.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51
    Фен
    Град
    Sofia

Бихте ли жертвали живота си за любимия/любимата?

На колко години сте и какъв пол сте?
    Ако бихте жертвали живота си за любимия/любимата, бихте ли го направили за още някой?
    Ако не бихте жертвали живота си за нея/него, има ли човек за който бихте?

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Филми

ДА, бих жертвала живота си за приятеля ми. причините са страшни много, направил е толкова за мене, колкото никой друг не би могъл.. обичам го!
    Също така бих жертвала живота си за мама и тате. Ако не друго, поне са ми дали живот и са ме отгледали, едно на страна, че не се много разбираме, но ги обичам адски много и бих умряла за тях.
    Имало едно време..

Повече от фен
    Град
    плд
    Трябва да си наистина убеден, че ОБИЧАШ този човек, за да го направиш.
    Не заливай с омраза този, когото някога си обичал!!!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    На 14 съм,момиче..
    Не искам да звуча като егоистка,но трябва наистина да си убеден,че се обичате "истински",за да се жертваш за любовта си..Не мога да кажа дали бих се жертвала за някакво момче,но пък ако наистина го обичам - да,бих го направила..Всичко зависи от човека и като цяло от всичко..Колкото и да не е логично..
    Но пък без да се замислям,бих се жертвала за родителите си..Те са хората,които са ми дали живот..Които ме разбират адски много..Които винаги са до мен..Прощават грешките ми..Помагат ми в живота..И една секунда не бих помислила,за да се жертвам за тях..Но при момчетата не е същото..Там наистина трябва да съм убедена в неговите и моите чувства..А и всеки казва,че би се жертвал за любовта си,но пък ако му се случи нещо такова - дали би го жертвал..
    Да,знам..Малка съм,но това са личните ми мисли и впечатления
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Повече от фен
    Град
    плд
    SmilezZz, възрастта няма значение. Поздравления за това, което си научила. Съгласна съм с всичко, което каза.
    Не заливай с омраза този, когото някога си обичал!!!

Цитирай Първоначално написано от FuckedUp
    Филми
    абсолютни.

Не бих жертвала живота си за абсолютно никого, било то и родители. Убийте ме сега с камъни!

anonymous708973
    Guest
    Хубаво... а той ако ме обича, ще позволи ли ли да се случи? Закономерен въпрос, нали? И още един... Ако аз умра, той какво ще прави без мен?

Фен
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Хубаво... а той ако ме обича, ще позволи ли ли да се случи? Закономерен въпрос, нали? И още един... Ако аз умра, той какво ще прави без мен?
    Не мисля, че трябва да се вкарваш в неразрешими парадокси, въпроса е директен и не изисква допълнителни размишления.
    Той те обича, но няма думата, той даже няма да знае, изборът е твой и не трябва да му казваш.Това какво ще прави без теб зависи от него, въпросът е какво решение ще вземеш.

Да,бих... вного неща е направил за мен, но просто от време на време ми иде да го убия...(като стана дума за жертване на животи )

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    За семейството ми бих се жертвала, винаги. За любимия не знам.. може би още не съм срещната такъв човек, за когото без колебание да кажа, че ще се жертвам
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Аз лично не мога да отговоря на този въпрос. В момента си нямам приятелка ,но попринцип смятам,че между думите и действията има огромна разлика.
    На мнение съм ,че докато не попаднеш в такава ситуация (да не дава Господ) не може да си сигурен дали би го направил

--------------------------------------------------------

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от kristito3
    SmilezZz, възрастта няма значение. Поздравления за това, което си научила. Съгласна съм с всичко, което каза.
    Благодаря
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~
    Момиче съм на почти 19 години.
    Не, не бих! Точно за него не!
    Бих жертвала живота си за някого от семейството си, но не и за някакъв си ..... , който не знае какво иска!
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    На 15 съм, момиче.
    И не, не бих жертвала живота си за никого. По скоро живея за определени хора.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Обичам половинката си до безумие. Трудно ми е да си представя живота без него. Вероятно бих отговорила с да, но действително няма да ми стиска. Има и други хора, които обичам много, но все още не се е родил човекът, който да обичам повече от себе си. Егоистично, неегоистично-това е. Макар и трудно, но бих продължила да живея без половинката си. Може би няма да откривам смисъл в живота си много време, но ще съм жива. Умра ли-край. Докато дишам се надявам.
    Може би един ден за децата си бих се жертвала. За сега няма човек, за който бих жертвала живота си. На 25, жена.

П.С. Разбрах, че не обичам половинката си "истински" понеже няма да застана на пътя на куршума. Аз си мислех, че обичам, ама добре че вие ми отворихте очите. По тази логика не обичам сестра си, майка си,баща си...

15,
    Съгласен съм с това, че трябва наистина да обичаш половинката си, за да жертваш живота си за нея/него. Не искам това да звучи лекомислено или повърхностно, но - да, бих. Това не е лесно решение.
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    За любимата не за децата си да
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Смъртта не е решение на почти никой проблем.

So self-sacrificing is not an option.

Такива дилемки са хубави, щото виждаш как клиширано мислят хората. Всеки ти казва да ще се жертвам, щото иначе излиза че е егоист и гадно коравосърдечно копИле. Ми драги мои жертвоготовни самарянчета щом поставяте нечий живот над вашия, отидете и се запишете в донорската база за органи, след което се обесете някъде. Няма смисъл да протаквате. Пък и що сте решили че да мислиш първо за себе си е нещо лошо?

Единствените хора, за които би трябвало да се жертва някой(ако се наложи) са децата му. Като родител това е и задачата ти - да предпазиш поколението си с цената на всичко. Да осигуриш наследници, с цената на всичко.

Тъй че драги мои красавци и красавици - като сте толкова жертвоготовни - що не казахте че ще измислите начин да не жертвате ничий живот за да може всички да са щастливи? Щото винаги има трети вариант на действие (:

И да отговоря - не бих се жертвал за никого, освен бъдещите ми деца. (тук също има известни условности, но.. да не задълбаваме). И тъй като винаги има Third option ще се постарая да не се налага да жертвам нито себе си, нито живота на любимата.

Разни такива неща

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    valdesbg, и ти като мен егоистче

А иначе съм съгласна с мнението ти на 100%. И аз нямам деца и не мога да знам дали в действителност бих се жертвала, но определено бих ги бранила със зъби и нокти. Майка ми твърди, че за мен и сестра ми би се жертвала, би убила, би направила всичко. Все още това нещо не ми е понятно.

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Такааааа... На този етап твърдо НЕ.
    Първо, не съм намерила човека, който би направил СЪЩОТО за мен със сигурност, а и едва ли ще попадна на такъв. Нямала съм тооолкова сериозна връзка
    Връзките са мимолетни, любовта е най-измамното чувство (даже не е чувство, мен ако питате); струва си да жертваш живота си за родителите си, за децата си. Защото за родителите си ти си целия живот; а децата ти са твоят.
    Любовта е най-парадоксалното нещо на света. Един ден се обичате ЗАВИНАГИИИ, а на другия - хоп, намериш някой по-добър и другият партньор страда ли, страда. Не можеш да знаеш какво ще се случи, но всяка любов между двама души (говоря за междуполовата любов) някога си отива. Ти може днес да се самоубиеш, ок, ама без да знаеш, че утре партньора ти е щял да ти изневери. Просто няма начин

Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    За семейството ми бих се жертвала, винаги. За любимия не знам.. може би още не съм срещната такъв човек, за когото без колебание да кажа, че ще се жертвам
    +1

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    На 18 съм ,да за него и за майка ми бих се жертвала определено!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си