.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Мега фен Аватара на Niakoitam

Истината или тайните...........?

Та въпросът ми е следният:
    Кое според Вас убива любовта по-бързо истината или тайните?
    Въпросът ми е породен от едно съвсем леко спорче с една приятелка.
    Според мен най-хубавото нещо е любимият човек да ти е и най-добрият приятел. Да си казвате ВСИЧКО, да си помагате в трудни моменти, да се подкрепяте...абе да правите всичко, което бихте правили с най-добрият си приятел и в същото време да ходите.
    Според нея това е невъзможно, защото казването на ВСИЧКО ще предизвика много скандали и ще разруши любовта.
    Според мен пък именно тайните са причината за бъдещите скандали и разрушаването на любовта между двама души.
    Чакам вашите мнения по въпроса.
    Искам също да ви питам: Вярвате ли че е възможно двама души да се обичат еднакво, а не задължително винаги единият да обича повече от другият? Според нея това е невъзможно, а според мен трудно, но не и невъзможно.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    По първия ти въпрос:
    Нещата никога не са толкова крайни. Изборът не е или/или. Т.е. не е задължително в една връзка ИЛИ да си казвате всичко, ИЛИ да пазите тайни. Има неща, които не е задължително да бъдат споделяни, има и такива, които е важно да се кажат.
    Аз също съм на принципа, че не всичко трябва да се казва. Има жизненоважни неща, които не трябва да се крият. Има и такива, които биха довели до дребни свади и раздори, които са абсолютно излишни.

По втория ти въпрос:
    Не е възможно да кажеш "Аз те обичам повече, отколкото ти обичаш мен". Любовта и обичта са различни за всеки.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

По първият въпрос. Кои точно неща, които биха довели до дребни свади и раздори трябва да се премълчават. Ами ако например се забавляваш и в радостта си танцуваш с някои човек от различен пол. Нищо фатално и съвсем нормално. Но дали пък на приятелят ти ще му стане по-добре да го знае от теб или да го чуе от някои друг след време, който може да извърти така нещата че едвали не сте правили егати забранените неща с онзи човек.

По вторият въпрос. Разбира се че е възможно да го кажеш. Когато предимно единият поема иниациативата почти или винаги, предимно той прави компромисите, извинява се почти или винаги, по заинтересованият е. Ами в този случай се вижда от 100 километра кой е по обичащият даже и другият за момента да не го забелязва.

Град
    Варна
    Не е така. Всеки човек е различен и има различен начин да изразява чувствата си.

Когато аз съм влюбена, например, умирам от желание във всеки миг да съм с човека, звъня по няколко пъти на ден, пращам мейли, картички и т.н. Обичам да получавам цветя, смятам, че са прекрасен израз на чувствата. Дори ми иде аз да му изпратя

Това, че той не прави същото, означава ли, че ме обича по-малко?

Незнам, ако ви познавах лично щях да ти кажа. И все пак и аз съм някакъв такъв както ти каза за себе си и искам и моето момиче да е такова. Искам да давам, но искам и да усещам същата любов и от отсрещната страна. Искам ако аз доказвам че обичам, да ми бъде и доказвано че съм обичан по начин, по който ще го разбера. Може би все пак е вярно това за зодия Рак че те искат да усещат винаги любовта около себе си и не се кефят много много на максимата "Това че не те обича по този начин, по който на теб ти се иска не значи че не те обича". Но вдействителност в любовта, когато единият започне повече да се раздава другият често започва да го има просто за даденост. Единият обича и се стреми да запази любовта си пък за другият тя е едвали не просто някаква най-обикновенна даденост. Та във вторият ми въпрос беше заложено дали това се получава винаги според хората тук или има и връзки, в които да се избегне. Не задължително единият да е активният, а другия да е пасивният, а и двамата да се борят за любовта си постоянно все едно има опасност в следващият момента да я загубят, а не единият да си седи пък другият да върши и неговата работа.

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Съгласна съм с LadyDi + това не обичам пълната отдаденост, ценя много свободата.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

А аз пък мразя "отворените" връзки.

Никъде не съм казал че не може другият да се забавлява с други. Просто да се знае за да е всичко точно.

