- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Драйфяне след ядене
Абе добре , като се издрайфаш след като си се наял след нова не си ли пак гладен щом си изхвърлил храната ?
Първоначално написано от pochti
![]()
а защо ти е да повръщаш храната ....
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
Не го прави.
Минала съм през този кошмар и от тогава си докарах доста проблеми със стомаха и като цяло със здравето.
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
аз не бих си съсипвала така организма но се зачудих хората които драйфат след ядене след тва не са ли пак гладни ... смисъл какъв е смисъла да се наплюскат и да се издрайфат ако след тва все едно не са яли и пак мислят да се наплюскат
смисъла е , че имат психическо разтроиство![]()
Булимията е една доста страшна болест , самия факт че приемат храната като нещо лошо е доста гаден. Имам човек страдащ от булимия в семеиството , виждала съм какво е . В началото го правиш нарочно но после стомаха ти свиква и когато се наядеш автоматично почва да ти се гади .
Баба ми е вече на 70 години и още не може да се отърси от това че на млади години е започнала да повръща след ядене .
ЧОвек не трябва да е гузен от това , че се храни ....
Това е се едно да си гузен че дишаш
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
разбира се , много си права ... но питах след това пак си гладен ?![]()
Такива само хабят хранатаВ страните от "третия" свят хората умират от глад
![]()
Виж сега то въпроса не е в огладняването. По-принцип булимията върви ръка за ръка с анорексията. Булимиците се опитват се да ядат максимално малко, да се ограничават, бла бла. В един момент обаче се случва нещо и мозъка им почва да крещи "ХРАНА" при което се натъпкват едно хубаво и то не от глад а от лакомия. В такива моменти нямаш нито воля, нито нищо. Повечето не осъзнават какво правят и нямат спомен какво са изяли. Поемат количества храна! (Това състояние го има и в друго хранително разстройство което се казва binge eating но след него не се повръща. Хората страдащи от него са си дебели и нито те нито околните разбират че имат хранитело разстройство защото не изглеждат болни) В момента в който се осъзнаят им става гузно а и лошо от поетата храна която е твърде много за несвикналите им стомаси и отиват да повърнат. След това вече е лесно. Виждат че явно така ще отслабнат и почват да повръщат след всяко по-обилно ядене. Докато естествено не загубят контрол над ситуацията и стомаха им не може да задържи поетата храна. Така че булимиците ядат не от глад а от лакомия и защото мозъка им е гладен (като спреш въглехидратите и мозъка изпада в шок).
Еми след повръщане по принцип не съм гласна, защото след като повърна примерно и ми става едно кофти и нямам апетит и не ми се яде.Но по принцип би трябвало човек след повръщане да е гладен, все пак е изпразнил стомаха си.