.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Замразените храни.

Искам да ви попитам какво мислите за замразените храни?

Тези, които е нужно просто да ги извадите от опаковката и да ги изпечете/изпържите/сготвите по друг начин?

Попринцип не са ми правили внимание досега, но просто от един месец ям замразени пържени картофи, а днес за закуска замразени такива, а сега замразени пържоли със замразени картофи и за десерт замразени банички. Та докато ровех във фризера за баничките се замислих на кой, как и защо му е хрумнало да прави замразени храни?!

(Има ли нужда да споменавам, че са на промоция от кауфланд)

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Всичко те убива, но важното е да е вкусно!

Гадни са ми, ако говорим за разни рибни пръстчета(или както им викаха), пилешки пръчици и прочие. И все пак, случва се понякога да си поръчам на заведение. Определено обаче не бих се занимавала да си приготвям такива боклуци вкъщи, камо ли пък да са ми всекидневна храна. Предпочитам да си сготвя нещо с пресни зеленчуци и месо, което знам откъде идва.

Иначе купешки зеленчукови миксове из нас се използват сравнително често.

като не трябва да готвиш к'во замразени картофи ли (примерно) ядеш?

просто е по-малко да се занимаваш.

Град
    гр. Пловдив
    marmaladke, ЪЪъ, ти лично си отглеждаш свиня, колиш я и си правиш пържоли, примерно, та да знаеш откъде ти идва храната?

Недолюбвам. Изключение са фиксовете на Маги, които никак не са лоши, макар и боклуци.

Относно месо и т.н. - приемам по-малко количество отпреди и внимавам откъде е, доколкото мога да имам контрол над това. Ако мармаладката прави нещо подобно не виждам причина за учудване.

Всъщност тази тема може да я използваме и за добри впечатления от различни компании, независимо от насочеността им като продукти (:

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    ами вкъщи не се копуват , защото и аз и майками държим на готвената домашна храна .
    Месо замразено също не се копува защото до нас има прекрасна месарница в която ти правят каймата на момента . То аз месо не ям така че това не ми пречи като цяло.
    Единствените замръзени неща вкъщи са фиксовете зеленчуци .

Има хора който им е по лесно с замразени неща но аз мисля че по добре да отделиш 1 час за готвене и да ядеш вкусни неща от колкото 1 час за шляене и да ядеш полу фабрикати правени бог знае как
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Град
    гр. Пловдив
    Нексгърл, права си.
    Но мога ли да вървя срещу баща ми, който непрекъснато повтаря "Няма пари, работата не върви, замразеното е по-евтино, ще ядеш кото има".

Добре, ясно ми стана. Не предпочитате замразени храни, понеже са нездравословни и т.н. и гледате да ги избягвате.

(бахти заможните семейства дето сте)
    (не го казвам с лоши чувства)

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    За разстителните храни не знам,но за животинските храни мога да кажа,че първо се продават като охладени,ако до два дена никой не ги купи се замразяват и се слага друг етикет.

Има и втори вариант директно да се продават като замразени,но там вероятността за измама в теглото е оргомна.По опаковката не бива да има цепнатини или да има прекалено много лед или вода.Или охладено пиле което е замразено,после размразено и е сменен етикета,за да сте сигурни,че месото е прясно без значение от какъв вид е просто го натиснете с пръст,ако месото възтанови предишната си форма то е прясно ако остане вдлъбнитина значи,че мускулите са загубили напълно своите свойства и месото не е прясно.

На етикета трябва да пише вида на месото,неговия тип(замразено охладено)тегло,дата на пакетиране,телефон и адрес на фирмата доставчик.
    При нарушение се подава оплакване не към магазина,а от към фирмата производител.

Няма да ви казвам какво съдържат колбасите,че ще си изповърнете червата.Един съвет не яжте кренвишри.
    2 Луканката и другите суджуци също и кйазера се правят от първокачествено месо там може да сте сигурни ако вътрешността на колбаса е по-тъмна на цвят не е страшно просто не е узрял.
    ОДИН!!!

Ай кажи от какво се правят кренвиршите.
    Audio ergo sum

^ Във vbox7 има едно клипче как се правят. Не знам до колко е реално, но е доста гнусно.

иначе наистина не мога да имам пълен контрол над месото, просто до нас има транжорна(даже и не знам дали така се пише), където месото е винаги прясно.

Разликата между пържола от хранено със стериоди пиле и замразените пилешки пръчици е огромна - вторите са по-мазни и тежки. Както и да е де, аз нямам особени проблеми, понеже и без това рядко ям месо или каквато и да било риба.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
    Ай кажи от какво се правят кренвиршите.
    Щом искаш.Правят се от фино смляно месо.Но се добавят и продукти като костно брашно(случвало ви се е да ви хрусне понякога?)конско например то е позволено от закона.Другото което е,че те преминават висока термична обработка и това позволява да се слагат меса в които има паразити листериоза,глисти...също и яйца на паразитите

те не са вредни тъй като се унищожават от високата температура и са смляни ситно така че може да сте хапнали някое червейче.

общо взето кренвиршите са отпаден продукт никой няма да прати хубаво качествено месо за кренвирши икономически не е изгодно

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA

Разликата между пържола от хранено със стериоди пиле
    ще ми излезе скъпо ако купувам стероиди на 100 000 пилета не мислиш?
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Чери ако искаш да се пребориш с татко си има начин . Защото това че замразеното е по евтино е напълно погрешно , майка ми и баща ми работят за доста големи компаний за хренителни неща който няма да споменавам. Та като знам от тях какво се слага в нещата а какво се пише на етикета предпочитам да , търся малко по дълго някой квартален плод и зеленчук или месарница и да дам с левче отгоре .
    Не казвам , че тези неща не бива да се ядат но просто може да се ограничават .
    Ето давам още един пример вместо да си купиш замразена пица за 4 лв купи си готово тесто за 1 лв , парче кашкавал и още нещо .
    Ще ти излезне около 5-6 лв с разликата че от 1 пакет тесто излизат 4 големи пици а продуктите ще ти останат половината .
    Аз затова ксазвам , че да си домакиня е зор като гледам майка ми , не е само да купиш и да стоплиш . Трябва грижа към семейството и разсъдливост .
    Готовата готвена храна и замразените неща са много по финансово неизгодна .
    А и в краен случей винаги можеш когато ти остане ядене да го бутнеш в фризера за ден два
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от antiWHAT

просто е по-малко да се занимаваш.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    замразени зеленчуци>консервирани зеленчуци

Редовно си замраявам разни мръвки, понеже пазарувам веднъж по много (по 10-ина кила мръвка понякога), но прерабтени храни почти не ям вече.
    Grumpy old madman

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Хаха , и при мен има понякога " Ще ядеш кото има ", обаче аз салами , колбаси , кренвирши , луканки от магазина категорично НЕ ям вече. За каймата специално , замразена в тарелка много отдавна не сме купували , само от транжорна в която пред теб ти мелят месото. Иначе разни други замразени полуфабрикати , фиксове зеленчуци , бланширани картофи от време - навреме се купуват , но гледам не - основно

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Всъщност по - голяма част от кренвершите са соеви протейни, смлени кожички и малки кости. Ям доста често, но гледам да ги избягвам, а или иначе навремето ми дядо ми беше купил едно място в едно село близко до града и там гледа кокошки, прасета, агнета, телета, а в нас имаме зайци, така, че всичко се коли
    n00bs

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си