- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Редовно и задочно
Много си забавна. Върви да си се смееш сама, явно няма кой да те оцени.
И запази за себе си писанията тип "учебник по Етика и право".
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Аз съм задочно. Според мен това, че задочниците излизат недоучени е мит. Имам доста колеги, които учат задочно и ходят на лекциите и упражненията на редовните. Просто е въпрос на воля и преценка. Хубавото е, че можеш да си избереш да отидеш само на смислените, а по отношение на останалите да не си губиш времето. Можеш да си избереш и при кой преподавател да отидеш. При редовното задължително ходиш при когото те сложат и когато ти кажат.
Според мен най-големият плюс на това да си задочно е, че изпитите ти са на две сесии и можеш да си ги разделиш в по-голям интервал от време, вместо да са ти наблъскани в рамките на 2 седмици.
Най-големият минус е допълнителната година, но ако на човек му е толкова зор да завърши по-рано винаги може да слее две години.
Що се отнася до финансовата независимост - има работи, които са на смени и са с гъвкаво работно време, така че могат да се поемат както от редовни, така и от задочни студенти.
Приятели и в двете форми на обучение се завръзват. Даже задочниците са доста сплотени, защото трябва да си предаваме информация относно изпити, лекции и други подобни, а не можем постоянно да висим в университета, та обикновено работата се свършва от един, който изпраща и на останалите (чрез фейсбук група или общ мейл). Така че нека това не те спира - с желание има начин.
И последно - да , за задочното няма карта за транспорт, за влак, намаление на повечето от местата, където има за редовните студенти. Гадничко, но се преживява като минус.
От друга страна в момента в CV-то си имам 4г. и половина стаж по специалността и още няколко години стаж на друга работа. Повечето ми колеги тепърва разбират що е то да ходиш на работа и да гледаш лятото само през прозореца. Криво им е, както на мен ми беше криво 5 години, че купонът за мен се изразява в просване на леглото. Аз свикнах, получих увеличение на заплатата, те мрънкат и едва свързват двата края, понеже тъкмо са постъпили и заплатата им не е висока. А по всички правила вече трябва да се издържат сами.
Последно редактирано от Josefinne : 07-13-2013 на 11:44
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.