- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Списък с книги за 8 клас
И така драги седмокласници наборчета, минаха изпитите.
И вместо някой да се радват, а други да тъжат, нека да започнем подготовка за новото училище.Ето ви списък с книгите, за тези които го нямат.
Книги за 8 клас
1.Николай Хайтов - Диви разкази / специално `Дервишово семе` /
2.Ивайло Петров - Преди да се родя
3.Светослав Минков - Дамата с ренгеновите очи
4.Димчо Дебелянов - лирика
5.Христо Смирненски - лирика / специално `Зимни вечери` / и `Приказка за стълбата`
6.Никола Вапцаров - лирика / спезициално `песен за човека`/
7.Радичков - Нежната спирала
8.Емилиан Станев - Крадецът на праскови
9.Павел Вежинов - В един есенен ден по шосето
10.Николай Лилиев - лирика
11.Елисавета Багряна - лирика
12.Блага Димитрова - лирика
13.Валери Петров - лирика / специално `Тавански спомен`/
Моля темата да стане ВАЖНА, за да я видят повече хора.
![]()
Ne poznawam chowek ,koito me obicha
мерси много аз го нямахх![]()
![]()
Уффф, нашата по БЕЛ е пропуснала почти половината.
Мерси много![]()
Нашата не ни беше дала и тъкмо щях да ги търся..Мерси![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
радвам се, че помогнах![]()
Аз имам само 8 от тях и съм прочела 2 разказа и съм почнала на Йордан Радичков- Нежната спирала![]()
Много добра идея ,че се се сетила да напишеш тези книги : ) На мен класната ме вообще не ми ги каза
Вие се друсате бе, как ще четете книги лятната ваканция?
Ааа вярно, майка ви ще ви рита като имате 5ци другата година. . Грешката е моя!![]()
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
Да не се чете само заради оценките? Айдеее...
Audio ergo sum
Абе я ... Който иска да чете, да чете. Който не иска, да не си измисля такива простотии. Прав/а си - грешката е твоя!Първоначално написано от ibojilow
ХААААААААААААААА!
Нашия списък е почти същия , но има и други..
Аз нищо няма да чета ..Най-много някое стихотворение!
![]()
Цяла година .. учене и сега ваканцията .. пак , няма да стане!
На нас ни даде следните:
1- Български вълшебни приказки (автентичен фолклор ?!)
2- И.Петров - Преди да се родя и след това
3- Е.Станев- Крадецът на праскови
4- Й.Радичков - Нежната спирала и Барутен буквар
5- Н.Хайтов - Диви разкази
6- Вежимов - Един есенен ден на шосето
аз пък ще чета други книги![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
О, благодаря, аз ги нямах :Д
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
За 10 клас са най-готини книгите. Тва "Граф Монте Кристо", "Дядо Горио" и другите са все хубава литература.
Audio ergo sum
Защо се заяждате бе ?
- Защото ви е много по - приятно да губите мозъчни клетки пред компютара ? Четем, защото сме образовани и умни ..
Ти добре ли сиПървоначално написано от bloodyF
Аз нямам търпение да стане 9 клас,точно заради литературата.Доколото знам се учи старогръдска литература,Молиер,Шекстр,А игиери.Но може и да греша - аз гледам по старата Христоматия.
Но и за 8 клас изглеждат интересни.
Някои казвате,че ще четете и други книги.Кои книги мислите да четете (: ?
Аз още отсега смятам да прочета на Алигиери "Ад"(да не чакам чак до 9кл),малко фантастика,Тютюн също(по принцип в кой клас се учи?)...не знам.И още ще си намисля (:
Благодаря много много много,че си ги написала (:
Това ли е цялото произведение Нежната спирала - http://liternet.bg/publish5/jradichk...a/nezhnata.htm Струва ми се малко и затова питам.Смятам да си го принтирам ако е то![]()
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
По-добре не чети още сега "Тютюн". Ще ти трябва за 12 клас, а дотогава 100% ще си забравила неща от него и ще ти се наложи пак да го четеш.
Иначе Шекспир, Молиер и другите, които изброи, се учат в 10 клас, но при вас по новата програма може да са отишли в 9 клас.
Audio ergo sum
Aaa да попитам тези от вас, които вече са прочели "Дервишово семе", как ви се стори? Аз бях втрещена почти през цялото време, докато го четях. Е, чела съм, чела съм книги и разкази, ама май такава гадост не бях чела. :хх Да им имам патриархалните семейства и чудесии...![]()
На Валери Петров прочете "Японският филм" .. Това произведение влиза в материала за 8 клас,въпреки че е като допълнителен текст ..
Неприлично Щастлива .. : )
аХах аз съм чела само откъса, публикуван в учебника за 8 клас, и аз през цялото време гледах така ->Първоначално написано от divaneee
беше гнусно просто по едно време не знам ама.. От всичките произведения за 8 клас на мен лично най ми хареса преди да се родя. Беше си забавно
Дамата с рентгеновите очи също е мн яко, аз се бях навила да намеря книгата, но така и не го направих
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Има много хубави разкази в "Дамата с рентгеновите очи", които си заслужават да се прочетат, освен едноименния.
Audio ergo sum