Аз ще се опитам да допълня горното мнение, но през погледа на .. жена.
Досега най- изтъкваните причини За аборта, са материалната несигурност и невъзможност за осигуряване на нормални условия за живот на детето.
Аз ще бъда по-крайна, дори с риск да бъда оплюта от някого, ще кажа че дори да имам сигурен дом, средства, хубава работа, идеален мъж и тн, пак бих направила аборт, ако сега не е момента.
Не можем да претендираме за морал, а да го измерваме с пари.
Няма нещо на света, което може да ме откаже от решението ми, освен ако не ми бъде засегната способността да имам деца в бъдеще. Защото до колкото знам, след 3тия аборт опасността от фертилност се увеличава много. Разбира се, сега някой ще достигне до "гениалното" прозрение, че и първия аборт крие същите рискове..
Решението ми ще бъде взето с чиста съвест, защото ще съм честна със себе си и ще си призная че моят живот, който ще е в разцвета си, ми е по-важен от раждането на дете на всяка цена.
Някой каза, много добре, че раждането на един живот води до загиването на други два.
Зная, че сигурно ще се справя с всичко, дори да родя, знам че ще го обичам, макар да не съм го искала, но просто предпочитам да не бъда изправена пред такива обстоятелства.
Освен това, решение за раждане не е само в ръцете на майката, защото не засяга само нейната съдба.
Ако мъжа, който ти е направил детето не го иска в момента, няма как да постъпиш морално спрямо него.В единия случай ще го родиш тайно и той никога няма да разбере че има детенце.В другия случай, ще го родиш с неговото знание, тогава съм сигурна че и най- големия лепилар ще се трогне някой ден.
Не искам да поставям никой пред последните две алтернативи.
И съм благодарна, че преди майка ми е направила аборт навремето, защото иначе нямаше да ме има. Това жените да нямат право на раждане, ако са направили аборт е абсурдно.