан, ниска температура на водата и избягвайки сушенето със сешоар или къдренето с гореща маша, косата може да бъде предпазена и блясъкът и да бъде възстановен. Загуба на коса Отпадане на до 100 косъма на ден е нормално. При миене на косата се губят дори повече косми, което води до намалена загуба на следващия ден. Само когато отпадат над 100 косъма на ден за дълъг период от време трябва да се притесняваме. Инфекции заедно с вискоа температура, както и прием на лекарства могат да доведат до отпадане на косата. Поради променящият се хормонален статус при бременност косата на жените се сгъстява, и отново опада след раждането, т.е. когато нивата на хормоните се стабилизират. Новородените с гъста коса обикновено я загубват през първата година и им пораства отново бавно и постепенно.
    kosopad kozmetikaЗагубата на коса става постепенно с възрастта при мъже и при жени, но е много по-силна при мъжете. Тук загубата на коса се причинява от свръхпродукция на тестостерон. Образува се все по тънка и къса коса, докато образуването напълно спре. Процесът на оплешивяване се различава при мъжете и при жените. Докато при жените загубата на коса е редовна и по цялата глава, то при мъжете косата опада само в определени области. Т.нар. алопеция ареата (петниста загуба на коса), която може да се получи по различни причини - на отделни петна или загуба на цялата коса заедно с миглите и веждите – все още е чудо за медицината. Ясно е обаче, че стресът я изостря , а може евентуално и да я отключи.
    На базата на доказани методи за иследване, дерматолозите могат да определят дали наистина има загуба на коса и ако да – то коя тип е тя. След това може да се препоръча ефективно и подходящо за случая лечение.
    Проблеми на скалпа
    Сърбеж: Сърбежът по скалпа може да има различни причини. Много пъти той се дължи на раздразнение предизвикано от шампоани, стилизиращи продукти, гореща вода или горещ въздух от сешоар. Дехидратация, невродермит или общи кожни инфекции/заболявания също могат да причинят раздразнение и сърбеж. Заедно с жълтеникав, мазно изглеждащ пърхот сърбежът е симптом на себореен дерматит на скалпа, който обикновено може да се третира с добър шампоан против пърхот. Сърбежът причинен от диабет може да се облекчи с мек шампоан.
    Мазен скалп: Мастната секреция на скалпа почти не може да се овладее с външни фактори. Но честото почистване с мек шампоан може да е от полза.
    Сух скалп: В повечето случаи по-рядкото миене, не много.... http://medmall.eu

За цялостната грижа за косата си , предлагам на вашето внимание Професионалната козметика за коса на Фирмата ALFAPARF MILANO. Козметиката е може би най - продаваната и призната в цял свят.
    Най- евтино може да я закупите от Онлайн магазина http://zakosata.com/

Victorria69
    Guest
    Косата ми е мазна с пърхот. Пробвах всякакви шампоани, маски, всичко .. Ако може някой, който знае решение на същия проблем да пише

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от Victorria69 Виж мнението
    Косата ми е мазна с пърхот. Пробвах всякакви шампоани, маски, всичко .. Ако може някой, който знае решение на същия проблем да пише
    Низорал или катранен шампоан, и за двете питай в аптеката - за пърхот и раздразнена кожа.
    Против мазна коса - бебешки - penaten или от онези българските тип бобчо, защото не всички изсушават кожата, някои на джонсънс омазняват ( поне един такъв веднъж имах ).
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Израелската козметика е може би сред най-добрите за коса - шампоани, балсами, маски и т.н. За съжаление в България не се внася и е по-трудно да се докоснем до нея.

За да имаме здрава и красива коса е необходимо да се полагат грижи. Имаше един период (около година), в който експериментирах с различни домашни и купени маски за коса и лосиони за растеж. През тази и следващата година косата ми беше страхотна - плътна, еластична, жива, с блясък и най-важното почти не падаше (в рамките на нормалното). Понеже използвах различни средства, не мога да кажа, че тази маска или този шампоан са причината за красивата ми коса.
    Изводът е, че когато се полагат грижи има и положителен резултат. С други думи косата ми се отблагодари за грижите.
    Другата причина, в която може да се крие тайната за здравата ми коса през този период е, че се хранех по малко, но по-на често. Тогава поддържах и страхотна фигура.

И все пак по спомени ще споделя някои от маските, които съм ползвала:
    1. Позната на всички маска с тривитаминол: Тривитаминол - 2 с.л.; 1 супена лъжица обезсолена мас; малко оцет за блясък; няколко капки газ и 1 супена лъжица ракия
    2. Масажи на скалпа с екстракт от коприва и/или корени от репей.
    3. Различни масла - бадемово, от маслина и т.н. - втриват се в корена и се разнася към върховете. После се поставя найлонова торбичка и кърпа. Таса се стои около 2 часа.
    4. Шампоан, който ви действа добре на скалпа - аз препоръчвам да не е от популярните и рекламирани.
    Например:
    Билков български шампоан за растеж:
    http://foryoubg.com/products.php?id=41
    Или нещо по-евтино, но също натурално с хмел за растеж и плътност:
    http://foryoubg.com/products.php?id=364
    Или с екстракт от здравец:
    http://foryoubg.com/products.php?id=362

Има и много други български, евтини и качествени шампоани.

Относно маските за коса:
    http://foryoubg.com/products.php?cat=22&page=1

nqma znachenie
    Guest
    Ако искате здрава и хубава коса не се боядисвайте много често и избягвайте да си я горите с преси машии и така нататак

Смяната на сезоните винаги се отразява на косата ми, затова фризьорката ми ме посъветва да заложа на специализирани маски за суха коса . Останах много доволна от тези на Fanola.
    Последно редактирано от Blubalu : 04-03-2022 на 08:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си