а) да си против гейовете въобще
б) да си против гей- парада
Виждам че jghjh ги обърка. Но за това по-късно, тъй като имам малко време преди да се върна.. на работа .
2. Линка към алтермедиа, не е бил с цел да скандализира с това, че ХИВ позитивен е ухапал няколко човека. СПИН е сериозно нещо, с което не бих искала нито да се шегувам, нито да използвам за да манипулирам някой. Пояснила съм в началото на втория си пост в темата, какви са ми били подбудите и целите, ще ги доразвия, отново по-късно. До тогава прегледай в интернет за скандала за тазгодишната мис Америка и по-скоро за изказването на Carrie Prejean за гейовете.Моля те обърни внимание и на отношението към нея и след изказването й.
3.Все пак за ХИВ ще стане въпрос, тъй като хомосексуалистите са рискова група в предаването на вируса на СПИН. Вече веднъж сме спорили със семантикс на тази тема, още в началото на неговото съществуване във форума.За да не търся линк сега, ще кажа, основните причини те да са рискова група:
а) при хомосексуалните не съществува риск от забременяване, което е , уви единствената причина младите да използват предпазни средства
б) при дупе- секс възможността от зараза е по-висок, чисто физиологически, тъй като там се съдържат повече кръвоносни съдове и е по-лесно на вируса да достигне до кръв.
А за връзката, защо това да си от рискова група и това да си на парад е лошо, ще обясня по-нататък, искам сега да започна с друго.
4. Основния проблем и противоречение според мен е :
1. дали се раждаш гей
2. дали средата ти те прави такъв
3. дали е комплексно
Ако е първия вариант верен, съм склонна да се извиня и може би да си променя отношението към гей парадите.
За съжаление, тъй като още не съм прочела от достоверен източник , окончателно решение, а само субективни мнения, аз съм склонна да допускам и вариант 2) и вариант 3).
В този случай, ако детето ми е гей то:
а) детето ми ще се е родило нормално и средата ще е оказала влияние върху сексуалната му ориентация
б) детето ми ще се е родило със "заложби" да бъде гей и средата е оказала влияние върху сексуалната му ориентация (ако не можеш да разбреш какво имам предвид под "заложби" googlни "tabula rasa")
А как може една среда да въздейства върху сексуалността на едно дете?
Най- добрият начин за възпитание на малки деца е личният пример.Гей парада е една много добра демонстрация на личен пример.
За съжаление едно детенце няма да разбре гейовете, които с парада се борят за толерантност, а ще види батковци за ръчички.Това за него ще е личният пример, а не идеалистичната идея на прада да бъдем толерантни към "различните".
А когато едно дете приеме такова нещо за нормално, то ще е по-отворено към него и това ще доведе към по-разкрепостено поведение в бъдеще. Типичен пример е емо модата с гей-експериментите и целуващите се момченца.Тоест приело за нормално такова нещо, то ще е по-податливо към него.
Ако има някакво най-въздействащо влияние на средата над сексуалността на младите, разбира се след като сме отхвърлили възможността гей да е .. наследствено, то няма да има по-въздействащо от парадирането с това колко е нормално и гледането на това как Азис ражда в ефир.