Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
vik4et0, Цилест изобщо не е от нискодозираните. Да не говорим, че е по-стар от Диане 35. А ако ще си говорим за странични ефекти, как ще обясниш артериално налягане от порядъка на 170/110 mm Hg, отоци по крайниците и клепачите, появата на бучки в гърдите и т. н. феномени? Дишането на чист планински въздух ли е причината или оралните контрацептиви?
И още нещо- появата на рак е отдалечен във времето ефект. Не е задължително да пиеш 3 месеца ОК и да цъфнеш с тази диагноза /което не пожелавам на никого!/.

Изписването на противозачатъчни е толкова окепазена история, че не ми се говори. Акушер-гинеколоците получават процент от дистрибуторите на такива продукти, така че е напълно естествено да се пропагандира колко нискодозирани и безвредни са.

Калциране на яйчниците- би ли ми дала линк към графия или статия, в която е описан този феномен?
Аз не съм взимала Цилест, но пак ще повторя- това е без значение. Не мога да те препратя към статия, но мога да те препратя към моя приятелка, страдаща от този "феномен"! Естествено това се получава след дълъг прием, не става за месец или два, но има хора, при които по-дребните странични ефекти не се проявяват( като надебеляване, отоци, спукани капиляри и т.н.) и те си ползват дълга време хапчетата,мислейки си,че не им вредят. Ето това според мен е най-лошата ситуация...