- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Приятел на хероин.Какво да правя бе, мамка му...
Здравейте.
Един приятел е на шприц вече 4-5 години, лежал е по комуни, ама резултат няма.
Последно е издържал 3 дена в комуна и е щял да се побърка, а ми се иска да му помогна някак си, защото иначе е разбрано момче.Даже колкото и да има нужда да си набави дозата, той НЕ КРАДЕ, което е необичайно за хората с този проблем.
Приемам всякакви идеи, стига да са смислени.
Благодаря
според мен нищо не можеш да направиш.най-близките му са му говорели толкова много,в комуна са го изпратили,тох продължаване мисля,че ако ти му говориш ще постигнеш нещо
![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Момчето силно иска да се откаже, но няма нужната воля.
Някакви идеи, как да го мотивирам да изтрае абстиненцията ?
мотивирай го... трябва да се бори абсолютно до край... не ги слушай "бивш наркоман нямало" тръцки.. който има нужната воля... и нужните приятели до себе си ще успее просто му помагай наствлявай го...
Знам хора, които са спрели хероина и сега не искат и да чуят за това нещо, така че...
Лошото е, че с това момче се виждаме напоследък рядко и няма как да му помагам всеки ден
Да намери нещо, което да го мотивира и да му дава стимул. Явно няма нужната воля, за да спре...
Да де, но се чудя, с какво да го мотивирам, че го усещам, как направо се е отказал от тоя живот
колкото и трудно да ми е да го призная...
у иглата е решението![]()
Слагай тенджерата с житото, приятелю! Съжалявам да ти го кажа по този начин.![]()
psycho, и ти ли помпиш ?
Не ме обезнадеждавайте така.
Ще се мъча до последно да го оттърва от тая гадост C21H23NO5
ако той сам не си помогне ти нищо не моиш да направиш..за жалост : )
ти нищо неможеш да направиш .. той щом не го е проумял слабо да послуша теб ;d ;]
* brunettes
do it better ;] ..
Той се ебава,бе не го слушай.Първоначално написано от SK0RP10N
Знаем го ние кофаджиитенали ни е любимец :д
по въпроса: При положение,че е седял в комуна и не е спрял как я мислиш тая работа с отказването? Шанса е толкова нищожен,че просто.. приятел не приятел - пиши го бегал :/
Кофти тръпка ама не виждам начин да му помогнеш освен да го вържеш в някаква маза на хляб и вода..![]()
Той иска да се оттърве, но просто не може да пребори абстиненцията
Той иска да се оттърве, но просто не може да пребори абстиненцията
ако е на игла лошо
ако пуши или смърка издай го има си лечения
i'm not talkin about the queens but (WHAAT?) the bitches ...
not the sisters but (WHAAT?) the bitches ...
not the young ladies but (WHAAT?) the bitches.. the bitches, the bitches... BIIITCH
само той може да пожелае да спре ,не го ли иска сам това нито ти ,нито които и да е неможе да му помогнеПървоначално написано от SK0RP10N
Ако е чак толкова сериозно положението,хвани го и го завържи у вас.Давай му храна и вода.Абстиненцията,ще изчезне до 20 дни някъде.
Не карай по-бързо,отколкото твоят ангел-хранител може да лети !
В крайна сметка тази тема и история има щастлив край.
След като не бях виждал въпросния човек половин година, случайно се засякохме в града - бил е в комуна в София и е чист от началото на годината.
Сега не иска и да чуе за хероин (следя му поведението всеки ден, когато се засичаме) и иска отново да се върне към света на живите.
Съответно аз ще му дам нужната подкрепа (винаги морална, а когато мога - и малко финансова).
Вените му отново са с цвят на кожа, а не на графит, следя му зениците, дали някой път няма да го видя с ония - свитите като да мине игла през тях.
Ще го бъде![]()