.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Фитнес програма

Така, първо за раздела не съм сиг, но няма зн. Значи, аз съм на 14 години, висок 174см и тежа 89кг. Според мен това е много(особено в паласките, бедрата и малко в корема.) Значи искам да отслабна това лято и ако мога да почна да оформям тяло. Обаче имам проблем с кръста(отворен прешлен или нещо такова, казаха че през пубертета ще се оправи). И немога да натоварвам много кръста.. .Ще ви помоля да ме посъветвате за фитнес програма и за някаква диета, също дали мога да пия л-карнитин по време на "периода". Ако мислите да се подигравате, моля не спамете. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!
    Just Do It..

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    За добавките мисля, че ти е рано, защо не започнеш да бягаш и някаква диета като за начало.

Първо да ти кажа че до лятото няма да направиш нищо...просто не става толкова бързо колкото си го представяш...

Тъй като си начинаещ е хубаво от начало да ходиш на фитнес по 3 пъти.В първите 2 седмици тренирай всеки ден всички мускулни групи с по 1 основно упражнение (попитай тренерите там или момчетата които тренират със сигурност ще ти помогнат да ти покажат САМО базовите упражнения за всяка мускулна група)

След като организмът ти е "разбрал" че ходи да тренира, след 2рата седмица започваш да разделяш мускулните групи по следния начин:

---------------------------------ТРЕНИРОВКА----------------------------

1ви ден: гърди / бицепс
    2ри ден: почивка
    3ти ден : гръб (тук никакви мъртви тяги, никакви гребания на щанги и каквото и да е което да ти товари кръста!!!МН ВАЖНО!!!) / трицепс
    4ти ден : почивка
    5ти ден : крака / рамо
    6ти ден : кардио (колело в парка/спорт някакъв....)
    7ми ден : зависи от теб ако се чувстваш много изморен почивай за да може да започнеш седмицата отпочинал

-> 15 мин преди всяка тренировка правиш кардио (бягане на степер/пътека и тн).
    -> тренираш 3-4 серии по 15-18 повторения

-> след 5-6ти месец от както си започнал да тренираш започни да ходиш по 4 пъти на седмица!

------------------------ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ-------------------------

L Carnitine-ът е мн добра добавка за смъкване на кг.Препоръчвам ти да си купиш в течен вид по-добре се усвоява

Също можеш да си вземеш някакви аминокиселини

---------------------------------ХРАНЕНЕ---------------------------------

На последно място но не и по важност!Каквото и да искаш да направиш (смъкване на килограми,покачване на маса,релеф, и тн...) храненето ти идва на 1во място по важност!

Забравяш за всякакви консерванти, вафли, пържени неща, свинско (освен ако не е чисто) , намали хляба колкото можеш ако можеш даже въобще не яж хляб!

Хапвай пилешко, много салати, ориз, плодове и така ...

С няколко думи е това.Порови се в гугъл за повече информация Надявам се да съм бил полезен както на теб така и на др. хора
    Vive la vida minuto a minuto
    Y encontraras en cada uno de ellos
    Un motivo por el cual conducirte
    En la forma correcta
    Te lo aseguro!

Благодаря ти много!!!!
    Just Do It..

Тренира се кръгово докато спреш да прогресираш така,може да тренираш кръгово и 1 година ако растеш.И защо да не прави тяга,гребане и т.н?Прави си ги-ако ядрото ти не е здраво,няма ти как да си.
    Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...

Цитирай Първоначално написано от fr33runner
    Тренира се кръгово докато спреш да прогресираш така,може да тренираш кръгово и 1 година ако растеш.И защо да не прави тяга,гребане и т.н?Прави си ги-ако ядрото ти не е здраво,няма ти как да си.
    Съгласен съм,но момчето спомена за болки в кръста както каза Shazzrah е прав в случая (без гребане и т.н) Няма смисъл да си прецака още повече кръста! Също така автора е на доста крехка възраст,слаби кости и т.н до сега не е тренирал най-добре без това гребане и мъртва тяга да действа,освен ако не е изолирано гребането и не упражнява напрежение в кръста.Успех!
    Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!

Прочете ли внимателно въпросът на момчето?
    Vive la vida minuto a minuto
    Y encontraras en cada uno de ellos
    Un motivo por el cual conducirte
    En la forma correcta
    Te lo aseguro!

От това как ще си структурираш яденето в случая зависи дали ще успееш или не. Същността на тренировките и особено суплемените имат съвсем малко значение на този етап. Подкрепям за кръговата тренировка.

