- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Залях лаптопа с вода СПЕШНО !!
Преди 2 часа си залях лаптопа с вода . Изобщо не реагирах освен че го подсуших защото до сега не ми се беше случвало . Сега обаче нещо се бъгна не знам точно клавиятурата или компютара . Започна да пише навсякъде където е възможно да се въвежда текст ккккккккккккккккккккккккк ккккккккккккккккккккккккк кккккккк без спиране а след като го реснах се спира до 1 място в зареждането и край . Сега разбрах че е трябвало мигновенно да откача клавиатурата . Вече може да е късно но ще пробвам . Не знам обче как да я сваля ??????
Колко си го залял? Клавиатурата прави така можеби защото е мокра.Моя съвет е да го оставиш да изсъхне може и да му помогнеш малко със сешоара.До колкото разбрах след като си реснал лаптопа не е искал да задреди уиндолса ли?
Добре, че не е дал нещо на късо, че ..
REAL EYES REALIZE REAL LIES!! :>
ако е залят с вода не е проблем, ще изсъхне.. но извади клавиатурата и изключи батерията..аз залях моя със сок и от захарта ми залепнаха всичи клавиши и се наложи да сменя цялата клавиатура..![]()
![]()
Да ама от водата може да се получи корозия. Най - добре повече не се опитвай да го включваш и в понеделник на сервиз да го видят ...
Правилна реакция след заливане на преносим компютър с течност:
1) Незабавно изключване(принудителен shutdown чрез продължително натискане на power бутона например).
2) Незабавно остраняване на батерията на лаптопа и изключване от зарядното(ако лаптопа е бил включен към него)
3) Много важно: не се опитвайте да включвате лаптопа.
Тук следва, ако не сте ентусиасти, да го занесете на сервиз. Ако сте ентусиасти:
1) Подсушаване на лаптопа: попивате старателно големите количества течност, които са на достъпно място.
2) Разглабяне на лаптопа и внимателно подсушаване на всички мокри части
3) Почистване на всички залети части със спирт(например)
4) Оставяте частите да поопръхнат за през нощта. За това време, ако е започнал някакъв вид корозия или не сте почистили добре частите, ще се появят специфични визуални белези(кафеви петна[захар, кафе], бели петна[вода, хлор], помътняване на лаковото покритие на съответните части[почистване с кофти спирт] и други). Ако се появят такива проблеми, почиствате наново(стъпка 3) или носите на сервиз.
5) Внимателно оглеждане за окъсявания, които могат да бъдат установени визуално. При съмнения - замерване и носене на сервиз.
6) Сглабяте обратно всичко, палите една свещ, стисвате палци и включвате, без батерия, само на зарядно.
7) Пускате пълен тест на производителя(например на Dell е Fn+Power Button - вграден тест за функционалност на системата). Aко се появят проблеми в последствие - носите в сервиз, или продължавате да се мъчите сами.
Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
авторитетный ответ: 95.43.28.133
вторичный ответ: 85.14.6.98
Sponsored by: Реактивная Tехнология
Въобще не е трябвало да го включваш. Имаш късмет че не си го окъсил. Иначе пише непрекъснато защото водата е проводник и дава контакт на клавишите (все едно са натиснати).
Докъде по-точно зарежда...
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Значи голяма глешка направих . Залях го с вода не много но не и малко клавиатурата си беше залята . Веднага го подсуших с кърпа но не го изклъчих понеже реших че нищо му няма (просто не бях подготвен за това е не знаех как да реагирам ) и може би след 1 час седнах пак видях проблема с непрекъснатото изписване на " кккк.. "
и принудитулно го изключих . Веднага обаче пак опитах да го включа ... включи се но проблема с "кккк.." си остана . Спрях го и дълго време го суших със сешоар от всички страни . Оставих го известно време да се проветри с вече извадена батерия . След това пак пробвах да го включвам но не иска да зареди уиндолса ... Вероятно щях да го спася ако бях реагирал адекватно . Утре май ще го нося да проверят кое е изгоряло ако има такова .
Аз пак те питам къде точно спира...
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Значи пускам го и първото което ми излиза е черен екран който попринцип си ми излиза но сега на него пише :
Windows Boot Manager
Choose an operating system to start , or press TAB to select a tool:
(Use the arrow keays to hightlight your choice , then press ENTER .)
Windows Vista
To specify an advance option for this choice , press F8.
Tools:
Windolws Memory Diagnostic
Enter=Choice TAB=Menu ESC=Cancel
Ето точно това но пито едно копче от клавиатурата явно не работи защото каквото и да натиска не се случва нищо и не продължава нататък .
Попринцип пак някакъв такъв подобен екран ми излиза когато го включвам ама се включва и брояч и след 20 сек се маха сам и продължава нататък но сега такова нещо няма .
Харда ти е отказал. Приготви си парички за нов.
minus273dot15 беше най- изчерпателен!
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
зависи от капацитета... ама тва моето е просто предположение може да може да се поправи, може даже и да не е от него.
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527
На мен ми се струва, че не е изгорал хард диска, но и аз в момента само предполагам!
П.С. - Изобщо не е трябвало да включваш лаптопа след като си го залял с вода!
"minus273dot15" - много добре ти обясни какво трябва да направиш, ама като не слушаш...![]()