Казва се бестселър.И това не гарантира,че книгата е добра.Просто е комерсиална,заради филма.Както казах и горе - ако не беше филма със "адски секси актьорите" нямаше да е толкова популярна.Книгите са някъде от около 2005(?),а кажи ми защо станаха известни чак към 2008 А,от една страна като се замисля,радвам се че направиха филм и дечицата(да на 12-13 не си голяма мацка) почнаха да четат книги(дори и да нямат мн смисъл самите книги).Просто всички(попринцип,но разбира се има и изключения ) искат да са модерни,а то само за Здрач се говори и "О и аз много харесвам Здрач".Леле колко мудна книга,не знам как я издържах докрая.И тая писателката въобще,не се се справила с изграждането на героите -Бела,тийн дето все мърмори "Колко те обичам".Нито е изразила нейни интереси,по-добро описание на характера.Като цяло адски зле....Другите книги нямааа да ги прочета.Но искренно се надявам Стефани малко да се е усъвършенствала в края.
Но всеки си има мнение,да.Но ти казвам,такива книги като Здрач,като станеш на 40, УВЕРЯВАМ ТЕ няма да кажеш на дете то ти "Чете ли Здрач". Казах - радвам се,че дори и такава книга помогна за популяризирането на четенето.Защото децата само компютър знаят