Супер фен
    Любовта я убива лъжата....и тайните

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam

Никъде не съм казал че не може другият да се забавлява с други. Просто да се знае за да е всичко точно.
    Под дребни неща имам предвид друго.
    Например, не е нужно вечер да си изпяваш къде си ходил по секунди. Не е нужно да даваш обяснения всеки път къде отиваш и какво правиш. Естествено, ако си направил нещо, което според теб може да предизвика някакви недоразумения, по-добре си го кажи.
    Но смятам, че прекалената откровеност не е полезна. Всеки има нужда от малките си тайни

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Винаги трябва да има свобода. В мига, в който някой от двамата прояви собственическо чувство над половинката, го/я губи. Може да не стане веднага, но една от нишките, които ги свързват, е прекъсната. А изтънее ли прекалено въжето...
    Но нека под свобода не разбираме отчуждение и "аз си имам моите тайни, ти - твоите". Колкото повече си споделят двамата, толкова повече разбират един за друг (а винаги има какво още да разбереш за човека срещу теб). Това може да направи връзката им бетон, ако действително са сродни души, но и да убие първоначалната тръпка, което е фатално, ако тя е основната причина да бъдат заедно. Един вид игра на "Риск печели, риск губи" със съдбата.
    Може да се приеме и като тест за "истинския".
    Не трябва да се прави във всяка връзка, особено пък тийнейджърските еднодневки. Двамата трябва да бъдет наистина извисени духовно. И готови.
    all day... all night... what the fuck?!

Цитирай Първоначално написано от LadyDi

Под дребни неща имам предвид друго.
    Например, не е нужно вечер да си изпяваш къде си ходил по секунди. Не е нужно да даваш обяснения всеки път къде отиваш и какво правиш. Естествено, ако си направил нещо, което според теб може да предизвика някакви недоразумения, по-добре си го кажи.
    Но смятам, че прекалената откровеност не е полезна. Всеки има нужда от малките си тайни
    Е защо? Какво лошо има в това да си споделяне интересните неща или просто ежедневието си. Какво му е лошото да си разказвате, да си споделяте, да си имате вяра един на друг дотолкова че да няма човек, който да я разклати. Да не могат разни интрижки от злонамерени хора да ви направят мръсно.
    Между другото съм съгласен с това, което казва ScarletBite. Ето това имам впредвид. Най-доброто приятелство примесено и с любов може да доведе до връзка бетон или да отсее неподходящите хора.

Град
    Варна
    Докато споделянето не е задължение, може.

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    По първия ти въпрос:
    Нещата никога не са толкова крайни. Изборът не е или/или. Т.е. не е задължително в една връзка ИЛИ да си казвате всичко, ИЛИ да пазите тайни. Има неща, които не е задължително да бъдат споделяни, има и такива, които е важно да се кажат.
    Аз също съм на принципа, че не всичко трябва да се казва. Има жизненоважни неща, които не трябва да се крият. Има и такива, които биха довели до дребни свади и раздори, които са абсолютно излишни.

По втория ти въпрос:
    Не е възможно да кажеш "Аз те обичам повече, отколкото ти обичаш мен". Любовта и обичта са различни за всеки.
    Все едно, че аз съм го писала

Докато споделянето не е задължение, може.
    Е че аз за какво говоря. Ти с най-добрият си приятел по задължение ли споделяш.

Мега фен
    Град
    <3

Re: Истината или тайните...........?

Според мен пък именно тайните са причината за бъдещите скандали и разрушаването на любовта между двама души.
    Като са тайни,нали не ги знаеш? => след като не ги знаеш си щастлив и няма проблеми. Оо Аз предпочитам да не знам. Но така да ме излъжат,че да не разбера никога. Ако има и капчица съмнение тогава става лошо. За тва трябва да ме лъжат перфектно и много достоверно и нещата да си останат същите,а лъжата забравена.

Искам също да ви питам: Вярвате ли че е възможно двама души да се обичат еднакво, а не задължително винаги единият да обича повече от другият? Според нея това е невъзможно, а според мен трудно, но не и невъзможно.
    Не знам дали е така...по-скоро и аз съм склонна да мисля,че единия обича повече от другия,който пък се оставя да бъде обичан. Или може би просто не иска да го показва толкова...
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Като са тайни,нали не ги знаеш? => след като не ги знаеш си щастлив и няма проблеми. Оо Аз предпочитам да не знам. Но така да ме излъжат,че да не разбера никога. Ако има и капчица съмнение тогава става лошо. За тва трябва да ме лъжат перфектно и много достоверно и нещата да си останат същите,а лъжата забравена.

Не знам дали е така...по-скоро и аз съм склонна да мисля,че единия обича повече от другия,който пък се оставя да бъде обичан. Или може би просто не иска да го показва толкова...

