Мнението ми ли?

Остани си редовно. Ако искаш ми пиши на лично, може да поговорим още малко по въпроса. Имам наблюдения освен над сестра ми и над още двама души, които завършиха втори курс задочно т.г.

Ако не можеш да си намериш работа почасово (и тук е трудно, а и парите са смешни, разбира се; затова и не съм работил така задълго, малко в първи курс само), потърси си в някой магазин например или другаде, където ще си 2 на 2. Работата не е тежка, можеш да си четеш, а и ще се въртят смените и ще можеш да си посещаваш и лекциите. Знам, че не е лесно, ама съм го правил и го правя. Става някак си. Всъщност, като си на работа си доста по-организиран. До магистратура колко време ти остава? Две, максимум три години? Според мен ще ги изтърпиш. А и ако послушаш това за магазина (примерно), ще ти остава свободно време. Аз лично винаги съм имал вариант и да преподавам по специалността си (защото е филологическа), доста колеги го правят от средата на първи курс, но.. никак не ме влече като идея. Не знам какво учиш, може пък и да има нещичко пряко свързано с това и да ти допадне.

В това такси можете да се качите двама-трима, знам ли? Не да се нагъчкате, както правят някакви мизерници тук де. Предполагам не е вариант, иначе нямаше да го споменеш. Мен винаги са ме дразнели шибаните софийски бакшиши, поради което си изкарах пари преди време и си купих кола. Тя и за др. важно нещо се оказа после, че ми е необходима, добре че не се отказах, щото замалко да го сторя. Не стана много бързо последното, а и си е разход след това. И още как.. Но можеш поне да заделиш пари и да се запишеш на курс. Тъкмо си в по-малък град и ще ти е по-лесно. Не е нужно веднага да сядаш зад волана. Доста пъти съм карал кола преди да притежавам такава покрай едно раб. място, ама и иначе има варианти. Проучи кой и как пътува към където учиш с някаква по-студентска кола и пътувайте заедно. Аз неведнъж съм карал колеги, никога не съм им взимал пари. Дори и да поиска, все ще е по-малко от произволно просмукано с дим до тавана такси с 3 евтини ароматизатора и пръщящ касетофон вътре. Изкарай някой сертификат.;] Не е от огромно значение, не както го говореха едно време (ако не си с Proficiency освен), обаче си е полезна добавка към биографията.

Обмисли го добре, имаш време. Важното е да го решиш окончателно и да си отстояваш избора после. Най-добре пробвай с някаква работа така (мен ако питаш) и ако не се получи, тогава сменяй формата. Ще изгубиш малко време, но поне ще знаеш, че си изпробвала всички варианти.