- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Цигари
Става неусетно ..![]()
Цигарата си е удоволствие. Рядко ни се отдава възможност да се насладим на нещо напълно, обикновено умът ни е зает с грижи, съжаления, опасения, ангажименти. При всяка една дръпка се откъсвам от всичките мисли, които ме тормозят и просто наблюдавам как димът се разсейва във въздуха пред мен, превивайки се в различни форми. Едни го правят за гъзария, други от навик, трети за удоволствие, четвърти сигурно си имат друга причина. Мойта е тази. И не виждам особена разлика в това да си дам парите за кутия цигари или за две бири, или за един кренвирш от пилешки нокти. Не се чувствам зависим, пуша от около година, преди време също пушех, карам го на синьо виктори. Просто нямам намерение да ги спирам, ако това ми беше дилемата, нямаше да съм ги започнал. И здравето си ценя, спортувам, храня се разумно, пия рядко и по малко; правя го защото така ми харесва. Всеки си прави избора, нали? Айде, макар и малко парадоксално, със здраве, хора!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
E, това е адекватно мнениеПървоначално написано от Chacho
!
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Първоначално написано от mincheto
Аз съм същата още с отварянето на очичките си запалвам,тъпо е но и повреме на секс пуша и все пак една кутия не съм я надминала.Сестрами беше в линеиката и отиваше в родилно с цигарата в уста,защо да ги спираш просто ги намали до определена броика![]()
Пропуших 8-ми клас покрай компанията като в началото не ми харесваше ама накрая се пристрастих и до една година пушех по 1 кутия на ден.Миналта година април месец ги намалих на кутия на седмица и то не щото исках да ги намалявам ами усетих че почва да ми става гадно от много цигари и от силни цигари и минах на много слаби цигари и то кутия на седмица.Постепенно започнах да пуша само по кафета с приятелки.После от време на време на седмицата по 1-2 и накрая разбрах че няма смисъл и ги спрях.Все пще изпитвам желания особено ако пушат покрай мене или видя някой да пуши.Случва се веднъж на няколко месеца да изпуша една като от нея ми харесва само половината и после пак не ми харесва.Радвам се че ги спрях.Наистина много пари и здраве отиват за това скъпо удоволствие.А и след като спрях да пуша разбрах на какъв пепелник съм миришела постоянно докато съм пушела.Наистина се гордея с това че успях да се откажа от този навик.Успех на тези които се опитват да го направят.![]()
Първоначално написано от sweetsacrifice93
Поздравявам те за успеха ти .
Аз за съжаление не съомах да ги откажа![]()
Пуша от 13 годишна, сега съм на 21 - смятай!
Пристрастена съм към навика. Пуша, когато съм сама , когато ми е скучно, когато съм в компания, сутрин с кафето, вечер преди лягане, гледайки филм ..
Не мисля, че изпитвам някакъв никотинов глад , нито когато съм нервна, цигарите ми действат успокояващо .. н-а-в-и-к![]()
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
познато!Първоначално написано от Jeuelle
Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия
![]()
![]()
![]()
Lancia
Alfa Romeo
Мотори
Рядко го казвам, но все едно слушам себе си. ;]Първоначално написано от Chacho
Повечето мои познати започнаха да пушат заради гъзарията. Винаги съм гледала негативно на това, но всеки луд с номера си. Коя съм аз да съдя другите. Знам за себе си, че съм пристрастена и не се заблуждавам, че е просто навик (кутия на ден трудно бих нарекла "просто навик"). Но и нямам никакво намерение да ги отказвам в скоро време - цигарите ми доставят удоволствие и това е факт. Острият дим изпълващ дробовете ми, бавно разливащата се по кръвта ми свежест, леката, безтегловна замаяност – всичко това ме зарежда с една енергия и желание. Има си неща, които просто си вървят по двойки – кафе и цигара, водка и цигара, събуждане и цигара, разговор и цигара, писане и цигара, секс и цигара... Трудно е някак си да ги разделяш едно от друго.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Интересно ми е, има ли хора, които да пушат тютюн? От 1 месец си свивам сам и вече ми е трудно да погледна цигара от кутия.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не съм опитвал сериозно, щото не мисля, че ще имам нерви да свивам всеки път, като ми се допуши.Първоначално написано от Chacho
Същевременно в свиването на цигари го има онзи ритуал, който е толкова важен, а липсва при обичайните цигари от кутия - да отделиш време и внимание за удоволствието си. Свиването е относително рационален в ежедневието ритуал на фона на тъпченето на лула, да речем, или пушенето на прескъпи и супер отровни пури (които в пълния им блясък са си ритуал де, не ще и дума, с всичките пинизи).
