- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Филмови награди на MTV 2010
Церемония по връчване на 19-е филмови награди на MTV за 2010 г.
Водещ на церемонията ще бъде комикът Азиз Ансари. Номинациите са обявени на 13 май 2010 г.
Комедията "Последният ергенски запой" е с 6 номинации, сред които за най-добър филм, най-добър злодей (Кен Джун) и най-добро комедийно изпълнение за актьор (Брадли Купър). "Аватар" и "Здрач 2: Новолуние" имат по 5 номинации. Следва "Хари Потър и нечистокръвният принц" и комедията със Сандра Бълок "Предложението". Те са с по 4 номинации. Бети Уайт е номинирана за новата категория WTF ("какво, по дяволите, е това") за сцена с пробване на рокля от "Предложението", в която героинята й интимничи със Сандра Бълок.
Сандра Бълок е номинирана за най-добра актриса за ролята в "Сляпата страна", с която печели "Оскар", както и за най-добро комедийно изпълнение за "Предложението". В категорията за най-добра целувка Кристен Стюарт получава 2
номинации - за "Здрач 2: Новолуние" с Робърт Патисън, и за лесбийско изпълнение с Дакота Фанинг в "Бегълците". Лотнър и бившата му приятелка Тейлър Суифт също са номинирани за сцена от "Денят на влюбените".
Номинациите се определят от феновете - те избират и победителите.
Здравейте! Новичка съм и не знам, дали я има тази тема! Да се надяваме, че я няма! Имам и въпрос! Имам MTV, само че миналата година стоях до късно и се надявах да ги дават на живо при нас , но останах разочарована. Имате ли представа, дали ще ги предават на живо, или да чакам да ги качат в youtube etc.? Та иначе за кого сте и гласувахте ли?