- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ТОХ варна - 2010 / 2011
Значи днес завърших 8 клас със 4.61 в основно училище и дали с този успех ще мога да вляза в тоха тази година това ми е целта но незнам дали ще ме приемат ?
емии аз съм от варна и сестра ми учи там... доколкото помня от голямо значение са балообразуващите ти оценки-на нея и взимаха БЕЛ,химия ии оценката от изпита.(но това беше за след 7ми клас.) акооо имаш поне по БЕЛ-4/5 и по химия-4 ще те приемат спокойно.Когато си записваш желанията моя съвет е да поставиш на първите места всички специалности от тоха и след това останалите училища.Дори балът да ти е по-малък,ако тоха,ти е на 1вите места ще влезеш там.Успех и дано желанието ти се осъществи)
![]()
^ ...оБиЧаШ J|и оБиЧаЙ СиJ|нО...МрАзИш J|и МраЗИ зАвИнаГи...Не сЪжaJ|яВаЙ НиКоГа зА НиЩо, зАщОтО еДвА J|и няКоЙ ТеБ Ще СъЖаЛи... ПJ|АчИ ТиХо,сМеЙ сЕ ВисОкО,оБиЧаЙ сИJ|Но... И ОтМъЩаВаЙ ЖеСТоКо ^[!][!][!]
емии аз съм от варна и сестра ми учи там... доколкото помня от голямо значение са балообразуващите ти оценки-на нея и взимаха БЕЛ,химия ии оценката от изпита.(но това беше за след 7ми клас.) акооо имаш поне по БЕЛ-4/5 и по химия-4 ще те приемат спокойно.Когато си записваш желанията моя съвет е да поставиш на първите места всички специалности от тоха и след това останалите училища.Дори балът да ти е по-малък,ако тоха,ти е на 1вите места ще влезеш там.Успех и дано желанието ти се осъществи)
![]()
^ ...оБиЧаШ J|и оБиЧаЙ СиJ|нО...МрАзИш J|и МраЗИ зАвИнаГи...Не сЪжaJ|яВаЙ НиКоГа зА НиЩо, зАщОтО еДвА J|и няКоЙ ТеБ Ще СъЖаЛи... ПJ|АчИ ТиХо,сМеЙ сЕ ВисОкО,оБиЧаЙ сИJ|Но... И ОтМъЩаВаЙ ЖеСТоКо ^[!][!][!]
Според мен ще успееш..Между другото в ТОХа в Русе се влиза адски лесно..Не мисля,че във Варна е различно..Споко,не се притеснявай..Успеха ти е доста добър според мен
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
хахах аз съм от Пловдив и знам че в ТОХА влизат едни от най-тъпите![]()
kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre
хаха тука е съвсем различно хора-след 7ми клас има хубави паралелки и се влиза с доста висок бал(над 5.50).ноо след 8ми--- не знам.. има само готвачи,сервитьори и сладкари... тии това ли искаш да работиш един ден ...?![]()
С оценка над 5,50 ? Да бе да.. То за МГ`тата не искат толкова..Както и да е..В Русенския ТОХ също има хубави паралелки (готвене,кетеринг и т.н.) и дори успеха ти да е 3 и нещо - 100% си вътре..Лесно се влиза..А и като гледам - навсякъде е така..
Но не съм съгласна с това,че в ТОХовете влизат само тъпите..Човек ако е амбициран и има желание да се реализира - ще го направи,където и да учи..
еми да точно така казвам го от личен опит(по химия имах 5 и не ме приеха от 1во класиране),затова учих в икономическия.
** може би не се изразих правилно,за 1во класиране искат високите оценки,а вече след това запълват с останалите желаещи.Все пак не мисля,че човек ще чака до последно и ще му е спокойно +това тука във Варна доста ученици се засилват към тоха,защото след това има по-голяма реализация,понеже сме си курортен град.нормално е бала да е по-висок след като има по-голям процент отличници,които искат да учат там![]()
Възможно е..Няма да споря,просто си изказах мнението..Но от една страна си права - Варна е курортен град и дава по-голяма възможност за реализация в България..
Но отново ще повторя - Ако имаш желание и силна воля - ще успееш..Уверявам те..Имай си доверие..Вярвай,че ще успееш да влезеш и то наистина така ще стане..Имаш добра диплома,така че...
