- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Кръвна картина
Когато си правиш кръвна картина, подчертавам не тест за СПИН или други болести, а кръвна картина. Би ли показало в резултата ако има някакъв проблем, имам в предвид изменение на показателите?
Доста замотано си го написал, малко не схващам какво имаш предвид и какво дири СПИН, но да- ако имаш анемия/алергия/възпалително заболяване/etc ще се види промяна в показателите.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Имам в предвид, че ако не дай си боже има зараза от ХИВ при кръвна картина биха ли се изменили показателите?
Първоначално написано от dfine
ем.. ХИВ по принцип причинява и други различни болести, които вероятно ще приличат от кръвната картина, така че предполагам ще го "засече" по някакъв начин..
Бъди дявол, за да не те пратят ПО ДЯВОЛИТЕ..
Благодаря
Не, няма да изпише, че имаш СПИН, защот за СПИН си трябва друг специален тест. Едно просто ПКК няма как да го хване. Ако болестта е напреднала и имаш чести грипове и други придружаващи я болести, самите болести ще променят показателите, но, за да се потвърди СПИН, пак ще трябва специалния тест.![]()
ам то че не може пряко не може,но ако на ПКК-то има снижаване на Th лимфоцитите или други промени свързани с левкоцитните стойности,които будят подозрения лекарят може да се осъмни и да поиска и ХИВ тест![]()
Точно това имах в предвид и аз, а кръвната ми картина беше перфектна. Всичко беше в норма.