Тази особеност в прешлена явно иска особено внимание. Губиш възможността да правиш доста ценни упражнения, но засега това не е фатално, особено като се има предвид какви са ти целите. Горещо ти препоръчвам да се научиш да се набираш. Това не само е изключително добро упражнение за гръб, но е и от малкото за тази група, които няма да ти направят проблем с кръста по никакъв начин. Не подминавай този съвет.

Като физическо натоварване наблегни на всекидневното пешеходство, ако не ти причинява болки в кръста. Забелязал съм, че има страхотен ефект върху хора със завишено тегло.

Храненето, както казах, е ключово. Предполагам, че лесно трупаш мазнини. Колегата горе спомена за хранене с ориз, чисти меса, салати и тн. Не бих се съгласил напълно. Оризът и високовъглехидратните храни не са много подходящи за теб. В твой интерес е да поддържаш нисък инсулин, а с високовъглехидратно (ВВ) хранене няма да постигенш този ефект. Затова ти предлагам малко по-различен и работещ път, високомазнинното хранене (ВМ).

В една друга тема написах:

Просто ядеш високобелтъчна високомазнинна храна и орязваш въглехидратите. Набавяш с енергия от мазнини, не употребяваш мн въглехидрати => ниски нива на глюкоза в кръвта => нисък инсулин => няма да пълнееш.

много мазнини (животински и растителни) => много, равномерно постъпваща енергия, висок тестостерон, стабилно количество витамини => идеални условия за ефективни тренировки, достатъчно енергия за анаболитни процеси (в случая изграждане на мускулна маса)

Ядеш мазни меса, ядки, сирена, кашкавали, яйца, сланина, зехтин, сметана, зеленчуци и др.
    Не ядеш хляб, спагети, тестени, сладко, плодове (могат да се ядат малки, кисели плодове), ориз и др.

Ако приемаш достатъчни количества от посочените храни ЩЕ качваш бавно и много чисто. След тренировка е допустимо да се яде мед. Можеш да си вземеш протеинов прах, ако не можеш да си покриеш дневните количества протеинови нужди с 20-30 грама. При такова хранене те са поне 2г/кг телесна маса, аз лично препоръчвам 2,2-2,5, ако си орязал въглехидратите съвсем. Няма какво да питаш повече какво да ти е храненето, ТОВА е, ако имаш адекватни въпроси, бих ти отговорил. Всеки е различен, но това е доказано най-ефективният начин за поддържане и достигане до нисък процент мазнини, защото тялото ти се научава да РАЗГРАЖДА мазнини и не попълва мастните депа със захари. Ако не се впускаш в диви калорийни излишъци... ще качваш чисто Smile
    Сайт, посветен на това хранене, е www.spidersport.com

Там има доста обширна информация за това защо и как да се храним високомазнинно-нисковъглехидратно. Лично аз не съм стриктно на такова хранене целогодишно, но съм изпитал ефекта му на машина на горене на мазнини и лесно вадене на релеф, без допълнително кардио и тн. Не казвам, че това е единственият начин и че само така ще стане. Но ти предлагам да опиташ, защото определено работи

благодаря
    Just Do It..

Цитирай Първоначално написано от InDo
    Съгласен съм,но момчето спомена за болки в кръста както каза Shazzrah е прав в случая (без гребане и т.н) Няма смисъл да си прецака още повече кръста! Също така автора е на доста крехка възраст,слаби кости и т.н до сега не е тренирал най-добре без това гребане и мъртва тяга да действа,освен ако не е изолирано гребането и не упражнява напрежение в кръста.Успех!
    Да,прав си.Извинявам се!

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Много ми е странно как така го избирате гръб с трицепс и гърди с бицепс. И при гърдите също може да се натовари кръста, зависи от стойката.

Да,прав си.Извинявам се!

Няма ядове,не си видял просто.Но нали ги знаеш младите "фитнесджии" като чуят нещо и земат че го направят и стане белята...
    Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!

Супер фен
    Момчето вероятно има тъй наречената "спина бифида" на гръбначния стълб и наистина трябва да се пази до изчистването на тоя проблем.

Цитирай Първоначално написано от redbul2
    Момчето вероятно има тъй наречената "спина бифида" на гръбначния стълб и наистина трябва да се пази до изчистването на тоя проблем.

едва ли го имам това ;д ама айде.. благодаря за съветите свършвам даскало, че оформяне на срочна ала бала и трябва учене=> нямам време . От 20 Юни най-късно почнал. МЕРСИ!
    Just Do It..

Да,прав си.Извинявам се!

Няма ядове,не си видял просто.Но нали ги знаеш младите "фитнесджии" като чуят нещо и земат че го направят и стане белята...
    Спокойно,99% от тях сега са разбрали,че лятото идва и трябва да "влязат във форма".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си