Първо, ще помоля всички които тръгнат да ме оплюват, че обвинявам teenproblem във второто си изречение, да прочетат целия ми пост.

А това мислене знаете ли защо се е изградило? Защото всеки път след като правят секс тя е влизала в teenproblem.net и е поствала теми "мога ли да забременея ако презервативът не е скъсан" и някой й е отговарял "малко вероятно, но да, може, аз познавам стринката на шурея ми дето така забременя........" и ето го проблемът. Знам го, защото и аз бях такава параноя, а и отчасти все още съм.

Наистина не мога да ти кажа кое от тези неща е вярно или не, защото и аз самата не мога да ги разгранича. Със сигурност не е вярно второто мнение, че не може да се забременее освен по време на овулация. Ако не се лъжа може да се забременее след 14 ден след менструацията. Прочетете един учебник по биология за 11-ти клас, там е описан целият процес на забременяване.

Според мен не трябва да се опитваш пряко да промениш отношението на момичето, а по-скоро постепенно. Не я обвинявай и не й се сърди, защото единственото, което тя иска е, да не проваля живота си, твоя живот, а и този на родителите ви, защото в повечето случаи това представлява една бременност на тези години в днешно време. Бъди до нея, когато е притеснена да не би да е станал гаф и й кажи, че си сигурен, че си взел всички мерки. Увери я, че за теб е също толкова важно всичко да е наред. Това за teenproblem.net беше по-скоро предположение, но ако наистина е вярно, а и дори да не е teenproblem.net, а който и да е друг източник, кажи й да се откъсне за известно време. Или поне от раздела "секс" или поне от темите "дали не съм бременна", защото признавам, че сайтът е много полезен. Тъй като виждам, че си наистина загрижен, поеми инициативата и вземи няколко книги от библиотеката за човешкото възпроизвеждане и прочетете заедно това, което ви интересува, като се увериш, че източникът е надежден. Защото, както знаете, много от информацията в интернет не е вярна.

Надявам се да успеете да преодолеете този проблем. Отново, най-важното е да бъдеш до нея.