Цитирай Първоначално написано от Bulgaria12
Здравейте

Момче съм на 15 години висок 165см. някъде и около 60 кг.Нали като карам колело мога да отслабна ? Нали също като карам колело и ми става мускул на краката , аз и миналато лято карах колело и забелязах че имам мускул не много голям. За колко време мога да отслабна/ще има ефект ? Също и искам да си стегна тялото ще почвам да правя коремни преси сутрин по 20 и вечер по 20 , ще има ли ефкт или са малко и след колко време?Също и да си оформя ръката малко с гири 2-5 кг. няма да може нали трябва да са повече тежестите. ( Малко тъпи въпроси но.. )
Също имам и малко гръбначно изкривяване , преди 3 месеца като ходих на лекар и лекара ми даде няколко листа какво да правя ( плуване , баскетбол,волейбол) аз вече съм свигнал да седя по неправилен начин ( в изгърбена стойка ) и да ви кажа от 3 януари 2010 година от ляво почна нещо да ме боли и от 2-3 месеца някъде имам и болки в гърба.. На какво се дължи ? Някъде на 17 декември се бях сбил с 1 съученик и в мелето мисля че ме удари но такова не усетих силна болка едва ли ще е от това..Преди 2 седмици ходих на лекар за това , и лекарката ми даде хапчета за жлъчката каза че от това е проблема но ги изпих и още ме боли.

Благодаря предварително
Мисля че ще мога да ти помогна
За да отслабнеш с колело трябва да катериш баири и да се напъваш , а не да се спускаш и да врътнеш 3 пъти педалите. Т.е. да правиш кардио или упражнения които ти натоварват сърцето. Колоезденето е част от групата "cardio-vescular exercises", защото освен че ти натоварва сърцето повече от ВСЕКИ друг спорт ти натоварва и КРАКАТА. Да, ако имаш колело вид крос кънтри и отиващо към бегач и като отидеш да караш колело (веднъж в семицата например) към 15-20-25+ километра, тогава ще направиш мускул на бедрото и ще отслабнеш!

Ако искаш да правиш плочки, т.е. да ти се показват / а не силни коремни мускули / тогава ти трябва кардио упражненияе за да изгориш мазнините, а не коремни.
С 20 сутрин и още толко вечер нищо не правиш. Потърси Scooby1960 в ютуб и му разглеждай клипчетата за коремни мускули (abs)

Гирите трябва да си толкова килограми че да правиш от 8 до 16 бавни повторения, като техниката ти е перфектна (виш в нета кое как се прави)

Ще ти разкажа на мен какво ми казаха за моето "гръбначно изкривяване"
Отивам аз в полилиниката. Чакам 2 часа. Приемат ме. Викат ми че не трябва повече докато не навърша 21 да играя тенис, баскетбол, тенис на маса и още нещо, което не си спомням. На мен ми се прирева направо. Отивам после при заместник ректора на медицинска академия, който е приятел на баща ми и той ме погледна, каза м иче нищо не вижда въпрек иче не е специалист и ми даде за пример Надал. Е нали ако от тениса се изкривяваш надал щеше едната му ръка да чегърта асвалта докато ходи нормално. Препоръча ми няколко ортопеда. Отивам аз, погледнаха ме и ми казаха, че ми няма АБСОЛЮТНО нищо. Пак ми казаха че от спорт НЯМА НИКАКУВ шанс да се изкривя, а точно обратното. Опитвай се като се осетиш да заставаш нормално. И аз стоях изгърбен и за тва отидох, сега вече свикнах да стоя изправен

За болката в хълбока незнам нищо

извинявай че ти пиша толкова непрегледно, но просто видях сходна случка и неща през които съм минал искам да помогна. Успех