- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпрос относно креатина
"ЗА" си, ама незнеш какво е това...
Ша слушкамПървоначално написано от InDo
![]()
нещо повече ли .. ами главната ми цел е да изградя чиста мускулна маса доколкото е възможно това.. да се оформя особено горната час за перки и долната част на корема
искам като цяло да се оформя...
затова се чудя дали да не почна кре-алкина понеже това което четох за него е не само че помага за мускулната маса и издражливостта на мускула ами и за стопяване на мазнини
![]()
Миленов, с Креатин не става. Пий си аминокиселини, протейн, яж стабилно- т'ва е начинът. Трупай знания и опит във фитнес залата и след време, ако си решиш може и на нещо силно да се прехвърлиш.
От колко време тренираш .. стига си са чудил по цел ден кфо да пиеш ми фани яж и напиняй тия жилеза..Първоначално написано от Milen0v
от месец
затова се допитвам до хората в този форум
а и тренирам в вкъщи тей че примерно неразполгам с машина или скрипец и проче
имам само щанга и дъмбели
затова питам дали ще засиля ефекта от тренировките ако приемам нещо
От месец ли бе момчеее малиииПървоначално написано от Milen0v
... направи поне 1 година чисто .. без добавки химии и такива глупости да свикнеш със самите тренировки и упражнения после прави кво искаш ..
Че какво лошо има от креатина и протеина примерно, че да прави една година "чисто", това са просто хранителни добавки, не медикаменти, ако се приемат правилно и са качествени, няма да има никакви проблеми. Разбира се трябва и да се спазва диета, само с добавки не става. Аз освен тези двете имам 6 строго определени хранения на ден, като мнението ми е, че добри резултата може да се постигнат и без добавки, те са просто помощно средство.
play били ми обеснил/а как си си подредил/а храненията си ще ти бъда благодарен![]()
Mомче съмЗа жалост всички ме опити да си направя сам хранителна програма не се оказаха много успешни, затова реших да се обърна към професионалист, именно Републиканския шампион по Класически културизъм за 2008, който е и дипломиран кинезитерапевт, персонален треньор по фитнес и специалист по спортно хранене и възстановяване.
Та след обстойно анкета, тъй като не съм от София, след около седмица имах моя индивидуален хранителен режим, както и индивидуален тренировъчен план. Та с тези неща за 1 месец имах повече прогрес от колкото няколко бъхтене по не много ясна тренировъчна програма и хранителен режим.
Може да видиш блога му - http://lubomirivanov.com като отговаря и на всичките ти въпроси, дори и да не си му клиент, стига да не навлизаш много навътре де. На последно време публикува и статии за прогресa на неговите клиенти.
Аз мисля, че и сам си отговориПървоначално написано от Myrth
![]()
Vive la vida minuto a minuto
Y encontraras en cada uno de ellos
Un motivo por el cual conducirte
En la forma correcta
Te lo aseguro!
Ако започнеш да пиеш, дялкай директно с чаена лажица, защото не се разтваря във вода и остава по чашата. Консултирай се с фитнес инструктор, за да ти обясни какво точно трябва да правиш като тренировка и по колко да пиеш.
Обикновено първата седмица се пият по 20гр(4 пъти по 5 гр) на ден а след това по 10 (2 пъти по 5). Разбира се зависи от килограмите и креатина, но в твоя случай е толкова.
Temet Nosce
벨야카
Аз съм си вземал веднъж и ми казаха, че това с седмиците е безсмислено, преди тренировка 5, след още 5 и като почиваш - 5.
n00bs
преди бях вземал зимата (грешка)
не спазвах диета и не бях мн активен помня че го ползвах само месец и се надух много и се чуствах тежък
сиг не съм го използвал правилно ....
олеее тоя Любомир Иванов е супер зле . Супер слаб е изобщо не ме кефи наблъскал си в сайта някви цени дето моя инструктор е супер по-як от него ии се прави на мн здравПървоначално написано от play23
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
Доста слаб, си е доста силно казано, едва ли някой от тук е по-добре. Пък и за мен важното е че това което ми направи ми помага, а и повярвай ми, човека знае много, ама много.
За това забраних на Луксори да пише в тоя раздел, ама той продължава да философства...
Това, което никой не обобщи:
Тренирай усилено. Всеки ден увеличавай тежестите дори и с половин килограм ако трябва.Дори и да ти се струва, че няма значение недей да се отказваш - ИМА! Гледай да правиш упражненията правилно.Завършвай сериите и прави почивки, за да могат да си почиват и мускУлите ти.
Относно креатина:
Започни да вдигаш малко повече тежести.Навлез по-навътре с упражненията и т.н .Позаинтересувай се малко за фитнеса, като цяло и най-важното е да знаеш точно какво пиеш (ако приемаш нещо). Знам какво се предлага, но имай предвид, че не винаги това, което ти се говори и показва е правилното решение. Допитвай се до по-мъдри хора от теб с повече опит и познания. Сега, трябва да знаеш, че креатина може сериозно да вреди на бъбреците. Затова се прави, така наречената , зареждаща доза. Приемаш малко количество креатин монохидрат по 3 пъти на ден в продължение на месец.След това започваш приемане на креатин във тренировъчни дни, след което можеш и да спреш да го взимаш, за да си направиш почивка. Това са основни познания, но креатинът наистина дава много голям ефект, но трябва да се позаинтересуваш и от други фактори, като диети,упражнения и т.н .Успех от мен![]()
Това мнение ми хареса но имам няколко забележки:Първоначално написано от huumptey
1.Зареждащата е 4пъти на ден и трае 1 седмица и то само когато се пие монохидрат
2.Моното натоварва бъбреците защото задържа вода НО не затова се прави зареждаща.Прави се почивка след 3тата седмица прием
3.Като цяло зареждаща се прави за да се насити организмът с креатин
ПС: И не забравяйте ако пиете монохидрат да пиете по 4+ литра вода
Vive la vida minuto a minuto
Y encontraras en cada uno de ellos
Un motivo por el cual conducirte
En la forma correcta
Te lo aseguro!