Благодаря за отговорите =-] и аз много се надявам да вляза там =-]]
П.П - По балообразуващите предмети имам :
Химия - 4
БГ - 4
Мат - 4
^_^
Zdraveite skoro zavar6ix 8 klas s uspex 4,33 znam 4e iskat balgarski matematika i ximiq i ocenkata ot diploamata se otroqva po 3.
Sega as po BEL imam 6 Matematika imam 3 Ximiq imam 3 i balat mi e 36
iskam da znam kakav bal iskat ako nqkoi moje da mi pomogne
Valentin
СПЕЦИАЛНОСТИ
Обслужване на заведенията в общественото хранене
Квота: 29
Придобивана специалност: сервитьор - барман
Срок на обучение: 4 години
Прием: по документи
Балообразуващи предмети: оценките от дипломата за 8 клас по български език, по математика и по химия X 3
Производство на кулинарни изделия и напитки
Придобивана специалност: готвач
Балообразуващи предмети: оценките от дипломата за 8 клас по български език, по математика и по химия X 3
Производство на сладкарски изделия
Придобивана специалност: хлебар - сладкар Прием: по документи
Кетъринг
Придобивана специалност: ресторантьор
Срок на обучение: 5 години
Взето от сайта им - http://pgtzlatarov.com/subject_edit.php?id=8
dulsemariqanai - Според мен бала ти в НИКАКЪВ случай не е 36,но може и аз да греша,но на мене не ми излиза толкова..Както и да е..Ако бала ти наистина е толкова - може да влезеш навсякъде..Защоно максималният бал,който можеш да имаш е 36
ami nali po bel po matematika i po ximiq ocenkata se otroqva
toest v moqt slu4ai 6.3=18 3.3=9 3.3=9
18+9+9=36
Valentin
a ina4e znae6 kakav bal iskta za toxa.
Valentin
Не знам..Според мен само оценката по химия се утроява или аз поне така го разбирам..Но все пак да не те объркам...Но все пак ако се утрояват и трите оценки,то тогава си сигурен - защото както казах и по-горе,максималния бал,който можеш да имаш е 36Първоначално написано от dulsemariqanai
Ебах0.0
Таз година завърших в ТОХа в Добрич ии мога да кажа, че в Добрич това е едно от най-елитните училища в града 0.о поради липсата на деца приемат пищови от селата и такива с по-слаб успех, но 1вата година като мине "оцеляват" само годните т.е .. паплачта не се толерира ии се изчиства "некачествения матрял" 0.0
Не вярвам ТОХа в Добрич да е по-елитен от ТОХа във Варна ... изобщо не ми се вярва даже ...
Не знам във Варна как стоят нещата, но едва ли е много по-различно...
Аз бях специалност: "Производство на кулинарни изделия и напитки" т.е "Готвач", но ненадейно придобихме специалността
"Обслужване на заведенията в общественото хранене" т.е "Сервитьор-Барман", и така станахме едно времешните "Кулинари" ..
Излизам с 3 специалности + средно, което не е никък зле, а и общообразователната подготовка си е на ниво :}
-------------------------------------------------------
Ако толкова искаш да учиш в ТОХа във Варна и не те вземат
алтернативен вариянт е да дойдеш в Добрич за една година и след това да се прехвърлиш на 2рата година във Варна
При нас едно момче от Балчик дойде без изпити, без нищо
Просто учим по 1 програма ..
Ааа ии бала се образува като
Оценката по химия се утрои и към нея се прибавят оценките от математика и БЕЛ :}
т.е 3х6+6+6=30-> максимален бал :P
Значи бала ти излиза:Първоначално написано от kingkong23
4*3 + 4 + 4 = 12 + 8 = 20..Според мен е добър..Предполагам,че хващаш минималния бал..
и аз изкам да вляза в ТОХ като готвач аз съм 6 за 7 клас и тази година ще кандидатствам и мисля че успехът ми ще е 5 или повече но зависи трябва много да уча![]()
![]()
относно ТОХ да лесно се влиза..поне така беше до миналата година.Тази година за специалност кетъринг са приемали само 5и нещо до 6 на първо класиране..скоро погледнах в сайта понеже едно момиче ще кандидатства тази година и погледнах за баловете с колко са ги приемали..Направо се стъписах като видях.Преди 2 години като влязох аз приемаха с бал 13 ,а сега ...(Става дума за Тох Русе)