Първоначално написано от
antifashionshit
струва ми се, че авторката май се определя по-скоро като женски индивид, отколкото като личност.
много можем да си говорим как нито момчетата, нито момичетата са стока. има истина в твоите думи, обаче ми се струва, че малко си избиваш някакъв комплекс така...
а да имаш много конкретни изисквания към момче/момиче според мен е малко себеограничаващо...
това дали някой ти харесва на външен вид в по-голямата си част е заложено в човешката психика и е по-скоро на несъзнателно равнище. Ако не ме лъже паметта, до определена възраст изграждаме нашата сексуалност на подсъзнателно ниво, тогава се формират нашите предпочитания. критериите за външния вид са поставени в по-голямата си част от подсъзнанието ни.
не е нужно момичето да изглежда като супермодел, да има пищни цомби и стегнат задник, стига на мен да ми харесва. не е нужно критериите да бъдат конкретни като 'стегнат задник', 'руса коса' и така нататък. пък и е доста субективно. може на един да му харесват такива очи и такава коса, на друг обаче тази комбинация може да му се струва отврат.
тъй че според мен реалните, удачни критерии би трябвало да бъдат насочени по-скоро към характера на момичето/момчето. тук критериите според мен са доста по-конкретни. аз искам той/тя да е забавен/на, мили/а, честен/на. много хубаво, наистина, но първо може би върви повече да се запитаме 'способни ли сме на това, което очакваме от другите до нас?'.
та така, според мен лошо в това да имаш високи критерии няма, стига да можеш и ти да отговариш поне донякъде на тях. по мое мнение много по-лошо е да имаш занижени критерии.