Здравейте, предполагам че всички сте запознати с т. нар. apologists (не знам как се превежда точно), хора които "дооправят" някои кусури в библията-40 деца убити от бог стават зли младежи (въпреки че възрастта в която ставаж "мъж" според библията е 13), потопа е метафора, бог "всъщност" не е завистлив както сам казва, Иисус като казва че ТРЯБВА да си бием децата и да ги убиваме според "перфектния и вечен" закон няма това предвид и тн.

Та вчера си дочетох библията и попаднах на следния пасаж от Откровение:

18Аз свидетелствувам на всекиго, който слуша думите на пророчеството в тая книга: Ако някой притури на тях, Бог ще притури върху него язвите, написани в тая книга,

19и, ако някой отнеме от думите на тая пророческа книга, Бог ще му отнеме дела от дървото на живота и от светия град, които са описани в тая книга.

Това не означава ли че НЕ трябва да се правят точно гореописаните неща a книгата да се чете буквално както са правили хората винаги до сега?

ПП Под "пророчества" всъщност не се визират предсказания, преведно е малко двусмислено. На английски е "неща" (things), мисля че ако го видите пасажа преведен и така ще добиете по-пълно разбиране за смисъла

18For I testify unto every man that heareth the words of the prophecy of this book: If any man shall add unto these things, God shall add unto him the plagues that are written in this book.

19And if any man shall take away from the words of the book of this prophecy, God shall take away his part out of the Book of Life and out of the Holy City, and from the things which are written in this book.

ППП Питам само за да видя какво е мнението ви по въпроса, а не за да споря на логиката ви