Нали се сещаш че таийните и лъжите колкото и да са скрити, колкото и добре да са скрити все пак един ден лъсват наяве. Не могат да се крият постоянно. И тогава вече става страшно.А лъжата пък не може в никакъв случай да бъде скрита завинаги, защото всяка лъжа носи след себе си повече лъжи, които пък носят след тях още повече лъжи и така докато всичко не лъсне. Може би така е и при тайните.

Относно второто само се моля да не си наистина права, защото в това положение твърде вероятно е аз да застана в ролята на постоянно обичащият и никога да не усетя на гърба си какво е да бъдеш обичан. Освен ако не стана някои непукист ама за момента хич няма такива изгледи.

П.П. охххх от тоя скрол ми писна.

Мега фен
    Град
    <3

Нали се сещаш че таийните и лъжите колкото и да са скрити, колкото и добре да са скрити все пак един ден лъсват наяве. Не могат да се крият постоянно. И тогава вече става страшно.А лъжата пък не може в никакъв случай да бъде скрита завинаги, защото всяка лъжа носи след себе си повече лъжи, които пък носят след тях още повече лъжи и така докато всичко не лъсне. Може би така е и при тайните.
    Не го вярвам. Това с "един ден всичко ще излезе на яве" е заради огризенията на съвестта.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    Варна

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Не го вярвам. Това с "един ден всичко ще излезе на яве" е заради огризенията на съвестта.
    И аз така мислех, обаче нещо много странно се случва. Моят мъж няколко пъти се опита да ме излъже (за дребни неща, нищо сериозно) и всичките пъти нещата излязоха наяве, без аз дори да търся и ровичкам. В смисъл, аз съм доверчива и приемам каквото ми каже, ама...

Голям фен Аватара на myHeartIsOnlyForYou
    Град
    In Your Heart
    ^ И при мен се случиха такива неща .Преди да се случат му вярвах безусловно,а в един миг без да търся нищо разбрах за скрити неща .Вече предпочитам да знам истината за всичко...

Град
    Maina Town
    Съгласна съм, че тайните убиват любовта. Но връзка бетон не се получава когато му казваш абсолютно всичко. Всичко важно или ежедневно - да. Но не и неща, които след 1 седмица вече ще си ги забравила, а той като ги чуе няма да му стане особено приятно. За големи тайни не мога да говоря - аз се самоизяждам от нерви и сама си казвам всичко. Абе според мен общо взето, когато двама души се обичат, пасват си достатъчно добре и могат да правят компромиси, тогава връзката им може да е бетон, независимо от дребни малки тайни и запазването на свое лично пространство. Макар че и аз умирам от желание да казвам почти всичко на моя, но понякога се сдържам и разбирам по късно, че е било за добро
    PEOPLE ALWAYS LEAVE...
    БОТЕВ 1912!!

Супер фен Аватара на radeberger
    Не трябва да се казва всичко .

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...

Та въпросът ми е следният:
    Кое според Вас убива любовта по-бързо истината или тайните?

Според мен-тайните.

според мен не може двама души да се обичат еднакво,винаги единия изпитва повече чувства
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Аз на моя му казах че го познавам по очите като ме лъже и го доказах няколко пъти като се опита да ме излъже за дребни неща (бетер малките деца!) . От тогава вярва че наистина познавам и не смее .

И в тази тема ще се съглася с Лейдито. Важните неща се казват но дребните които могат да доведат до ненужен спор няма защо да се признават. Ще дам примера който дадох и в една подобна тема. Да речем че получа смс от бившия си и не отговоря на него. Защо да кажа на годеника си? За да му стане кофти и да създам напрежение помежду ни? Еми не мерси. Всеки има тайни и докато не застрашават връзката не виждам проблем в тях.
    Колкото до това дали единия обича повече... Ами има и такива случаи но в една връзка си мисля че просто хората показват различно любовта си. Важното е когато наистина имаш нужда партньорът ти да е до теб, да те подкрепи и да ти помогне с каквото може. Дали ще ти подарява цветя всяка седмица и ще ти праща по 5 смс-а на ден не е от такова значение...

Град
    Варна
    slun4ice, кога е сватбата?

Град
    In the middle of Nowhere
    Аз обичам тайните..На мен не би ми било проблем "любимият'' ми да има някоя друга тайна от мен...По другия въпрос според мен винаги единият обича повече и дава повече от себе си,другия винаги е малко или много по-пасивен..
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си