Цитирай Първоначално написано от jghgh
Аз ще си ида на парада, защото така съм го почувствала със сърцето си, без да се правя на интересна и да потъвам в разсъждения кое е анти или кое не е, как е действително най- хуманно и най- умно да постъпя..
Човекът е човек, 'щото мисли. Има разум, преценява.
Доказано се взимат много тъпи решения като се водиш само от чувства, въпреки че ти ако си нетолерантна в сърцето си, и да мислиш за действието си, няма файда.

Явно доста от противниците не са узрели достатъчно, че да гледат по-философски на нещата.

И си изкажи обективните аргументи, стига локуми в цял един пост!

Интересно ми стана и другo нещо - за каква искрена позиция си говорим? Нали нямаш предвид, че тези, които формално са "за", не са искрени? Защото ако го мислиш, смятам, че бъркаш. Това, че ти или компанията ти, или бай Митьо изпитвате непоносимост, не означава, че и другите хора са така...

Също - дразниш се от дразненето на плаката. Защо така сме реагирали. Ами той не е много интелигентно създаден. Като цяло е нормално да не подкрепяш шествие, организирано от съмнителни хора. Не мога да се съглася, че "ако си против, ще отидеш на протеста, дори да е организиран от точки-точки-точки". Ами не е така. В БГ има достатъчно националисти, например, без да са се обръснали и т.н., най-обикновени хора, но пак не гласуват за АТАКА, нали? Защото колкото и да са националисти, имат разум в главата си и няма да подкрепят някакъв откачалник, който очевидно не предлага разумни мерки за справяне с 'паразитите'. Но т'ва е друга тема.

Съмнителни, неинтелигентни лозунги няма да срещнат одобрение, това е повече от нормално. Психологически обосновена реакция.
Не бяха излишни думите на semantica за скинарщината и т.н., защото масовият случай е такъв. Ако ти/приятелите ти/точки-точки-точки не отговаряте на този стереотип, просто се отделете.. в крайна сметка е по-важно да си разумен в такава ситуация.

Лично моето честно и искрено отношение към гейовете е безразлично, защото
1.Не ме погнусяват
но и
2.Не ме интересуват

Никога не съм сядала да мисля за правата им в някакъв мащабен, голям план. Например не мисля, че трябва да си имат деца.
Но си мисля, че има много нормални и готини хора, които са дискриминирани и просто ще решат да отидат на парада, защото все пак.. хей, това е един ден за тях! В крайна сметка колкото и да са интегрирани, те знаят, че са различни и положението им в обществото никога не е 100% комфортно за самите тях, след като са заобиколени от хетеросексуални. Такива хора, които виждаме всеки ден, без да знаем дали са гейове или не са, биха се зарадвали на един такъв ден, само за тях си. Защо ще им проваляме или забраняваме деня, като е 1 път в годината.

Убедена съм обаче, че парадът няма да мине без агресия. Пак ще има атаки. Нормално ли е това и до какви последици ще доведе? Замислете се. Пак репортажи, пак "не сме достатъчно евро", а и ти самата каза, че наистина ще се предизвикат по-грозни реакции от страна на хомосексуалистите.
Според мен ще се стигне до хапане, ако ние ги "хапем" постоянно.
Тъжната истина в такива случаи е следната : Много думи, малко смисъл. Не се засягай лично, но аз не видях в твоя пост и в другите ти мнения стегнато аргументирана теза защо ти заемаш позиция по този въпрос.

И тъй като тук има доста хора, които очевидно си мислят, че разбират всичко както в социалното, така и в политическото пространство посвещавам този си пост на тях.

Знаете ли какво е протест ? Какво е шествие ? Какви са целите му и замислите му по принцип. Не в частност гей шествието. По принцип говоря. Някой от вас занимавал ли се е с организирането на обществен протест или шествие и запознат ли е с правилата на общината за такъв тип мероприятия. Не случайно питам, защото изхождайки от правилата, които трябва да се спазват си личат основните цели на подобен тип мероприятия.
На първо място един такъв тип шествие/протест има изцяло политическа линия и позиция. И преди някой всезнайко да ме контрира, нека кажа, че не е задължително една проява да е политическа само ако присъстват партии и политически активни представители. Политически акт е ти да искаш права за т'ва или онова. Политически акт е и да се противопоставяш на това. Разглеждайки протеста на педерастите от тази гледна точка кой демократичен закон ми забранява да съм противник на едни или други политически виждания.
Въпроса за педерастията в обществото, много отдавна е излязъл от пато-медицинския кръг и е отишъл в широката общественост под формата "За" и "Против". Ето тук е и втората уловка. Никой не ви принуждава нито да сте "За", нито да сте "Против". Най-малкото защото лекарите още не са стигнали становище какво точно е хомосексуализма - избор или болест. /Според мен е болест, защото ако беше избор някой може ли да ми каже на базата на какви обозрими дадености е избрал да бъде хомо или хетеро / Ако е болест, това означава че обществения дебат със същата сила може да бъде "За" или "Против" психично болните.
Мимоходом преминаваме през тази толкова "тънка" и незабележима линия на манипулиране. То е като в зората на демокрацията, когато определени политически кръгове втълпиха в главата на народа, че или са комунисти или са сдс-ари и точка. Двуполюсен модел. Всичко останало е политическа некоректност.
Разбира се отиваме и към момента за правата на гейовете. Какво по-точно нямат обратните в България ? Нямат право да сключват брак и да осиновяват деца. Както в 2/3 от останалия свят, впрочем. И ако някой от тук присъстващите желае да спори на тема трябва ли педерастите да имат деца ще му препоръчам добър психотерапевт.
Отчаянието на една шепа хора да трупат медийни дивиденти, които да използват като кредит-подпомагане на недоразвитите им дейности /арт, писателски, бизнес и пр./ подклаждат провеждането на подобен род мероприятия.
Традиционно срещу хомосексуализма стоят консервативната част от обществото и тази, която припознава като свои основните семейни ценности, които крепят структурата на общество като нашето. Разбира се кризата не е само политическа и икономическа, но и социо-културна, виждаме как семейните гнезда се рушат все по-лесно под напора на външни влияния. И знаете ли какво ? Едно от тези влияния е педерастията, пропагандирана навсякъде около нас. Задника на Азис зад Апостола. Поп-фолк чалга идеалите на различност или еднаквост, зависи от гледната точка. Убеждението, че различните и педалите са прогресивни елементи в днешното общество.
В крайна сметка защо не трябва да го има този парад ? Не защото закона може да забрани обратните и техният "избор". Защото просто това е излишно разхищение на пари за кауза, която не съществува. Реалната кауза на гей-сдруженията е съвсем различна от това да искат права, които отдавна имат.
Това е все едно да се появи феминистко движение в България, което да иска права за жените. Чувате ли се какво говорите ? България е една от първите държави въвели законно право на жените да гласуват. По същата логика в България никой не преследва педерастите. Има отделни и инцидентни случаи, които процентно са много малко в сравнение с изнасилването на малки момченца по селата.
Единствената реална, политически отговорна и най-вече интелигентна съпротива срещу подобен тип провокации е абсолютен, ако се наложи даже платен игнор на такова събитие. Паради ще има докато има медиен и всякакъв обществен интерес към група клоуни броящи се на пръстите на двете ми ръце.