- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- акне.. спешно..
Ммм ще помоля малко за съвети..
Значи на 17 год. съм момче... ии от 8 ми клас имам пъпки по лицето една време изчезнаха след като лекарката ми каза да си купя Зинерит ноо те пак се появиха и все оше си го ползвам но не виждам много полза преди 3 месеца пак отидах на лекар исписаха ми Надикса ноо и той толкоз помогна
до преди 3 седмици си викам тамън ми минават почнах фитнес гледах да кача килогарми мн ъглехидрати трупах успях да кача кг ноо лицето ми стана по-кофти.. и нз дали е от това също така лекарката ми каза че и "хормоните ми били неуравновесени"
повечо пъпки са гноини(бели) и ги "пукам" защото ме отвращават...
какво ще кажете за имекс и скинорен или нещо др да ми предложите
ще съм ви мн благодарен..писна ми отт това гадното акне..![]()
![]()
![]()
Аз съм момиче, но съм по-малка от теб. И аз имам акне така малко и то от няколко години. Ужасно е, знам![]()
![]()
. Пробвала съм много неща, от които естествено няма полза. Ти си ходил на лекар и щом и оттам е нямало полза често казано не знам, дали ще ти минат от някакъв продукт. Май ще трябва да изчакаш известно време и те сами би трябвало да се махнат. Опитай и с нещо друго ако искаш, но...не знам, дали ще има ефект!
еми Зинерите ми помогна честно да ти кажа и сеха все още него ползвам от 3 години кой знае колко шишенце съм изхвърлил лекарството е мн хубаво и помага ноо не и вече на мене само леко ги скрива ноо тези големите бели ужс мразя ги само дето ме депресирват ии кат ги пукна напрао ме е срам да изляза навънка мн мн форуми четах и прочетах за имекс и скинорен но форумите бяха мн мн стари ииии не мога да преценя дали да ги купувам или някакви маски да ми кажете някои лекари да отидасамо помогнете искам за винаги да се отурва от тях
![]()
На мен ми помага ХлораколЗа около 2 седмици всякакво акне изчезна от мен, ползвам го от скоро и всичко е наред, момиче съм иначе
Дано съм помогнала
![]()
Ползваш Зинерит от 3 години, нормално е кожата ти да се приспособи. От личен опит мога да ти кажа, че акне не се лекува само с мазила. Най-сигурния начин е да прилагаш лечението вътрешно и външно.
Вътрешно: Има всякакви комбинирани витамини и добавки. На мен лично те не ми помагат. Видяла съм полза само от две неща - бирена мая на таблетки и коприва на чай. Бирената мая се пие по схемата която е написана в указанието. Копривата се запарва на чай и се пие на гладно сутрин или 30-40 минути преди ядене.
Външно: Като за начало си смени дерматоложката. Не може при положение, че ти е изписала нещо и то не ти е помогнало да те баламосва с *хормоните*. Най-малкото отиди в някоя аптека и се консултирай с фармацевт. Освен подходящ крем трябва да си вземеш и нещо за измиване на лице. Не знам от къде си, но ти препоръчвам да отидеш и при някоя козметичка. Поразпитай свои познати от кого са доволни и отиди при някоя, която със сигурност е изпитана. Не е препоръчително сам да си цедиш пъпките. Ако пък наистина някоя толкова те дразни, гледай поне ръцете ти да са чисти, а не да я чоплиш както ти падне.
Бая дълъг стана поста, дано съм ти била от полза (:
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Здравейте.Значи от къде да започна.От вчера забелязах малки пъпчици почти незабележими по челото и брадичката си.Те са бели и много мънички.Искам са попитам това ли е акнето??
Съвсем малки бели пъпки по челото и брадичката
![]()
Има много причини за появата на акне. Някои от тях са мръсният въздух, нездравословното хранене и възрастта разбира се( 14- 21г.).
Но защо тогава някои имат акне, а други не, при условие че всички дишаме един и същи въздух и ядем една и съща храна?
Просто някои хора генетично са предразположени.
Когато аз се интересувах от тази тема попаднах на една козметика Proactive Solution, но тя е американска и я няма в българските аптеки.
Мажи се с Акне БП5. Пий Неорозал ( витамин B2) и има едно Пурим (но трябва доста продължително да се пие, за да има ефект)
Момиче съм и също от време на време ми излизат пъпки.И ги третирам с няколко неща.Сутрин като стана и си измия зъбите си измивам и лицето с топла вода и в кърпа в която само аз си бърша лицето се подсушавам и се намазвам със "Collagena-гел при акне" (безцветно е).Вечер преди да легна и след като си измия зъбите правя същата процедура само,че след използването на гела намазвам всяка пъпка със кремчето "Sudocrem".Това кремче се води за подсичане при бебетата,но е също толкова ефективен и при пъпките.Гелът струва около-6 лева а кремчето голямата кутийка е 9 лева има и по-малки,но не знам на каква цена са те.Надявам се да съм помогнала.Успех!![]()
Темата е стара.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!