Аз ще си ида на парада, защото така съм го почувствала със сърцето си, без да се правя на интересна и да потъвам в разсъждения кое е анти или кое не е, как е действително най- хуманно и най- умно да постъпя..
Човекът е човек, 'щото мисли. Има разум, преценява.
Доказано се взимат много тъпи решения като се водиш само от чувства, въпреки че ти ако си нетолерантна в сърцето си, и да мислиш за действието си, няма файда.
Явно доста от противниците не са узрели достатъчно, че да гледат по-философски на нещата.
И си изкажи обективните аргументи, стига локуми в цял един пост!
Интересно ми стана и другo нещо - за каква искрена позиция си говорим? Нали нямаш предвид, че тези, които формално са "за", не са искрени? Защото ако го мислиш, смятам, че бъркаш. Това, че ти или компанията ти, или бай Митьо изпитвате непоносимост, не означава, че и другите хора са така...
Също - дразниш се от дразненето на плаката.

Защо така сме реагирали. Ами той не е много интелигентно създаден. Като цяло е нормално да не подкрепяш шествие, организирано от съмнителни хора. Не мога да се съглася, че "ако си против, ще отидеш на протеста, дори да е организиран от точки-точки-точки". Ами не е така. В БГ има достатъчно националисти, например, без да са се обръснали и т.н., най-обикновени хора, но пак не гласуват за АТАКА, нали? Защото колкото и да са националисти, имат разум в главата си и няма да подкрепят някакъв откачалник, който очевидно не предлага разумни мерки за справяне с 'паразитите'. Но т'ва е друга тема.
Съмнителни, неинтелигентни лозунги няма да срещнат одобрение, това е повече от нормално. Психологически обосновена реакция.
Не бяха излишни думите на semantica за скинарщината и т.н., защото масовият случай е такъв. Ако ти/приятелите ти/точки-точки-точки не отговаряте на този стереотип, просто се отделете.. в крайна сметка е по-важно да си разумен в такава ситуация.
Лично моето честно и искрено отношение към гейовете е безразлично, защото
1.Не ме погнусяват
но и
2.Не ме интересуват
Никога не съм сядала да мисля за правата им в някакъв мащабен, голям план. Например не мисля, че трябва да си имат деца.
Но си мисля, че има много нормални и готини хора, които са дискриминирани и просто ще решат да отидат на парада, защото все пак.. хей, това е един ден за тях! В крайна сметка колкото и да са интегрирани, те знаят, че са различни и положението им в обществото никога не е 100% комфортно за самите тях, след като са заобиколени от хетеросексуални. Такива хора, които виждаме всеки ден, без да знаем дали са гейове или не са, биха се зарадвали на един такъв ден, само за тях си. Защо ще им проваляме или забраняваме деня, като е 1 път в годината.
Убедена съм обаче, че парадът няма да мине без агресия. Пак ще има атаки. Нормално ли е това и до какви последици ще доведе? Замислете се. Пак репортажи, пак "не сме достатъчно евро", а и ти самата каза, че наистина ще се предизвикат по-грозни реакции от страна на хомосексуалистите.
Според мен ще се стигне до хапане, ако ние ги "хапем" постоянно.