- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Освобождение
Това не е толкова стихотворно и няма ясно изразен ритъм...поне и постоянен такъв. Просто не ми звучи като за ритъм.
--
Освобождение
Обществото -
защитен механизъм
отпарящ сърцата на човека
вливащ отрова и сладост
смазващ с бензин
хода на века
потискащ духовната младост.
Ред на човешкия род
фиксиран от времена;
нужен наложен хомот
система след система
разлята в хиляди звена
белязала очите
по безчет незапомнени лица.
Нужна е промяна -
образование,
ала не само отвън
а и извор отвътре;
не само студен звън
на индустрията издигнат
поход на личностно клане.
И Човекът да дойде
възседнал норми
и правила
забил ги на гневно острие
изчистил позорна слана
спрял плътодушевното дране.
Тогава масите ще заглъхнат;
индустриите ще отмрат
власти ще се обезсилят
ще помръкне,
за да светне отново светът.
В утопия на утопиите
ще се върне това,
което забравихме
като гнусна, низка порода:
връзката ни с Майка природа.
Незнам...струва ми се,че забелязвам това в повечето подобни теми,а именно използването на прекалено мн "епитетти"!Няма лошо,но просто са използвани доста нахвърлено и така изнервят читателя,карат го да губи търпение и аз лично се запитах "добре де...ами к'ъв по дяволите е смисъла на тия думи..."???
Но имам и друго мнение...странно а?...принципно ми хареса,не казвам,че е кой знае какво,но не е пълна идиотщина,става!![]()
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Аз лично не виждам къде са тези прекалено много епитети. Смисъл има във всяка една дума.
А това изказване за "пълната идиотщина" няма да го коментирам.
На мен ми звучи страхотно, дори и без постоянен ритъм. Като цяло твоите се четат малко по-трудно именно заради ритмичния хаос и преплитането на думи, но пък не са накъсани смислово.
Прекрасно е, браво!
Your pseudo sunshine I don't need.
Липсата на ритъм също може да бъде изкуство, както е и в случая. Красиво е.
Еленичка, мнението ти е пълен абсурд.
Колкото и банално да звучи ще ти кажа следното:Никога няма да ме съгласиш с това,което ми казваш,но дори и да мисля че няма правота в думите ти и в онова,което казваш...ВИНАГИ ще защитавам правото ти да ми го казваш!Първоначално написано от changess
![]()
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!