- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Green Day
Какво мислите за Грийн Дей?![]()
Greeen Day...!!!
Това е една наистина добра и преуспяваща група,с прекрасни песни и незабравими текстове.
Те (както и много други пънк банди) променят живота ти завинаги!!!![]()
![]()
![]()
There was a moment in my life when I really wanted to kill myself.And there was one other moment when I was close to that...But even in my most jaded times,I had some hope.
Много са яки и съм съгласна с горното мнение
![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ... ГРИЙН ДЕЙ НЕ СА ПЪНК БЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!111
Мизерници .
Не ми допадат песните им. Прекалено леки са ми, а и има къде-къде по - добри групи според мен.
Всяко вдишване е квадратче към теб...
Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
Paint me a picture of eyes that never see
With flashes of lightning
that burn for only me
ми добри са :Д
.
Лазерно гравиране на плочки, запалки Zippo и други предмети по избор!
За повече информация посетете >>> http://gravirane.pulslight.net/ <<<
.
Ааа, темата ми навя носталгични спомени за началото на пънк-рок одисеята ми, обуславяща се с крещенето на грийндейски текстове по младостки градинки в съпровод на продънен cd-player през не чак толкова отдалечените в миналато романтични априлски дни на седми клас. Безценни поводи за люта гавра и до днес![]()
![]()
Просто заради тях за първи път чух думата 'пънк' и реших да проверя що за животно пък е това, а взех, че попаднах на неща, които ми харесаха, и продължих да задълбавам.
Флиртът ми с Green Day беше сравнително краткотраен, де. Няколко месеца по-късно строших ритуално диска им ( отново повод за гавра ^^ ). Като се замисля, за 13-годишно горе-долу бързичко съм се усетила, че са подметки (:
Big A, little a, bouncing B
The system might have got you but it won't get me!
http://lobotomyforfree.blogspot.com/
Първоначално написано от Machine123
![]()
![]()
Недей да викаш така, че си смешен/а
Убивате ме.. Ти си като онова момиче, дето викаше, че Hollywood undead свирят пънк
![]()
Обаче тя ги обожава, разбираш ли..
![]()
Смешшшшни историй..
А иначе ... Green Day са пълни смешки..
![]()
Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\
хахах мисля , че незнаеш кво говориш.. Поп пънк не е стил , не съществува такъв стил ... Съществуват Пънк рок .. стрийт пънк и ска пънк ..
Мизерници .
Не че нещо се заяждам, просто от любопитство ще Ви помоля да споделите на каква вързаст сте.Първоначално написано от HarleyFlanagan
Благодаря предварително!
(Целта на въпроса ми не е да Ви обиди или нещо подобно просто от любопитство, може и на ЛС, както прецените)
Заповядайте В Първия Български Сайт За DVD и Blu-ray Обложки
http://bulgariancovers.com/
Имат някой добри песнички, като например "Boulevard Of Broken Dreams" и "Wake Me Up When Semptember ends". Наистина са пънк група, а стила им е смесица от пънк рок, поп пънк и алтернативен рок. А тия които казват че не съществува поп пънк стил може да се самозакрият веднага...
Запален меломан/аудиофил съм. Разбирам от абсолютно всякакъв стил музика. Самият аз имам много приятели музиканти и се движа предимно в такива среди. Твърдиш че официално няма стил поп-пънк? Това че не те кефи не означава че не съществува, нали? Заповядай, чети:Първоначално написано от HarleyFlanagan
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...8A%D0%BD%D0%BA
Еми пънка го свързвам с анархия .. аз слушам , но не ме влече нещо анархията
Мизерници .
Грешиш, Harley :} Интересно ми е щом като не са поп-пънк, за какви ги смяташ Green day?Първоначално написано от HarleyFlanagan
Мисли каквото искаш, но поп-пънка, не е както повечето мислят и пишат смеска м/у стиловете поп и пънк
Просто това е един вид модерен (не мога да се сетя точната дума която търся
) пънк (приеми го като алтърнатив ако искаш
)
ЕДИТ: Има и други групи, които свирят поп-пънк... Blink 182, Good charlotte, Sum 41, Simple plan (първите им албуми), Bowling for soup и др. :}
Според мен Грийн Дей са нещо средно между Ой! и харш нойз.
Други любими мои такива групи са АББА, Пинк Флойд и Кръст Дивижън.![]()
disintegration will follow
I've never felt a pain in life so hollow
I've given up
I'm letting go
I'm so scared, of what will follow
letting go of everything I used to know
Т'ва е друга тема на разговор в друг контекст.![]()
Иначе Харли.. момчето ти го каза. Просто ти НЕ СИ ПРАВ ! Поп пънк има !! Аз като отявлен фен на чалга и поп-фолк музиката ти го казвам. Свери си източниците, не знам какво ти куца, но поп-пънк има и освен грийн г.. аа дей други ярки представители са Джанго Зе, Антибиотика, Джипси Кингс и Депеш Мод !!
disintegration will follow
I've given up
I'm letting go
I'm so scared, of what will follow
letting go of everything I used to know
И как да не го свързвам с анархия .. като в повечето песни се пее за анархия ... ще дам само 1 пример Sex Pistols - Anarchy in UK
Мизерници .
Въпрос, към разбиращите (това без насмешка), извън темата, ама вие вече така или иначе сте я осрали ;р
Например [b]die
И аз предполагам, че е въпрос на вътрешно усещане и зависи от това какво точо като смисъл влагаш в понятието - дали идеята за бунт към нещо или чисто и просто някакво стандартно чисто музикално звучене, което се е наложило. Аз съм слушала интервю на Фарин, където казва, че за него пънк винаги е било желанието да е различен, включително и от останалите пънкове. А die Toten Hosen в ранните си години също са обвинявали die Aerzte, че са комерс - хак да им е сега ;Д
Иначе като култура ми се струва, че пънка е нещо като по-съвременна версия на хипитата ;р само да не се обиди някой сега.
П.С. харесвам Farin Urlaub, но е с почти същото звучене като групата: )
въпреки че последният албум е по-твърд и е мн добър
Пънка е възникнал като контрапункт на поп културата.
Поп- пънк е словосъчетание от взаимоизключващи се настроения.
Поп идва от популярен , но и най-популярните пънк групи като Clash, Ramones, DK, не могат да се отъжествят с тази представка.
Това най-синтезирано.
Имам чувството че поп се слага погрешно, защото поп омекотява пънк и съответно резултата е Грийн Дей, определени като поп-пънк, а Restarts като пънк и от там идва популярната заблуда, на която и аз бях жертва (дълги години само че в по-абсурден вариант).
Мда, мн е трудно да се сложи някоя група в конкретна категория вече, при положение, че всеки стил има още 10 подстила, които пък от своя страна също имат по още толкова. Според мен така вместо да се конкретизират нещата, се размиват още повече, но явно щом се прави има нужда от това :р
За Chumbawamba разбрахИскаш да кажеш, че въпреки, че не звучат по очаквания за пънка начин, пак са пънк заради идеите, които носят и че не чисто музиката определя стила. По принцип е така, но пък тогава може да се каже, че и Laibach пънк например. :Д хихихх - твърдението води до интересни изводи...
А пък ако приемем, че поп идва чисто и просто от това, доколко музиката е популярна, а не как точно звучи, ще се окаже, че все що има широка фен-база е поп. Това естествено е дървена философия.![]()