Въпросът е, че няколко фактора ме карат да се колебая:
+ с тютюн е по-евтино;
- с тютюн е по-бавно и пипкаво;
+ с тютюн има ритуал;
+ цигарите са бързи и лесни за пушене - този плюс много натежава;
- цигарите са по-скъпи;
- цигарите нямат ритуал.
И си се чудя...
активизъм/превенция; писане; музика
За 2 седмици свикнах да свивам за 1 минута, прав, понякога и в движение и излизат доволно добре свити. Въпрос на практика, но няма такъв кеф, сам да си завиешСпоред мен е и по-вкусен и качествен, но това е лично мнение. Със сигурност първите ми излизаха идиотски зле, но е нормално да е така в началото.
За себе си открих още един плюс. Често ми се случва, като бързам за нещо и още не съм запалил, да си бутна цигарата попогрешка, докато съм я захапал и да я счупя. Тези с тютюн само се кълчат и след това си ги изправям с пръсти отново :>.
Ако може и аз да изкажа мнение нищо че нямам лицензирано ЕГН.Та за свиването на цигари с един приятел си направихме партия и си купихме машина за пълнене на така наречените гилзи или кухи цигари.Та относно това решихме че ще е по стегнато и като цяло не е зле ,но пак не е стабилна цигарата като купешка.Като цяло ако иска човек добра цигара трябва да се бръкне за хубав тютюн така или иначе.1-во като взехме комплект той беше на Голдън Гейт.Отвратителен беше.После си взехме на Съни и като цяло нещо от рода на Кинг бяха.Chacho харесвам ти мнението и напълно го подкрепямТова си е персонално решение и незнам защо натиска стана толкова голям против тютюнопушенето.ОК вредно разбрах имам си глава мога да си преценя.Особено по румънските кутии слагат и картинки и е много гадно като цяло.Не мога да разбера промиват се мозаците по чалга клиповете навсякъде има Кинг и Мерлин а после пушенето вредно...Ем това като цяло е скромното ми мнение.
Пуших 1 година по около кутия на ден, докато една сутрин се събудих и казах "КРАЙ! Писна ми да давам пари на вятъра и за какво?! Да мириша на клошар." Спирайте ги ще се чувствате много по-добре![]()
Първоначално написано от x7aZzy
На абсолютно същото мнение като вашето съм и аз! Хаха... а само как ми се припуши сега, докато четях темичката! Отивам да опъна една цигарка!
Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!
Интересно ми е нещо друго да попитам.
Какво ви е мнението за марихуаната и според вас редно ли е тютюнът да е позволен, а джойнтът - не?
Не, ти въобще не си пристрастен!Първоначално написано от dimi93
Аз не пуша, няма и да започвам. Цигарите само вредят... Предпочитам да спортувам пред това да пуша.
@x7aZzy "всичко това ме зарежда с една енергия и желание" - точно цигарата не те зарежда с енергия![]()
Странно е да обясняваш как действа цигарата, ако не си пушач. И какво пречи да спортуваш и да пушиш?Първоначално написано от ccdesigns
Не пуша.Но един път започнеш ли и захванеш ли се сериозно , не мисля ,че има спиране . Ако има то ще е моментно.
@Chacho - не пречи да спортуваш и пушиш едновременно, просто познавам хора, които пушат и се изморяват по-лесно, а и двамата ми родители са пушачи. Освен това съм чел тук-там за самото действие на цигарите. Не мога да твърдя нищо на 100%, защото не съм пушил, за това не смятам и да споря с някого, просто изказвам мнение по видяното, чутото и т.н. от мен![]()
Амиии , кога усетих не мога да ти кажа първата една година в коята пропуших никога няма да забравя,че си мислех:"А аз ще ги спра когато си искам ,то при мен не е сериозно кви са тия глупости с пристрастяването".И в момента 5 години по късно седя пред компа тотално изтрещяла ,защото от две кутий минах на една и си направих експеримента целия изминал ден да не пуша и ся няма заспиване.
А ако питаш какво е чувството да ти се пуши ,защото не си си взел нужното количество никотин за деня.Просто си представи ,че ти се пишка напримермега изнервен си ,всичко те дразни и после облекчение.В момента в който си дръпна ми е нирвана
да да цигари ,съветвам те да не палиш никога
Напълно моя случай. И аз така като пропушвах преди 3-4 години все си повтарях нищо няма да стане от 2-3 цигари, аз не съм зависим, когато поискам мога да ги откажа! Да, ама не! Дойде след време един период, в който ако не запалех започвах да ставам по нервен и наистина облекчението от дръпването на цигара си беше и продължава да е голям кеф! Сега пуша около половин кутия на ден, след като много малко успях да сваля дневната доза, защото съм стигал и до кутия!Първоначално написано от djeini
Аз не пуша но много бързо се изморявам
И да си пушач, и да не си - спорта му е майкатаПървоначално написано от vasko5467
![]()
Ем аз си правя спорт от кухнята до компа![]()