- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос относно креатина
Здравейте. Така искам да питам дали ще има ефект ако приемам креатин монохидрат на прах ? Не съм мн навътре с инфото за него , но един приятел който в продължение на година приемаше и тренираше от хилав стана супер нацепен...
И се питам ако почна да приемам дали ще има ефект над визията , като се има напредвид че един ден ходя да тичам , един ден тренирам вкъщи с щангата общи всички групи на тялото -тренировката ми трае 1-1:30 и половина ?ефект ще има ли ако съм постоянен?
Щом не си много навътре с инфото по-добре не се занимавай...ще си дадеш парите а ефект няма да има и ще се ядосваш.Пиши в гугъл креатин монохидрат и започни да събираш инфотака се прави... а информацията е твърде много за да мога да ти я синтезирам в 1 мнение
![]()
Vive la vida minuto a minuto
Y encontraras en cada uno de ellos
Un motivo por el cual conducirte
En la forma correcta
Te lo aseguro!
така ще направя
но сега се сетих че бях чул/чел нз .. че креатина допринася за по бързо развитие на мускулната маса това вярно ли е?
Да, но непряко. Тоест, ако храненето и тренировките са ти на ниво, креатинът благоприятства трупането на мускулна маса на клетъчно ниво. Непряко, защото функцията му е да увеличава ресинтезирането на АТФ, универсалният енергоносител в клетката за всички процеси. Когато тренираш, се изразходва много АТФ - най-накратко казано креатинът ти помага по-бързо да възстановяваш АТФ по време на трен и следтренировъчно - тоест подобрява цялостното възстановяване. АТФ е нужен за всички клетъчни процеси, изискващи енергия, така че прави си сметка дали има файда от креатина за теб.![]()
1) Монохидрата е праисторическа работа
2) по-добре ходи на фитнес, ако смяташ да взимаш хранителни добавки и гледай яденето ти да е като хората
3) Увеличава издържливост/мускулна маса/сила, помага за възстановяване но по добре вземи етил естер
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
Първоначално написано от Milen0v
Значи първо много малко информация си дал...за себе си.
НЯМА КРЕАТИН който да не ти подейства ...и не се пие само креатин комбинира се със аминокиселини , глутамин и протеини ..Аз пия креатин монохидрат в момента и качих 5 килограма мускулна маса...НЕ си мислете че е само до пиенето и не се чудете по цял ден кфо да пиете .. има много фактори които влиаят .. ГЕН,режим на хранене,почивка не е само като да тренираш .. тряяя да тренираш правилно и усилено стабилни тренировки ... но без останалите фактори хранене и почивка пак най много да се поуформиш .. и никъв растеж
Браво ве калух 10 мнения само от тука.
n00bs
"калух" ша викаш на сестра си ;] а иначе моо фанеш да ма поразведеш малко за коженияПървоначално написано от yakuza_
![]()
Главата си режа, че си нямаш идея какво е калух и да не ти разваля прическата докато те влача ?
n00bs
Епа като си толко навитак ела .. но ще ме съдят за педофилияПървоначално написано от yakuza_
![]()
![]()
Качил си 5 кила мускулна маса уя ми. 5 кила вода си качил. Креатинът не действа на всеки. А монохидратът е шит. Не казвам, че не действа, но задържа вода и подпухваш, което за мен е грозно.
Аре ве ше се биете или само ше се хранитеПървоначално написано от bybalazi
![]()
ПС: Качете видео от боя плс![]()
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
СъгласенПървоначално написано от Myrth
![]()
Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!
Не искам да се заяждам, но според кого е "шит" ... според теб?Имам честа да съм приятел с Христомир Христов и доста други известни културисти и който и да попиташ от тях всички ще ти кажат, че от старото куче по-добро няма!!!Кре-алкалин може да пиеш след като си направил 1 цикъл с монохидрат за разнообразие...Първоначално написано от Myrth
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Изчерпателно мнение !Първоначално написано от Myrth
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
Всъщност да, точно според мен, като обикновен трениращ без културистични амбиции и при който покачването на маса не е самоцел. Мисля, че има разликаПървоначално написано от Shazzrah
За старото куче обаче съм съгласен - пазарът с добавките е залят от глупавите азотни бустъри и маса предтренировъчни продукти, които ''се усещат от първата доза''. Все си мисля, че тези ефекти на пренапомпване и свръхободряване залъгват доста трениращия и нямат толкова реален ефект. Малко съм консервативен в случая, но на теория и на практика сравнявам нещата - откъдето и да го погледна класическата комбинация протеин/амино + креатин бие безумните стакове, които си правят хора с едва половин-една година стаж.
Тук ще се радвам на някаква обосновка, без да се заяждам, интересно ми е защо смяташ такаКре-алкалин може да пиеш след като си направил 1 цикъл с монохидрат за разнообразие...![]()
Веднага ще се обосноваПървоначално написано от Myrth
монохидрата се пие по-следния начин: 3 седмици пиеш 1 седмица почиваш.След като изпиеш 1 кутия монохидрат е хубаво да не правиш почивка а да направиш 1 цикъл с кре-алкалин защото той не натрупва вода в организма за разлика от монохидрата.След като тялото се изчисти и си направил и цикъл с кре-алкалин си продължаваш пак с монохидрат
![]()
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Защо 3 седмици почиваш една пиеш, зависи си пак от много неща, на мен треньора ми, ми каза да пия 2 месеца и 1 месец да почивам, като дозата е 5гр преди тренировка и 5гр след тренировка, в нетренировъчен ден по 5гр след ставане.
съгласен си на макиси пичката си съгласен , не се правете на разбирачи сичките като имате още бяло покрай устатаПървоначално написано от InDo
![]()
ShazzrahТова ми е ясно, не ми е ясно обаче, защо трябва да се ползва моно при наличието на креалкалин, който доста по-добре се понася от тялото. Аз се сещам само за 2 причини - че моното е по-изследван и доказал се, и другото - ако не ти действа кре-то (което ми се вижда странно, тъй като кре-то е по-стабилната формула на креатина).
Внимавай с думите момче.Просто внимавай какво говориш!!!Първоначално написано от bybalazi
![]()
Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!
мн ясно само синтол бр ман ти си едниствения в тоя раздел който разбира от фитнес и аз съм за синтолаПървоначално написано от yakuza_
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre