- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Редовно и задочно
Ама не ме разбирайте погрешно!
Винаги съм искала и имала желание да уча!
Знаете ли колко е тъпо, когато искаш да излезеш и да кажеш "Ще ми дадете ли пари?". Чувствам се адски неудобно.
А колегите да кажат "Хайде да излезем тая вечер." и ти да си измислиш някакво оправдание да не идеш, защото ти трябват 7-8 лева за такси, (понеже нямаш друга алтернатива да се прибереш), я ще искат да идат на кафе или механа (тука вече не е ясно колко трябват),за вдоха на дискотеката поне 3 лева, и колкото и да искаш да не харчиш, някои неща просто няма как да ги избегнеш.
Въобще не съм някакъв човек, на който не му се учи и само му се "хойка"! С такова желание учих за кск изпит и изобщо вземам всички изпити, нямам поправки, където може се освобождавам от изпити, ходя на почти всички лекции и т.н. Но искам понякога да разпусна, да не се притеснявам, че трябва да искам пари от наще, да си знам, че ще мога да си позволя еди какво си.
Относно стипендиите - до сега винаги съм вземала. Предпоследния семестър ги бяха поорязали и доста хора не взеха, но аз имах късмета да получавам. И между другото почти невъзможно е да изкараш 6.00, защото на някой изпит можеш да попаднеш в другата купчинка, не защото си писал по-малко, а защото не може всички оценки да са 5-ци или 6-ци.
Пари за учебници има. Това не е проблем.
Да пестиш - колко? Отиваш на лекции в друг град с 5 лева - 2 са за пътя. И хайде пак свободен час , хайде на кафе - с тези 3 лева на кафе ли да идеш или да си вземеш нещо да ядеш. Сега ще кажете "Е, айде, кафе, може и да не идеш.", всички като идат аз къде да се дяна?
И все едни такива дреболии на пръв поглед, а като знаеш как е, не са чак такива дреболии.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...