Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
Едно кратко ръководство от бай ви Сашо, вече даже дипломиран от университета. Първо, да се подмазваш на учител е душевна проституция за мен. Би ме било срам да търча като откачен да купувам на госпожа леля гица вафли, че да ми пише шестица. По принцип в училище се държах премерено арогантно с преподавателите, когато нещо не ми харесваше и някак си успявах да ги убедя, че съм прав (или се правеха, че са убедени). Оценките съм си изкарал или с учене по предметите, които съм смятал, че ще ми вършат работа, или с преписване. Човек не може да знае всичко и всичко да му е интересно. Примерно по история системно играеха прозрачните пищови на тиксо, но по физика си бях бетон. След това в университета си взех физиките от първи път и това действително ми помогна и по другите дисциплини. Ако исках да уча УНСС, щях да си налягам пак на математиките, на географията и да чета за икономика, а да преписвам по физика примерно. По химия в 9ти клас щяха да ме оставят на поправка, понеже не съм бил знаел за окислително-редукционните процеси. До ден днешен продължавам да не ги знам, тогава минах на магия с малко нетипично за мен зубрене. А за домашните - какво ще ти кажат, че не си сметнал на маке си ако са й кафеви очите, на уйча ти какви трябва да са му в 10 клас по биология? Ще ти пишат 2-ка, там ще викнат майка ти и какво? Пишете си домашните, от които има смисъл за вас (минимум 2 предмета трябва да имат смисъл, ако искате да се занимавате с нещо законно).

Съвет от мен - решете какво искате да учите и с какво да се занимавате към 8-9-10 клас и учете по нужните ви предмети. Никой не знае всичко, каквото ви дъни го преписвайте или го зубрете, няма незавършил училище. Мислете в перспектива. Аз в 11 клас не знаех за ахелой (освен, че на времето имаше такава водка), ама знаех да изчислявам електрически вериги. Сега това работя даже и продължавам да имам хуеобразна болка за ахелой.

Егати подробния отговор
'nuff said