Първоначално написано от
myNameIsImmortal
Мислиш ли, след случая с отчуждения от теб котарак, някога занапред ще си вземеш котка и ще я научиш да съжителства с кучетата и обратно? По всяка вероятност. Ако баща ми не беше твърдо против сигурно и сега щях да имам котка.
Ако тръгваш да пътуваш за чужбина, но не ти позволяват да вземеш любимото си куче с теб, какво би направила? Ако пътувам просто по работа ще го оставя при приятели или в хотел за няколко дни. Виж, ако се местя да живея там за постоянно вероятно ще си отложа пътуването с няколко дни, ще се направят нужните имунизации и всички ще заминем заедно. Като се замисля търсенето на стопани за любимото ми куче ще отнеме много повече време от каквато и да е медицинска интервениция, която трябва да се извърши преди да заминем.
Какво виждаш в очите на кучетата които отглеждаш, когато те погледнат? Техните очички са като едно огледало на моите емоции. Когато съм весела виждам дяволития поглед и муцуната, която ме опъва за да му хвърлям любимата играчка за апорт. Когато ме е страх една муцуна се надвесва над мен и получавам една огромна и лигава целувка. Когато някой ми посегне имам двама незаменими тридесетсантиметрови телохранители. Когато плача една муцуна се просва до мен и хайванчето скимти заедно с мен. Да не почвам да разказвам за лиготиите, за непреодолимата нужда от вимание, за "мазненето", с което се опитват да ме омилостивят когато съм се скарала. В тези очички виждам неща, които все по - рядко виждам в човешките очи. Дори имаше момент, в който бях стигнала до някакво маниакално положение и отказвах да виждам хора. Предпочитах да си стоя сама с кучетата.